Sport

Grupele Conference League, etapa 3. Maccabi Tel Aviv, victorie nebună în restanța cu Zorya Luhansk

Maccabi Tel Aviv s-a impus cu mari emoții în fața celor de la Zorya Luhansk, într-un meci restant din etapa a 3-a a grupelor Conference League.
25.11.2023 | 19:47
Grupele Conference League etapa 3 Maccabi Tel Aviv victorie nebuna in restanta cu Zorya Luhansk
Echipa israeliană Maccabi Tel Aviv a învins formația ucraineană Zorya Luhansk, scor 3-2, într-un meci restant din etapa a 3-a a Grupei B a Conference League. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
25-11-2023
17:56

Maccabi Tel Aviv a învins Zorya Luhansk

Echipa israeliană Maccabi Tel Aviv a învins formația ucraineană Zorya Luhansk, scor 3-2, într-un meci restant din etapa a 3-a a Grupei B a Conference League.

Întâlnirea a fost amânată din cauza războiului izbucnit în Israel, iar acum s-a jucat în Serbia, la Backa Topola. Golurile învingătorilor au fost marcate de Zahavi (45+2) și Peretz (46, 60), în timp ce pentru ucraineni au înscris Guerrero (71) și Gorbach (88).

În clasamentul Grupei din Conference League conduce Gent, cu 10 puncte, urmată de Maccabi Tel Aviv (9 puncte), Zorya Luhansk (4 puncte) și Breidablik (0 puncte).

27-10-2023
07:15

Ovidiu Hațegan, gafă la revenirea în Cupele Europene

Ovidiu Hațegan a bifat primul meci pe teren într-o cupă europeană după o pauză de un an și jumătate. Nu a fost de bun augur pentru antrenorul român.

Arbitrul a fost la centrul duelului Lugano – Club Brugge, scor 1-3, din grupele Conference League. Gazdele nu au fost mulțumite de el.

Aceștia au acuzat mai multe decizii luate de Hațegan. Primul a avut loc în minutul 43, când Hațegan nu a eliminat un jucător al belgienilor.

Un episod important al primei reprize, după golul lui Bruges, a avut loc în minutul 43, când brazilianul Thiago, deja avertizat, a intrat dur din spate asupra lui Hajrizi, în fața arbitrului. Însă Hațegan a evitat să scoată al doilea galben și să-i lase pe belgieni în zece”, s-a plâns Lugano.

Elvețienii au fost nemulțumiți și de faptul că Hațegan a acordat un penalty pentru ei, dar l-a anulat după consultarea VAR: ”A fost penalty pentru arbitru, dar acesta a fost rechemat de italianul Guida la VAR și Hațegan a revenit asupra deciziei sale”.

Per total, concluzia elvețienilor este că ”deciziile arbitrului au continuat să defavorizeze echipa noastră”.

Ultimul meci oficializat de Hațegan a fost duelul din 17 martie 2022 dintre Olympique Lyon și Porto, 1-1, din optimile de finală ale Europa League. După acel moment, el a suferit un infarct și a fost operat la inimă.

27-10-2023
06:07

PAOK și Răzvan Lucescu, victorie dramatică

PAOK a câștigat meciul din deplasare cu Aberdeen, scor 3-2, în etapa a 3-a din Grupa G a UEFA Conference League. După o primă repriză fără goluri, scoțienii au deschis scorul în a doua parte a jocului prin Miovski. La 8 minute distanță, Polvara a dublat avantajul gazdelor. 

Până la final, PAOK a reușit să marcheze de trei ori și să câștige partida. Primul care a punctat a fost Despodov, în minutul 73. Vieirinha a restabilit egalitatea 10 minute mai târziu, iar lovitura de grație a fost dată de Schwab care a transformat un penalty în minutul 90+6. 

„A fost un joc pe care trebuia să-l câștigăm fără îndoială. Am avut faze și în prima repriză, am controlat tempo-ul. În a doua repriză lucrurile au luat-o razna timp de zece minute.

Am continuat să credem și am reușit. Totul este dificil, toți trebuie să fim puternici pentru toate cele 90 de minute. Trebuie să învățăm din aceste situații.

Fiecare joc este dificil și are o perioadă de dificultate, trebuie să fim concentrați 90 de minute. Trebuie să învățăm și să credem până la capăt. Ne uităm cu siguranță la meciul cu AEK. Avem un meci greu, toată lumea ar trebui să fie încrezătoare și pregătită”, a declarat Răzvan Lucescu, potrivit sport24.gr.

