Fotbal intern

La 90 de minute de istorie! Doar 5 jucători ai Universității Craiova erau născuți în 1991, anul ultimului titlu în Bănie

03.08.2020 | 15:16
La 90 de minute de istorie Doar 5 jucatori ai Universitatii Craiova erau nascuti in 1991 anul ultimului titlu in Banie
La 90 de minute de istorie! Doar 5 jucători ai Universității Craiova erau născuți în 1991, anul ultimului titlu în Bănie (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT

Universitătea Craiova și CFR Cluj se înfruntă în această seară de la ora 20:30 pentru câștigarea trofeului de campioană. Două puncte le despart pe cele două combatante în fruntea clasamentului, dar și un meci mai mult disputat pentru ardeleni.

Oltenii nu au mai câștigat titlul de 29 de ani, din 1991. Cei mai mulți componenți ai actualei echipe nici nu erau născuți atunci. Doar cinci fotbaliști din lotul actual existau în 1991. Este vorba despre Marinescu, Florin Gardoș, Alexandru Mățel, Dan Nistor și Alexandru Mateiu. Ultimii doi jucători sunt titulari incontestabili ai echipei.

ADVERTISEMENT

Eu sper să-mi îndeplinesc acest vis de a câștiga campionatul, este cel mai important lucru pentru mine și pentru familia mea. Pot să mă las, dar e foarte greu”, a declarat Dan Nistor.

”Suntem o echipă dornică de a câștiga trofee”

”Avem încredere, chiar am vorbit de titlu și ne dorim toți acest lucru, cred că suntem destul de maturi să-l câștigăm.

ADVERTISEMENT

Suntem o echipă dornică de a câștiga trofee, acesta este atuul nostru. Avem toate condițiile, avem un lot valoros. Nu mă așteptam să stau 7 ani printre olteni, dar sunt fericit că a fost așa și sper să rămân aici.

De când am venit mă gândesc la titlu, iar după ce am văzut sărbătoarea de la câștigarea Cupei îmi doresc și mai mult o asemenea performanță”, a spus Alexandru Mateiu.

ADVERTISEMENT

Ce s-a întâmplat în lupta pentru titlu de acum 29 de ani

Sorin Cârțu era antrenorul Craiovei în urmă cu 29 de ani. El i-a folosit în primul 11 pe Florin Prunea, Ion Olaru, Nicolae Zamfir, Emil Săndoi, Adrian Pigulea, Daniel Mogoșanu, Adrian Popescu, Vasile Mănăilă, Gigi Ciurea, Ronald Agalliu și Pavel Badea.

În 1991, Craiova s-a luptat cu Steaua București pentru obținerea titlului de campioană a României. Câștigătoarea s-a decis în ultima etapă. Craiova a jucat pe teren propriu cu Sportul Studențesc, iar Steaua a întâlnit-o pe Petrolul. Cele două echipe se aflau la egalitate de puncte. Ambele echipe au câștigat, dar oltenii au devenit campioni deoarece aveau un golaveraj mai bun.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a câștigat de patru ori campionatul în România: 1973-1974, 1979-1980, 1980-1981 și între 1990 și 1991.


  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – CFR Cluj: 3,03 este cota pentru “1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT