Sport

Kyros Vassaras, verdict după penalty-ul acordat de Colţescu în Farul – FCSB 0-1: “VAR nu poate interveni!”

Kyros Vassaras a dat verdictul după penalty-ul acordat de Sebastian Colţescu în Farul - FCSB 0-1, spunând că nu ar fi trebuit să fie lovitură de pedeapsă pentru roş-albaştrii.
20.09.2023 | 19:01
Kyros Vassaras verdict dupa penaltyul acordat de Coltescu in Farul  FCSB 01 VAR nu poate interveni
Kyros Vassaras, verdict după penalty-ul acordat de Colţescu în Farul - FCSB 0-1: "VAR nu poate interveni!". Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Sebastian Colţescu a fost pus la zid de cei de la Farul Constanţa după ce a acordat o lovitură de pedeapsă pentru FCSB la un contact uşor între Tudor Băluţă şi Adrian Şut. Darius Olaru a transformat şi avea să fie singurul gol al meciului.

Kyros Vassaras, verdict după penalty-ul acordat de Colţescu în Farul – FCSB 0-1

Preşedintele CCA, Kyros Vassaras a analizat faza într-un video publicat pe site-ul FRF şi susţine că centralul a greşit, contactul fiind foarte uşor, iar Băluţă nu a avut ca obiectiv împiedicarea adversarului:

ADVERTISEMENT

“Arbitrul are o vedere clară asupra acestui incident petrecut în interiorul suprafeţei de pedeapsă. El decide în mod incorect să acorde o lovitură de pedeapsă fără cartonaş galben. Ambii jucători acţionează diferit, într-o direcţie opusă mişcării lor.

Mingea nu se află în controlul lor, deoarece în mod neaşteptat pentru ei, rămâne în spatele atacantului. Un contact uşor între ei nu poate fi considerat fault din partea apărătorului, ci un contact fizic normal.

ADVERTISEMENT

“VAR a analizat atent faza, dar nu poate interveni”

Fotbalul este un sport de contact. Apărătorul nu face o acţiune clară pentru a-l împiedica pe adversar. VAR a analizat atent faza, dar nu poate interveni, deoarece, conform protocolului, nu există suficiente elemente pentru a anula decizia arbitrului. 

Nu există o eroare clară şi evidentă pentru a interveni. Nu se mai poate adăuga nimic opiniei arbitrului referitoare la acest contact neglijabil. Ambii au văzut aceleaşi imagini, dar arbitrul este cel care ia decizia pentru incidentele pe care le-a văzut pe terenul de joc. 

ADVERTISEMENT

Conform instrucţiunilor internaţionale şi ale CCA, nu orice contact este fault. Nu există intenţie în împiedicarea adversarului, la această cădere uşoară a atacantului. În opinia CCA, această decizie de a acorda penalty, ar fi trebuit evitată”, a spus Vassaras.

VEZI VIDEO EXPLICAŢIILE LUI VASSARAS

Kyros Vassaras, mesaj public: “Trebuie să acceptăm că arbitrii nu sunt roboți”

A fost o etapă în care scandalurile de arbitraj au ţinut capul de afiş. După Farul – FCSB 0-1 unde Colţescu a acordat uşor un penalty pentru oaspeţi a urmat CFR Cluj – Petrolul 1-0, meci în care Istvan Kovacs nu a acordat două lovituri de pedeapsă. Kyros Vassaras a avut un mesaj public după ultima etapă:

ADVERTISEMENT

“Trebuie să acceptăm că arbitrii nu sunt roboți. Da, greșeli se fac și în arbitraj. Este uman, trebuie să fim înțelegători. Vă spun sincer că suntem în aceeași tabără, cu toții ne dorim binele fotbalului românesc și, implicit, binele arbitrajului românesc.

Lucrurile nu sunt perfecte nici din punct de vedere al infrastructurii, nici din punct de vedere al numărului de arbitri cu care trebuie să lucrăm. Este o provocare în fiecare etapă să facem delegările. Nu caut scuze, știu că sunt aici pentru a găsi soluții, dar vreau să știți care sunt provocările noastre.

Nu există sistem, nu există direcții trasate, tot ce ne dorim este un arbitraj corect, în fiecare meci. Greșelile se fac chiar și la cel mai înalt nivel. Dacă sunt necesare scuze, le pot oferi. Dar nu ar rezolva nimic. Este important ca erorile să fie cât mai puține pentru că este evident că nu pot fi eliminate complet.

“Dacă un arbitru încalcă protocolul VAR, va dispărea!”

Constat că în prezent are loc un atac asupra CCA și a unor arbitri. Vă rog să încetați! Nu mai inventați episoade false la întâlnirile online ale arbitrilor, nu mai inventați discuții din camera VAR.