PAOK este lider în grupă după primele trei etape cu maximum de puncte. Locul 2 este ocupat de Frankfurt, cu 6 puncte, în timp ce Aberdeen și HJK Helsinki au câte un punct. 

26-10-2023
18:50

Rezultatele duelurilor de la ora 22:00 din grupele Conference League

  • Bodo Glimt – Beșiktaș 3-1 (Gronbaek 29, Moumbagna 58, Saltnes 87)
  • Dinamo Zagreb – Viktoria Plzen 0-1 (Chory 69)
  • Zrinkski – Legia Varșovia 1-2 (Bilbija 30 / Jakovljevic (AG) 32, Kramer 63)
  • Genk – Ferencvaros 0-0
  • Fiorentina – Cukaricki Belgrad 5-0 (Beltran 6, 10, Ikone 29, Sottil 66, Martinez Quarta 73, Lopez 83)
  • Eintracht Frankfurt – HJK Helsinki 6-0 (Dina Ebime 12, 89, Koch 27, Marmoush 31, Tuta 45+3, Skhiri 55)
  • FC Aberdeen – PAOK Salonic 2-3 (Mikovski 50, Polvara 58 / Despodov 73, Vieirinha 84, Schwab 90+6)
  • Spartak Trnava – Nordsjaelland 0-2 (Jensen-Abbew 36, Rasmussen 48)
26-10-2023
16:55

Rezultatele duelurilor de la ora 19:45 din grupele Conference League

  • Alkmaar – Aston Villa 1-4 (Sadiq 65 / Bailey 13, Tielemans 23, Watkins 51, McGinn 56)
  • Fenerbahce – Ludogoreț 3-1 (Batshuayi 42, Zajc 52, 90+3 / Rodrigo Becao (AG) 65)
  • Klaksvik – Ljubljana 3-0 (Joensen 30, Klettskard 44, Andreasen 54)
  • Lille – Slovan Bratislava 2-1 (Cabella 82, Yazucu 68 / Cavric 25)
  • Gent – Breidablik 5-0 (Gandelman 11, Cuypers 15, 20, Tissoudali 43, Orban 69)
  • Ballkani – Astana 1-2 (Kuc 8 / Hovhannisyan 7, Kuat 24)
  • Lugano – Club Brugge 1-3 (Vladi 74 / Balanta 15, Skov Olsen 50, Vanaken 87)

 

Joi, 26 octombrie, se vor disputa și meciurile din etapa a 3-a a fazei grupelor în cea de-a treia competiție intercluburi din Europa, Conference League, aflată abia la a ediția a treia. Este ruda mai săracă a Champions League și Europa League, care nu beneficiază de o mediatizare deosebită și nici de un interes deosebit din partea televiziunilor, dovadă faptul că postul PRO Arena, care a drepturile pentru Conference League, nu va difuza acum nici o partidă, preferând să meargă pe varianta a două partide din Europa League.

Grupele Conference League, etapa 3. Meciul echipelor implicate în conflicte militare, Zoria Lugansk – Maccabi Tel Aviv, a fost amânat

Ca și în Europa League și aici avem o partidă amânată din motive de război din Orientul Mijlociu. Este vorba de confruntarea Zoria Lugansk – Maccabi Tel Aviv, care trebuia să aibă loc la Lubin, în Polonia, dar a fost amânată. Un meci efectiv special, pentru că implica echipe din țări aflate în conflicte militare de amploare, Zoria Lugansk din Ucraina și Maccabi Tel Aviv din Israel.

ADVERTISEMENT

Nici o partidă nu va putea fi urmărită la televizor, pentru că PRO Arena, postul care are exclusivitate pentru Europa League și Conference League, a ales să transmită jocurile Marseille – AEK Atena și Liverpool – Toulouse din Europa League, considerându-le mult mai atractive. Totuși, cei care vor să vadă meciuri din Conference League pot intra pe site-ul FANATIK.RO, pentru a le urmări în format LIVE VIDEO.

