Life

La ce distanță se plantează răsadurile de legume în grădină sau solar. Mulți fac o mare greșeală

La ce distanță se plantează răsadurile de legume. Aceleași reguli se respectă în grădină și solar. Dar mulți fac o mare greșeală.
09.05.2023 | 11:16
La ce distanta se planteaza rasadurile de legume in gradina sau solar Multi fac o mare greseala
La ce distanță se plantează răsadurile, de fapt. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

La ce distanță se plantează răsadurile de legume în grădină sau solar. Este o greșeală pe care o fac mulți oameni fără ca măcar să își dea seama.

La ce distanță se plantează răsadurile, de fapt. Greșeala pe care o fac mulți

Odată cu venirea primăverii gospodarii se ocupă de plantarea răsadurilor. Iată La ce distanță trebuie acestea plantate în realitate.

ADVERTISEMENT

Un aspect extrem de important și o greșeală pe care mulți o comit este că nu sunt atenți la temperatura de afară atunci când plantează legumele.

Pentru răsadurile de roșii, temperatura trebuie să fie de cel puțin 10° Celsius. Distanța de plantare între răsadurile de roșii trebuie să fie de 30 sau 40 de cm între plante și de 70 sau 80 de cm între rânduri. Roșiile trebuie udate la un interval cuprins între 9 și 12 zile.

ADVERTISEMENT

Varza se plantează și ea când răsadurile au două luni și s-au dezvoltat deja cel puțin cinci frunze. Varza trebuie udată doar dimineața. Distanța de plantare este de 70/30 cm la varza timpurie și 70/40 la varza de vară, scrie Agrointeligența.

De ce depinde plantarea răsadurilor de ardei, vinete sau castraveți

Plantarea răsadurilor de ardei se face când planta are circa 60 de zile. Înainte de a o planta, este recomandat ca ea să fie udată din abundență și plantarea se face abia când temperaturile sunt de peste 15° Celsius. În ceea ce privește distanța, la ardeiul gras se lasă 15-20 cm, la cel gogoșar 20 cm și la cel iute 10 cm.

ADVERTISEMENT

Vinetele trebuie lăsate șase sau opt săptămâni să crească înainte de a fi plantate în pământ. Distanța dintre plante trebuie să fie de circa 50 de cm și între rânduri trebuie lăsat câte un metru. Solul ar trebui udat înainte de a planta răsadurile.

Dacă vreți să le plantați în grădină, și nu în solar, acestea ar trebui puse afară de la jumătatea lunii mai sau chiar la începutul lunii iunie pentru că temperaturile de afară le pot afecta în mod iremediabil.

ADVERTISEMENT

Castraveții trebuie plantați la începutul lunii mai pentru că sunt foarte sensibili la îngheț. Aceștia trebuie puși la o distanță de 0,5 m unul față de altul și distanța dintre rânduri ar trebui să fie de un metru.

ADVERTISEMENT