Sport

Kylian Mbappe l-a depășit pe Lionel Messi în topul celor mai bine plătiți fotbaliști. Suma colosală pe care o încasează starul francez

Lionel Messi s-a duelat ani la rând cu Cristiano Ronaldo în ierarhia celor mai bine plătiți fotbaliști, dar cei doi au fost acum depășiți de Kylian Mbappe.
09.10.2022 | 19:23
Kylian Mbappe la depasit pe Lionel Messi in topul celor mai bine platiti fotbalisti Suma colosala pe care o incaseaza starul francez
Lionel Messi s-a duelat ani la rând cu Cristiano Ronaldo în ierarhia celor mai bine plătiți fotbaliști, dar cei doi au fost acum depășiți de Kylian Mbappe. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Starul francez este unul dintre cei mai apreciați tineri jucători și asta îl aduce pe prima pagină a marilor publicații, așa cum s-a întâmplat de curând și în The Wall Street Journal Magazine.

Lionel Messi, devansat de Kylian Mbappe în clasamentul celor mai bine plătiți fotbaliști

Atacantul Kylian Mbappe l-a depășit pe coechipierul său de la PSG, Lionel Messi, în topul celor mai bine plătiți fotbaliști din lume pentru sezonul 2022/2023 întocmit de celebra revistă americană Forbes.

ADVERTISEMENT

După ce a semnat un nou contract profitabil cu campionii Franței în mai, urmând să rămână la Paris până în vara anului 2025, Mbappe este acum cotat să câștige aproximativ 128 de milioane de dolari în sezonul actual.

Urcarea lui Kylian Mbappe în vârful ierarhiei vine după ce a semnat cu PSG. El a fost strâns legat de o mutare la Real Madrid, dar în cele din urmă a ales să-și prelungească înțelegerea cu colosul din Ligue 1 după intervenția președintelui Franței, Emmanuel Macron.

ADVERTISEMENT

“Bineînțeles că atunci când președintele îți spune așa ceva contează, dar a fost alegerea mea. Niciodată nu mi-aș fi imaginat că voi vorbi despre viitor, despre viitorul carierei mele cu președintele”, a declarat fotbalistul, care a insistat că latura financiară nu l-a influențat în decizia de a continua la PSG.

Peste 600.000.000 de dolari câștigă fotbaliștii din Top 10

Este pentru prima dată în ultimii opt ani când Leo Messi sau Cristiano Ronaldo nu sunt pe prima poziție a acestui clasament. Argentinianul este al doilea, cu 120.000.000 de dolari, iar portughezul se află pe ultima treaptă a podiumului, cu 100.000.000 de dolari.

ADVERTISEMENT

Colegul lui Mbappe de la PSG, Neymar, este al patrulea, cu 87 de milioane de dolari, în fața a două staruri din Premier League. Egipteanul Mohamed Salah e pe locul 5, cu 53 de milioane de dolari, iar norvegianul Erling Haaland se situează pe 6, cu 39 de milioane de dolari.

Top 10 este completat de polonezul Robert Lewandowski, cu 35.000.000 de dolari, belgianul Eden Hazard, cu 31.000.000 de dolari, spaniolul Andres Iniesta, cu 30.000.000 de dolari și belgianul Kevin De Bruyne, cu 29.000.000 de dolari.

ADVERTISEMENT

De remarcat este faptul că cei mai bine plătiți 10 fotbaliști din lume vor încasa în total o sumă de 652 de milioane de dolari în sezonul 2022-2023, ceea ce înseamnă o creștere de 11% față de stagiunea precedentă.


  • (P) Cota pentru PSG – Benfica: 1,68 este cota pentru “sub 3,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT