Sport

Kyogo Furuhashi, fotbalistul care e golgheter în două campionate de pe două continente în acelaşi timp. Video

Kyogo Furuhashi este, în acest moment, golghetul primelor ligi din Japonia şi Scoţia.
10.08.2021 | 15:53
Kyogo Furuhashi fotbalistul care e golgheter in doua campionate de pe doua continente in acelasi timp Video
ADVERTISEMENT

Celtic s-a întărit în această vară, în încercarea de redeveni campioana Scoţiei, după ce Rangers a câştigat ultimul titlu, fără înfrângere.

Celtic s-a  întărit

L-a adus pe Joe Hart în poartă, a transferat jucătorii de la Maccabi Petah Tikva şi Rubin Kazan, dar ce-i mai mulţi bani a plătit pe Kyogo Furuhashi, adus de la Vissel Kobe pentru 5,4 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Japonezul de 26 de ani, care evoluează ca extremă stânga sau atacant central, era, la momentul transferului, golgheterul primei ligi nipone, cu 15 reuşite în 21 de partide.

Kyogo Furuhashi, golgheter de două ori simultan

Kyogo Furuhashi a avut un start de campionat foarte bun şi în Scoţia, punctând în două dintre cele trei partide pe care le-a jucat pentru Celtic. La debut, n-a găsit poarta, într-un 1-2 cu Hearts în campionat, dar a marcat o dată în preliminariile Europa League, într-un 4-2 cu Jablonec.

ADVERTISEMENT

În etapa a două din Premiership, a reuşit un hattric, în victoria cu 6-0 în faţa lui Dundee United. În urma acestei performanţe, japonezul s-a instalat pe primul loc în clasamentul golgheterilor.

E drept, au trecut doar două runde, dar, în acest moment, Kyogo Furuhashi este golgheter în Scoţia şi Japonia, pentru că în campionatul nipon nu a fost depăşit încă. E o situaţie, probabil, unică în fotbalul mondial.

ADVERTISEMENT

Curiosul caz al lui Azdren Llullaku în Liga 1

România s-a confruntat şi ea cu o situaţie atipică în materie de golgheteri. Se întâmpla în Liga 1, în ediţia de campionat 2016-2017, la finalul căreia Viitorul devenea campioană în premieră.

La startul acelui sezon, Gaz Metan îl lua înapoi de la Poli Iaşi pe Azdren Llullaku, după numai o jumătate de an. Albanezul sosise în România, la Mediaş, în iulie 2012, dar între ianuarie şi iulie 2016 a jucat pentru Iaşi.

ADVERTISEMENT

În vara lui 2016 s-a întors la Gaz Metan şi a avut un start de sezon fantastic. Până în decembrie, a jucat 20 de meciuri şi a marcat de 16 ori.

Prestaţiile excelente i-au adus un contract mai bănos în Kazahstan, la FC Astana, formaţie la care a plecat la starul anului 2017. Din păcate pentru el, nu a avut un start la fel de bun şi în Asia.

Gaz Metan şi-a pierdut ambii marcatori

A rămas cu 16 goluri în cele 20 de etape în Liga 1, care i-au adus titlul de golgheter al României, pentru că niciun alt jucător nu a reuşit să-l depăşească. Pe locul doi s-a clasat Cristi Bud (CFR Cluj) cu 11 reuşite în 28 de meciuri, iar pe trei a fost Aurelian Chiţu (Viitorul), 11 goluri în 36 de etape.

Interesant e că pe locul al patrulea s-a clasat Mircea Axente, şi el de la Gaz Metan. Axente, la fel ca Llullaku, a evoluat doar în prima parte a sezonul şi a punctat de 9 ori în 18 meciuri.

 

ADVERTISEMENT