Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Kyros Vassaras, influenţă uriaşă la UEFA: “E în primii patru oameni cu putere de decizie”

Kyros Vassaras este unul dintre cei mai influenți oameni din fotbalul european.
09.11.2023 | 12:51
Kyros Vassaras influenta uriasa la UEFA E in primii patru oameni cu putere de decizie
Mitică Dragomir a recunoscut cât de mare este influența lui Kyros Vassaras la UEFA. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Kyros Vassaras este contestat pentru rezultatele interne ale CCA, dar aplaudat pentru felul în care promovează arbitri români pe plan internațional.

Kyros Vassaras, laudat

Grecul are însă o influență incontestabilă la UEFA, dovadă fiind importanța pe care arbitrii români o au în fotbalul internațional în ultimii ani.

ADVERTISEMENT

Din acest motiv, numirea lui la FRF, în urmă cu mulți ani, a fost una strategică. Deși este contestat pentru multiplele greșeli produse de arbitri în fotbalul românesc, acesta își păstrează locul datorită performanțelor avute pe plan internațional și datorită influenței pe care o are la UEFA.

În ultima etapă de meciuri europene, România a dat 17 arbitri, numărând brigăzile complete. Dumitru Dragomir crede că este meritul lui Vassaras.

ADVERTISEMENT

Acesta spune că este în primii patru cei mai influenți oameni de la UEFA și că din acest motiv avem rezultatele pe care le avem la meciurile internaționale, în ceea ce privește arbitri.

Din acest motiv, îl laudă pe Vassaras pentru rezultatele sale, dar și pe reprezentanții FRF, care au luat o decizie bună atunci când l-au numit în funcție la Comisia Centrală a Arbitrilor.

ADVERTISEMENT

În același timp, Dragomir a vorbit și despre Ovidiu Hațegan, revenit în cupele europene după mai bine de un an de absență, dar care a avut un meci cu probleme.

Fostul șef al LPF crede că, dacă Hațegan va fi sănătos, va arbitra mulți ani de acum înainte.

ADVERTISEMENT

E tare de tot, părerea mea este că e în primii trei-patru la UEFA ca influența. Din punctul ăsta de vedere, foarte deștept a fost (n.r. Burleanu). Asta e meritul lui Vassaras, ce să ne mai dăm după cireș, și meritul federației.

Hațegan e tânăr, să vedem dacă e ok ca sănătate“, a spus Dumitru Dragomir, la FANATIK SUPERLIGA.

Kyros Vassaras a devenit președintele CCA, din cadrul FRF, în anul 2014, când a fost votat de Comitetul Executiv pentru a-l înlocui pe Alexandru Deaconu. Fost agent de turism, acesta a fost arbitru FIFA din 1998 până în 2009, fiind scos de pe lista cu câteva luni înaintea Cupei Mondiale din Africa de Sud.

HORIA IVANOVICI și invitații săi sunt live pe FANATIK.RO în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30, la FANATIK SUPERLIGA. Reluarea are loc pe Facebook și Youtube de la ora 17:30.

Dumitru Dragomir, despre influența lui Vassaras la UEFA

 

ADVERTISEMENT