Sport

Legenda fotbalului american, acționar la o echipă din Championship

Legenda fotbalului american, Tom Brady, este noul acționar al echipei din Championship, Birmingham.
04.08.2023 | 10:38
Legenda fotbalului american actionar la o echipa din Championship
Tom Brady este noul acționar de la Birmingham.
ADVERTISEMENT

Birmingham este un club de tradiție din Anglia care a avut și prezențe în Premier League. În momentul de față, echipa se luptă din greu în Championship, iar sezonul trecut a ocupat poziția cu numărul 17. Tom Brady, legendă a fotbalului american, NFL, va fi noul coproprietar al formației engleze.

De la jucător în NFL la acționar în Championship

Legenda fotbalului american a devenit coacționar la clubul englez, Birmingham. Formația din Championship a făcut și un anunț oficial prin intermediul unui videoclip postat pe contul oficial de Twitter. În filmuleț îl putem vedea și auzi pe Tom Brady care vorbește despre alegerea făcută și despre obiectivul său, alături de albaștri.

ADVERTISEMENT

Rolul lui Tom Brady la Birmingham

La gruparea din Championship, Tom Brady va avea rolul de președinte al Consiliului Consultativ. Pentru site-ul oficial al celor de la Birmingham americanul a declarat: “Birmingham City este un club emblematic, cu o istorie bogată și cu fani pasionați. Este o onoare pentru mine să mă alătur Albaștrilor” și să lucrez alături de conducere și de jucători, pentru a aduce acest club la cel mai înalt nivel. Am făcut parte din niște echipe extraordinare în cariera mea de jucător, așa că abia aștept să contribui pentru a obține un succes similar aici, la Birmingham”.

Obiectivele lui Birmingham în Championship

Birmingham este unul dintre cluburile cu istorie în Anglia. În ultimii 12 ani, albaștri au evoluat în Championship. Cel mai bun loc pe care l-au ocupat în ultimele sezoane a fost cel cu numărul 4, în sezonul 2011-2012. De atunci au devenit o echipă de mijlocul clasamentului, însă care de la an la an, se îndreaptă spre locurile de retrogradare.

ADVERTISEMENT

Obiectivele clubului sunt acelea de a reveni în cel mai bun campionat din lume, Premier League. Înființată în 1875, Birmingham are în cabinetul trofeelor doar două Cupe ale Ligii Angliei. Anul acesta, echipa engleză a fost preluată de o nouă companie, Shelby Companies Limited. Americanii au preluat clubul de la foștii acționari din China care au fost la conducere timp de 16 ani.

Cu noii patroni și cu fosta legendă din NFL, Tom Brady, fanii echipei Birmingham speră ca visul de a reveni în prima ligă engleză să devină realitate. Suporterii vor să bucure din nou de cele mai tari meciuri din Premier League. Aceștia își propun ca echipa să câștige titlul în Championship, pentru a avea o promovare sigură. În primul meci din campionat, albaștri vor face deplasarea la Swansea, pe 5 august și vor lupta pentru cele 3 puncte.

ADVERTISEMENT

Cine este Tom Brady?

Thomas Edward Patrick Brady Jr. a fost un jucător de fotbal american, care în cariera sa a avut numeroase succese, lucru care l-a făcut legendă în NFL. Atletul American s-a retras anul acesta, în luna februarie, după 23 de sezoane la nivel profesionist. Aproape întreaga sa carieră a petrecut-o la New England Patriotrs, unde a evoluat ca fundaș.

A fost de 7 ori campion la Super Bowl (cel mai important meci al sezonului în NFL) și de 5 ori MVP (cel mai bun jucător al meciului). De 3 ori a câștigat premiul pentru cel mai bun sportiv al competiției, iar pe lângă o listă lungă de premii, Tom Brady are și foarte multe recorduri personale.

ADVERTISEMENT

Atleții americani vin în sportul rege din Anglia

Tom Brady nu este primul atlet american care vine în fotbalul din Anglia. Mai mulți sportivi și vedete din Statele Unite au făcut investiții importante la cluburile engleze. Din luna mai, JJ Watt este noul acționar de la Burnley, iar Michael B Jordan a devenit investitor la Bournemouth. Jordan Spieth și Justin Thomas, doi jucători de golf, sunt acționari minoritari la Leeds United. De asemenea, să nu uităm și de cel mai celebru cuplu de proprietari ai clubului Wrexham FC, Ryan Reynolds și Rob McElhenney.

ADVERTISEMENT