Vă asigur că dacă un arbitru încalcă protocolul VAR, în sensul că va refuza să meargă să vadă faza pe monitor, deși acest lucru s-ar impune, va dispărea din arbitraj. Aici vorbim de toleranță zero! Am încredere deplină în arbitrii noștri și un sentiment puternic că nu vor face niciodată asta.

Am decis să publicăm dialogul original dintre arbitrul de centru și arbitrul VAR la meciul CFR – Petrolul. Am spus că nu vom face asta, dar nu putem fi impasibili la un dialog inventat prin citirea buzelor! Este extrem de insultător pentru imaginea arbitrajului românesc!

“Încetați cu știrile despre prietenii inventate și păreri neatribuite”

Ascultând întregul dialog, veți înțelege perfect și veți realiza că ce s-a scris în acel articol a fost fals. Care este motivul pentru care au loc aceste atacuri? Cine vrea să creeze un mediu haotic? Cu ce scop? Încetați cu știrile despre prietenii inventate și păreri neatribuite, oferite în modul “anonim”.

Am văzut recent declarațiile unui presupus fost arbitru care acum este observator de arbitri, iar în propriile declarații susține că nu cunoaște protocolul VAR, dar crede că ar fi trebuit urmată o așa-zisă procedură.

Îl rog pe jurnalistul care a vorbit cu el, dacă a avut loc acest dialog, să-mi comunice numele acelui observator pentru că nu are ce căuta în corpul observatorilor, atât timp cât nu cunoaște protocolul.

“Avem arbitri în cele mai prestigioase competiții, și nu voi lăsa pe nimeni să păteze imaginea arbitrajului românesc”

Există o încercare de a pune presiune asupra arbitrajului, vă rog să încetați! Nu mai faceți asta pentru că nu va funcționa! Cred sincer în integritatea tuturor arbitrilor.

La orice semn că lucrurile nu stau așa, voi tăia în carne vie! Arbitrajul românesc este pe un drum bun, avem arbitri în cele mai prestigioase competiții, și nu voi lăsa pe nimeni să păteze imaginea arbitrajului românesc!

VAR nu ia decizii pentru arbitri, ar ucide fotbalul, care nu este un joc pe calculator. Arbitrul din teren ia întotdeauna decizia, chiar și după ce vede faza la monitor! Eroarea umană a existat, există și va exista întotdeauna în arbitraj! Tot ce putem face este să încercăm ca ea să fie cât mai puțin prezentă”.


  • 2.02 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „2” la meciul Hermannstadt – FCSB

ADVERTISEMENT
Apare o nouă etichetă pe produsele din România: DOR. Semnificaţia noului logo
Apare o nouă etichetă pe produsele din România: DOR. Semnificaţia noului logo
Un nou scandal tip
Un nou scandal tip "sextape" în fotbal: interzis la echipa națională, după ce și-ar fi filmat prietena pe ascuns
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se...
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se stabilească sportiva din Constanța
Celebrul milionar român care apare în dosarul Caranilor s-a despărţit de iubită şi...
Celebrul milionar român care apare în dosarul Caranilor s-a despărţit de iubită şi s-a mutat din România! Detalii de ultimă oră
Elon Musk, redus la tăcere atunci când cineva a găsit o hibă în...
Elon Musk, redus la tăcere atunci când cineva a găsit o hibă în planul său de a coloniza planeta Marte. Despre ce este vorba
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
A MURIT VIOREL Stegaru?! Şoc cu fostul soţ al Vulpiței: Să-i fie țărâna...
A MURIT VIOREL Stegaru?! Şoc cu fostul soţ al Vulpiței: Să-i fie țărâna ușoară
Viața lui Dorian Popa s-a întors pe dos. A ajuns să se blesteme
Viața lui Dorian Popa s-a întors pe dos. A ajuns să se blesteme
Gogoașă din ”Trăsniții NATO” tot mai aproape de sfârșit! Actorul se luptă cu...
Gogoașă din ”Trăsniții NATO” tot mai aproape de sfârșit! Actorul se luptă cu aceeași boală care a răpus-o pe Rona Hartner! ”Să mai prind măcar 5 ani”
IMAGINI RARE cu fiul cel mare al Nicoletei Luciu. Detaliul care a atras...
IMAGINI RARE cu fiul cel mare al Nicoletei Luciu. Detaliul care a atras atenția tuturor celor care au văzut pozele
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala...
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala Laminor. Se fac blocuri lângă mallul de 133 de milioane de euro al lui Robert Negoiță
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc...
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc banii de ele și se schimbă totul la locul de muncă
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română