Programul meciurilor din etapa a 3-a din grupele Conference League

ora 19:45

  • Klaksvik – Ljubljana (grupa A)
  • Lille – Slovan Bratislava (grupa A)
  • Gent – Breidablik (grupa B)
  • Zoria Lugansk – Maccabi Tel Aviv (grupa B- amânat)
  • Ballkani – Astana (grupa C)
  • Lugano – Club Brugge (grupa D)
  • Alkmaar – Aston Villa (grupa E)
  • Fenerbahce – Ludogoreț (grupa H)
ADVERTISEMENT

ora 22:00

  • Bodo Glimt – Beșiktaș (grupa D)
  • Dinamo Zagreb – Viktoria Plzen (grupa C)
  • Zrinkski – Legia Varșovia (grupa E)
  • Genk – Ferencvaros (grupa F)
  • Fiorentina – Cukaricki Belgrad (grupa F)
  • Eintracht Frankfurt – HJK Helsinki (grupa G)
  • FC Aberdeen – PAOK Salonic (grupa G)
  • Spartak Trnava – Nordsjaelland (grupa H)

Armele au amânat confruntarea Zoria Lugansk – Maccabi Tel Aviv din etapa a 3-a a grupei B din Conference League

În grupa A, în mod normal, pentru francezii de la Lille ar trebui să fie distracție să câștige în fața unor echipe precum Slovan Bratislava, Olimpija Ljubljana și mai ales pata de culoare numită Klaksvik, prima formație din Insulele Feroe care ajunge în grupele unor cupe europene. Numai că etapa trecută Klaksvik a arătat că nu degeaba e aici, făcând un fantastic 0-0 acasă cu Lille!

ADVERTISEMENT

În grupa B vorbesc armele și tace sportul. Partida care urma să se joace în Polonia, la Lubin, între Zoria Lugansk și Maccabi Tel Aviv, va avea loc ,în cel mai optimist scenariu, pe data de 9 noieiembrie, dacă până atunci se va pune capăt conflictului dintre Israel și Hamas. Se va juca doar meciul Gent – Breidablik, unde așteptăm goluri.

Beșiktaș și-a demis antrenorul după eșecul cu Lugano din Conference League

În grupa C meciul mare, probabil pentru a stabili primul loc, se va juca la Zagreb. Adversara lui Dinamo este echipa cehă Viktoria Plzen. Al doilea meci din grupă poate fi unul cu răsturnări de scor, în Kosovo, între Ballkani și kazahii de la FC Astana, ambele echipe având șanse minime de a încerca să prindă unul dintre primele două locuri.

ADVERTISEMENT

În grupa D de văzut este cum va juca Beșiktaș, după ce și-a demis antrenorul, pe experimentatul Senol Guneș, după ce turcii au avut etapa trecută un final horror de meci acasă cu Lugano, pierzând cu 3-2, deși au condus până în minutul 85! Acum Beșiktaș are o deplasare de foc, în Norvegia, pe terenul echipei ca și campioane Bodo Glimt.

AZ Alkmaar – Aston Villa, cel mai tare meci din etapa a 3-a din grupele Conference League

În grupa E are loc cel mai interesant meci din etapa a 3-a din grupele Conference League, olandezii de la Alkmaar primind vizita lui Aston Villa. Este o grupă foarte interesantă, după modelul grupei lui Betis Sevilla din Europa League, adică după două etape fiecare echipă are câte trei puncte, aici cea mai mare surpriză și ca rezultat dar și ca desfășurare a partidei fiind în prima etapă Zrinjski Mostar – Alkmaar, bosniacii reușind în mod incredibil să câștige meciul cu 4-3 după ce olandezii au avut 3-0 la pauză. Și succesul Legiei Varșovia din aceeși primă etapă, 3-2 acasă cu Aston Villa, a fost un rezultat considerat măcar semisurpriză.

În grupa F italienii de la Fiorentina trebuie să câștige în fața sârbilor de la Cukaricki, cea mai vulnerabilă echipă, fără puncte până acum, pentru că altfel riscă serios. Toscanii au doar două egaluri la același scor, 2-2, la Genk și acasă cu Ferencvaros, gol salvator pentru gazde marcat pe finalul partidei. Acum se joacă Genk – Ferencvaros, partida dintre primele două clasate.

Răzvan Lucescu merge cu PAOK în Scoția, la Aberdeen

În grupa G, grupa lui PAOK Salonic, echipa pregătită de Răzvan Lucescu, avem partida echipei elene la Aberdeen, în Scoția. Aberdeen e ultima, are un singur punct, PAOK a strâns deja șase puncte, în ultima rundă reușind o victorie pe final, cu o fază foarte controversată, în fața lui Eintracht Frankfurt, echipa de pe locul secund.

În grupa H liderul Fenerbahce, punctaj maxim, joacă acasă cu un Ludogoreț care nu mai are acea forță din anii anteriori, cel puțin în Europa și turcii ar putea face un pas important pentru calificare dacă vor reuși a treia victorie. Nordsjaelland, fosta adversară a FCSB în turul preliminar, a zdrobit trupa bulgară cu un scor neverosimil, 7-1.

ADVERTISEMENT