News

La ce distanţă maximă de domiciliu poate fi amplasată unitatea comercială la care putem face cumpărături? Răspunsul MAI

01.04.2020 | 20:33
La ce distanta maxima de domiciliu poate fi amplasata unitatea comerciala la care putem face cumparaturi Raspunsul MAI
La ce distanță de bloc putem merge la cumpărături?
ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Interne a oferit mai multe răspunsuri într-o sesiune de Q&A (întrebări și răspunsuri) de pe site-ul oficial de informare al populației despre situația COVID-19 în România.

Răspunsuri oferite de MAI în lupta cu coronavirus

Conform site-ului stirioficiale.ro, reprezentanții guvernului au încercat să răspundă la cele mai importante întrebări pe care cetățenii le-ar putea avea.

ADVERTISEMENT

„Având în vedere că au fost primite o serie de întrebări pentru lămurirea unor situații legate de măsurile luate prin Ordonanțele Militare emise până în prezent, Grupul de Comunicare Strategică a realizat un material prin care vor fi acoperite cu răspunsuri documentate întrebările adresate de jurnaliști și cetățeni”, și-au justificat demersul cei de la MAI.

Așadar, o întrebare pe care o are probabil multă lume în aceste zile ar fi: „La ce distanţă maximă de domiciliu poate fi amplasată unitatea comercială la care putem face cumpărături? Putem merge la cumpărături, de pildă, din cartierul Berceni într-un hipermarket din Militari?”.

ADVERTISEMENT

Răspunsul ar trebui să lămurească problema, însă semnele de întrebare vor rămâne în continuare. Concret, cei de la stirioficiale au oferit următorul răspuns:

„Prevederile Ordonanței militare nr. 3 din 24.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 nu menționează o distanță cuantificabilă, însă recomandarea pentru cetățeni este să se deplaseze la cele mai apropiate magazine unde sunt comercializate produsele care le sunt necesare.

ADVERTISEMENT

În referire strictă la exemplul dumneavoastră, un cetățean care locuiește în cartierul Berceni nu poate merge la cumpărături pentru produse de strictă necesitate în cartierul Militari întrucât în zona de domiciliu există mai multe hipermarketuri similare cu cele din cartierul Militari”.

Așadar, distanța „maximă” atunci când vreți să mergeți la cumpărături nu e cuantificabilă, însă este recomandat să alegeți cel mai apropiat magazin de adresa de domiciliu.

ADVERTISEMENT

Într-o abordare diferită, Poliția Română le recomanda oamenilor să nu depășească „5 minute de mers pe jos” atunci când se deplasează într-o direcție, pentru a nu ieși din „raza” blocului.

ADVERTISEMENT