Sport

FRF a publicat dialogul dintre Istvan Kovacs şi VAR la CFR – Petrolul 1-0! Ce spune Vassaras

FRF a publicat dialogul dintre Isvan Kovacs şi cei din camera VAR la CFR - Petrolul 1-0. Preşedintele CCA, Kyros Vassaras a recunoscut că centralul din Carei trebuia să acorde lovitură de pedeapsă.
20.09.2023 | 18:01
FRF a publicat dialogul dintre Istvan Kovacs si VAR la CFR  Petrolul 10 Ce spune Vassaras
FRF a publicat dialogul dintre Istvan Kovacs şi VAR la CFR - Petrolul 1-0! Ce spune Vassaras. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

A fost scandal uriaş după ce Istvan Kovacs nu a acordat două lovituri de departajare oaspeţilor în confruntarea dintre CFR Cluj şi Petrolul 1-0. Arbitrul român nu a fost atenţionat de camera VAR şi a lăsat jocul liber.

Kyros Vassaras recunoaşte că Istvan Kovacs a greşit la CFR – Petrolul: “VAR nu reuşeşte să găsească vizualizarea corectă!”

Faza a fost analizată de preşedintele CCA, Kyros Vassaras, analiza fiind publicată de site-ul FRF. Grecul a recunoscut că Istvan Kovacs ar fi trebuit să acorde penalty la intervenţia lui Ajeti la Pedro:

ADVERTISEMENT

“Apărătorul (n.r. Ajeti) în încercarea de a juca sau a degaja mingea, face un atac neregulamentar, un contact direct cu crampoanele pe piciorul adversarului, provocând şi căderea adversarului printr-o mişcare suplimentară pe celălalt picior.

Atacantul este împiedicat şi decizia corectă ar fi trebuit să fie penalty. Arbitrul nu a identificat contactul pentru că nu a fost clar dacă piciorul apărătorului atinge pământul sau piciorul atacantului.

ADVERTISEMENT

VAR verifică incidentul din diferite unghiuri de filmare, dar nu reuşeşte să găsească vizualizarea corectă pentru a analiza contactul cum trebuie, aceasta fiind camera din spatele porţii”, explică Vassaras.

VEZI VIDEO EXPLICAŢIILE ŞEFULUI CCA

Dialogul dintre Istvan Kovacs şi Horia Mladinovici: “E check complete pentru ambele faze”

După ce, în spaţiul public au apărut mai multe informaţii conform cărora Istvan Kovacs ar spune că nu acordă penalty Petrolului, CCA a decis publicarea dialogului dintre “central” şi Horia Mladinovici, aflat în camera VAR, în care a fost analizat un posibil henţ în careul Petrolului şi posibilul fault al lui Ajeti la Pedro:

ADVERTISEMENT

Horia Mladinovici: “E check complete pentru ambele faze. Am verificat şi pentru posibil penalty şi pentru posibil henţ. Îi vine în picior jucătorului Petrolului, fund de fapt, picior-fund şi în partea cealaltă îi vine în piept jucătorului de la CFR.

Istvan Kovacs: Ok. Ce înseamnă picior-fund că n-am înţeles? Vorbeşte, Horia, că n-am înţeles. 

ADVERTISEMENT

Horia Mladinovici: Voiam să zic în zona coapsei spre fund, acolo. Ai înţeles?

Istvan Kovacs: Nu. La faza în care a cerut penalty CFR ce se întâmplă?

Horia Mladinovici: Mingea îi vine jucătorului de la Petrolul în zona şoldului inferior. 

Istvan Kovacs: Ai verificat?

Horia Mladinovici: Am verificat şi posibil henţ şi posibil fault. 

Istvan Kovacs: Pentru Petrolul…

Horia Mladinovici: Da, da. 

Istvan Kovacs: Pot să reiau jocul.

Horia Mladinovici: Poţi să reiei jocul. Da, da.

Vassaras îi dă dreptate lui Kovacs la primul penalty cerut de Petrolul: “VAR confirmă decizia acestuia”

În schimb, Kyros Vassaras îi dă dreptate lui Istvan Kovacs la posibilul fault al portarului Sava asupra lui Musi când oaspeţii au cerut penalty: “Portarul respinge mingea şi fuge în direcţia mingii, în timp ce atacantul anticipează un contact cu portarul care se afla deja culcat pe teren. 

Arbitrul lasă jocul să meargă în timp ce VAR-ul verifică. Atacantul ştie ce face, deoarece nu se uită în direcţia mingii, ci iniţiază un contact cu portarul care încearcă să se ridice în picioare. Atacantul iniţiază contactul cu piciorul stâng şi îşi trage piciorul drept pe jos. 

Portarul face o mişcare naturală de a se ridica în picioare, deoarece este mai aproape de mingea pe care tocmai o respinsese. Arbitrul nu greşeşte permiţând continuarea jocului şi VAR confirmă decizia acestuia de a permite continuarea jocului”, explică Vassaras.

ADVERTISEMENT