Sport

La 55 de ani, cel mai bătrân fotbalist din lume a revenit în Europa! Clubul cu care a semnat

Cel mai bătrân jucător din lume a revenit la 55 de ani în fotbalul european. Kazuyoshi Miura, prezentat oficial la noua sa echipă.
02.02.2023 | 10:20
La 55 de ani cel mai batran fotbalist din lume a revenit in Europa Clubul cu care a semnat
Kazuyoshi Miura a revenit în fotbalul european la 55 de ani. Sursă foto: CNN.
ADVERTISEMENT

Kazuyoshi ”King Kazu” Miura, cel mai bătrân fotbalist din lume, își duce recordul mai departe și a semnat la aproape 56 de ani cu Oliveirense, echipă din al doilea eșalon al fotbalului din Portugalia.

Kazuyoshi Miura, cel mai bătrân fotbalist din lume, a revenit în Europa

Atacantul Kazuyoshi Miura va juca sub formă de împrumut la Oliveirense, locul nouă în liga a 2-a din Portugalia. Cel mai bătrân fotbalist din lume vine de la Yokohama FC, echipă din prima ligă japoneză (J-League).

ADVERTISEMENT

„Voi depune eforturi pentru ca oamenii să mă poată vedea jucând fotbalul meu, chiar și într-un mediu nou”, au fost cuvintele atacantului după ce a fost prezentat oficial la Oliveirense.

Fotbalistul în vârstă de 55 de ani va evolua în Portugalia până în vară. Echipa din Peninsula Iberică are un sponsor comun cu Yokohama FC, echipă care a promovat în sezonul trecut în prima ligă a Japoniei.

ADVERTISEMENT

Kazuyoshi Miura va împlini 56 de ani pe 26 februarie

Uneori, vârsta e doar un număr, iar asta o demonstrează chiar Kazuyoshi Miura, care evoluează la nivel profesionist deși la sfârșitul lunii februarie va împlini 56 de ani.

Cotat la 100.000 de euro de site-ul de specialitate Transfermarkt, atacantul nipon a călătorit în Portugalia încă de săptămâna trecută pentru a efectua vizita medicală. Kazuyoshi Miura se află la al 36-lea an ca fotbalist profesionist.

ADVERTISEMENT

La naționala Japoniei, care a făcut o figură frumoasă la Campionatul Mondial din Qatar, atacantul nipon a reușit să marcheze 55 de goluri în 89 de meciuri și să câștige Cupa Asiei în 1992. Kazuyoshi Miura a ratat prima prezență a Japoniei la un Campionat Mondial în 1998, la turneul final din Franța.

Cel mai bătrân fotbalist din lume a jucat de-a lungul carierei în Brazilia, Italia, Croația și Australia

Prima echipă a lui Kazuyoshi Miura a fost Santos pentru care a debutat în 1986. În 1993 și 1994, atacantul japonez a câștigat titlul cu Verdy Kawasaki în Japonia, iar performanțele l-au lansat în Serie A.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul a jucat timp de un sezon la Genoa, ulterior să evolueze în tricoul lui Dinamo Zagreb, în prima parte a anului 1999. Astfel, după o pauză de 24 de ani, Kazuyoshi Miura revine în fotbalul european.

ADVERTISEMENT
Tags: