News

La 105 ani, este printre cei mai vârstnici români care au primit a treia doza de vaccin anti-Covid. “E singura soluție să scăpăm”

Doamna Zoea Baltag nu a avut nicio reacție adversă la serul produs de Pfizer, nici după primele două doze, nici după doza booster.
17.10.2021 | 22:04
La 105 ani este printre cei mai varstnici romani care au primit a treia doza de vaccin antiCovid E singura solutie sa scapam
ADVERTISEMENT

Echipa de comunicare a Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a ținut să-i mulțumească doamnei Baltag pentru exemplul pe care îl dă alegând să se imunizeze.

La 105 ani, este printre cei mai vârstnici români care au primit a treia doza de vaccin anti-Covid

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a campaniei naționale de vaccinare, nepoata medic este cea care a convins-o că singura soluție pentru a scăpa de pandemie este vaccinarea.

ADVERTISEMENT

“Un exemplu pentru toată lumea! A treia doză la venerabila vârstă de 105 ani.

Doamna Zoea Baltag, în vârstă de 105 ani, a primit astăzi, la Centrul de vaccinare de la Palatul Național al Copiilor, a treia doză de vaccin Pfizer/BioNTech împotriva COVID-19.

‘M-a convins nepoata mea, care e medic, că singura soluție să scăpăm e vaccinul’, spunea doamna Zoea Baltag în luna martie, după ce a primit a doua doză de vaccin împotriva COVID-19.

ADVERTISEMENT

A avut încredere în medici, nu a avut niciun fel de reacție adversă și este foarte bine.
Sincere felicitări și alese mulțumiri pentru exemplul oferit tuturor!”, este mesajul postat pe pagina RO Vaccinare.

În luna martie, după ce a fost imunizată cu cea de a doa doză de ser contra Covid-19, Zoea Baltag a primit o distincție și un buchet de flori din partea Primăriei Sectorului 4 „pentru curajul de a înfrunta pandemia SARS-CoV-2 prin vaccinare, oferind astfel un exemplu tinerelor generații”.

ADVERTISEMENT

Peste 41.000 de români au fost vaccinați în ultimele 24 de ore

Potrivit datelor transmise de autorități, de sâmbătă ora 18.00 și până duminică la aceeași oră 41.566 de persoane au primit o doză de ser contra Covid.

Dintre acestea cu prima doză de vaccin au fost injectate 22.629 de persoane, alte 4.727 au primit cea de a doua doză de ser, în vreme ce 14.210 români au mers în centrele de vaccinare pentru administrarea celei de a treia doze, doza booster.

ADVERTISEMENT

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 11.546 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, dintre care 217 sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 871 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

ADVERTISEMENT