Sport

Kylian Mbappe, mesaj codificat pentru Christophe Galtier. Ce l-a nemulțumit pe starul lui PSG

Kylian Mbappe nu este mulțumit cu poziția în care l-a distribuit antrenorul Christophe Galtier și, potrivit presei franceze, s-a plâns deja apropiaților pe această temă.
11.10.2022 | 09:45
Kylian Mbappe mesaj codificat pentru Christophe Galtier Ce la nemultumit pe starul lui PSG
Kylian Mbappe este nemulțumit de poziția în care este pus să joace de Christophe Galtier și s-a plâns deja apropiaților pe această temă. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Fără Messi și Neymar, PSG nu a reușit să treacă de Reims și a bifat a doua remiză la rând într-un interval de numai câteva zile. Un rezultat care pare că a agitat apele în tabăra parizienilor. Cu atât mai mult cu cât Kylian Mbappe nu este deloc mulțumit cu poziția în care este pus să joace de noul antrenor al echipei, Christophe Galtier. Una ce nu corespunde cu rolul pe care-l stabilise atunci când a acceptat prelungirea contractului cu PSG.

Mbappe, mesaj pe Instagram pentru Galtier: #PivotGang

De la sosirea sa, Christophe Galtier a folosit cu precădere sistemele 3-4-2-1 sau 3-4-1-2. În ambele cazuri, ținând cont și de pozițiile ocupate de Messi și Neymar, Kylian Mbappe a fost folosit ca vârf. Cu rezultate bune, dovadă că a marcat 12 goluri în 11 meciuri.

ADVERTISEMENT

”Am un nou rol în această echipă, antrenorul (Christophe Galtier) vrea să fiu şi un punct de sprijin, să servesc în profunzime şi să pot reveni să joc, să fiu legătura între Leo (Messi) şi Ney (Neymar).

Încerc să mă adaptez cât de bine pot acestui nou rol, căutând să fiu mereu decisiv”, declara, în perioada de pauză rezervată meciurilor echipelor naționale, Mbappe.

ADVERTISEMENT

O declarație care a fost mai degrabă o mostră de diplomație. Pentru că, acest rol, nu este, în fapt, pe placul starului francez. Căci, se știe, cel mai bine se simte în bandă, acolo unde-și poate pune în valoare viteza. Sau, dacă nu, în spatele atacanților.

Numai că aceste locuri sunt ocupate de Neymar, respectiv Messi. Și, scrie Le Parisien, Mbappe le-a transmis deja apropiaților nemulțumirea sa.

ADVERTISEMENT

Ba mai mult, după jocul cu Reims, a scris pe Instagram mesajul ”Egal, ne reîntâlnim marți”. Evident, referire la jocul cu Benfica, din Liga Campionilor.

Și a pus două hashtag-uri. Primul #icicestparis, iar al doilea, mesaj direct către Galtier, #PivotGang. Trimitere clară către poziția în teren, care-l nemulțumește.

ADVERTISEMENT

Rămâne de văzut acum dacă Galtier va reacționa. Și-l va muta, în meciul de marți, contra Benficăi, în spatele vârfului sau vârfurilor. Cu atât mai mult cu cât Messi nu va juca.


  • Cota NetBet pentru PSG: 1.41 este cota pentru „peste 2,5 goluri” la PSG – Benfica. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT