Sport

La Liga, etapa 36. Real Madrid dă 100 de milioane de euro pentru primul transfer „galactic” al verii

Vezi aici în format LIVE stream Valladolid - FC Barcelona, Real Madrid - Rayo Vallecano precum și alte meciuri din etapa 36 din La Liga.
26.05.2023 | 08:59
La Liga etapa 36 Real Madrid da 100 de milioane de euro pentru primul transfer galactic al verii
Real Madrid îl cumpără pe Jude Bellingham de la Dortmund cu 100 de milioane de euro
ADVERTISEMENT
26-05-2023
06:09

Real Madrid îl cumpără pe Jude Bellingham de la Dortmund cu 100 de milioane de euro

Real Madrid a ajuns la un acord cu Borussia Dortmund pentru transferul internaționalului englez Jude Bellingham, în vârstă de 19 ani, urmând să achite suma de 100 de milioane de euro plus bonusuri de performanță. Madrilenii se înțeleseseră cu jucătorul încă din luna aprilie.

Informația a fost furnizată de celebrul jurnalist Fabrizio Romano, care mai precizează că discuțiile finale dintre cele două cluburi vor avea loc săptămâna viitoare, după ultima etapă de campionat din Bundesliga. Dortmund e pe primul loc și dacă o bate sâmbătă pe Mainz va câștiga titlul după 11 ani de dominație a lui Bayern Munchen.

  • 120 de milioane de euro valorează Jude Bellingham, conform Transfermarkt
25-05-2023
17:29

La Liga, etapa 36: meciurile de joi, 25 mai

  • Mallorca – Valencia 1-0 (Muriqi 64)
  • Osasuna – Athletic Bilbao 2-0 (Budimir 50, Torro 77)

lli

25-05-2023
15:08

Iubita lui Kluivert, agresată în timpul unui jaf

Trei hoţi au spart casa fotbalistului olandez Justin Kluivert, din suburbiile Valenciei, și au agresat două femei, dintre care una era iubita jucătorului.

”Trei bărbaţi cu cagule au pătruns într-o casă din Betera, în suburbiile oraşului Valencia. O spargere care s-a soldat cu doi răniţi uşor”, a anunțat Garda Civilă, conform Marca. Este vorba despre casa lui Justin Kluivert, mijlocaşul ofensiv olandez al echipei Valencia.

Persoanele rănite sunt două femei, inclusiv partenera jucătorului, care a sunat la poliţie. Atacatorii au furat diverse obiecte, bijuterii, ceasuri şi bani, a căror valoare este estimată la aproximativ 200.000 de euro.

La momentul spargerii, Justin Kluivert se afla alături de coechipierii săi, în drum spre Insulele Baleare, acolo unde Valencia se va confrunta, joi seară, în La Liga, cu Real Mallorca.

24-05-2023
17:30

La Liga, etapa 36: meciurile de miercuri, 24 mai

  • Elche – FC Sevilla 1-1 (Morente 25 / Lamela 10)
  • Villarreal – Cadiz 2-0 (Jackson 20, 45+2)
  • Real Madrid – Rayo Vallecano 2-1 (Benzema 32, Rodrygo 89 / De Tomas 84)
  • Betis Sevilla – Getafe 0-1 (Alderete 69)
  • Espanyol – Atletico Madrid 3-3 (Montes 65, Joselu 76 pen., Souza 80 / Saul Niguez 21, Griezmann 44, Carrasco 46)
La Liga
Clasament La Liga
24-05-2023
17:05

Real Madrid - Rayo Vallecano 2-1 (Benzema 32, Rodrygo 89 / De Tomas 84))

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+4: Fluier final.

Min. 89: GOOOL Real Madrid! Rodrygo șutează cu dreptul de la marginea careului și îl învinge pe Dimitrievski.

Min. 84: GOOOL Rayo Vallecano! Raul de Tomas primește balonul în interiorul careului și restabilește egalitatea cu un șut în forță.

Min. 32: GOOOL Real Madrid! După o pasă excelentă a lui Valverde, Benzema îl driblează pe Dimitrievski și trimite în poarta goală..

Min. 1: A început partida.

Au apărut echipele de start la Real Madrid – Rayo Vallecano:

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Rudiger, Alaba, Fernandez – Modric, Kroos, Camavinga – Valverde, Benzema, Rodrygo. Rezerve: Asensio, Ceballos, Hazard, Lopez, Lucas, Lunin, Mendy, Militao, Odriozola, Rodriguez, Tchouameni, Vallejo. Antrenor: Carlo Ancelotti

Rayo Vallecano: Dimitrievski – Balliu, Lejeune, Catena, Garcia – Comesana, Valentin – Palazon, Lopez, Garcia – Camello. Rezerve: Chavarria, Cis, de Tomas, Falcao, Hernandez, Martin, Morro, Mumin, Pozo, Sanchez, Saveljich, Trejo. Antrenor: Andoni Iraola

24-05-2023
13:33

Jordi Alba va pleca de la Barcelona la finalul sezonului

După Sergio Busquets, care a anunțat că nu își va prelungi contractul cu Barcelona scadent la finalul sezonului, Jordi Alba i-a informat pe „catalani” că nu va continua la echipă din vară. 

Deși mai are contract încă un an cu Barcelona, fundașul le-ar fi transmis deja oficialilor intenția de a părăsi clubul „blaugrana” după o perioadă de 11 sezoane, potrivit postului de radio Cadena Ser. 

Sursa citată precizează că anunțul oficial al despărțirii urmează să se oficializeze în cursul zilei de miercuri. În vârstă de 34 de ani, Jordi Alba a adunat 458 de meciuri oficiale în tricoul Barcelonei, reușind să își adjudece alături de „catalani”, printre altele, șase titluri în La Liga, un trofeu Champions League, dar și cinci Cupe ale Spaniei. 

Jordi Alba a adunat doar 13 partide ca titular la Barcelona, după venirea lui Xavi pe banca tehnică. Faptul că nu joacă mai mult este unul dintre motivele pentru care „veteranul” Barcelonei nu vrea să mai continue pe Camp Nou. 

24-05-2023
11:21

Real Madrid vrea să-l transfere pe Andy Robertson

După un sezon în care a ratat principalele obiective, Champions League și titlul în La Liga, Real Madrid vrea să-și întăreasă lotul și a pus ochii pe fundașul stânga Andy Robertson de la Liverpool.

Conform Daily Mail, internaționalul scoțian este cotat la 46 de milioane euro și este văzut de Florentino Perez ca fiind alternativa perfectă pentru Ferland Mendy, care în ultimul sezon a fost măcinat de accidentări.

Totuși, mutarea lui Robertson pe Santiago Bernabeu este dificil de realizat, fundașul mai având contract cu Liverpool până în vara anului 2026 și nu este tentat să plece de pe Anfield Road.

O altă țintă a ”galacticilor” pentru postul de fundaș stânga este canadianul Alphonso Davies de la Bayern Munchen, dar și aici sunt probleme deoarece bavarezii nu au de gând să-l vândă și vor să prelungească înșelegerea scadentă în 2025.

24-05-2023
06:31

Explicațiile lui Xavi după Valladolid - FC Barcelona 3-1

Barcelona a pierdut pentru a doua oară la rând, 1-3 la Valladolid, după ce a devenit matematic noua campionaă a Spaniei, iar antrenorul Xavi Hernandez găsește cu greu explicații pentru prestațiile elevilor săi. El crede că a apărut o lipsă de motivare și de concentrare, care duc la greșelile personale comise de jucători.

“Ne este greu să ne pregătim pentru aceste jocuri pentru că obiectivul a fost deja atins. Aceste rezultate proaste sunt rezultatul slăbiciunii noastre. Două dintre greșelile noastre au însemnat 2-0 și costă de două ori mai mult, dar am încercat. În a doua repriză am coborât și mai mult nivelul, iar rezultatul este corect pentru Valladolid. Au avut nevoie mai mult de puncte și asta s-a demonstrat.

Trebuie să-i înțeleg pe jucătorii mei. Purtăm o încărcătură uriașă pe tot parcursul sezonului, în plus, a fost și un an de Cupă Mondială și asta cântărește mult. Am acoperit obiectivul Supercupei și LaLiga, dar astăzi nu am dat o imagine bună. Sunt puțin trist din cauza imaginii pe care am avut-o astăzi. Au mai rămas două jocuri și sperăm să o îmbunătățim”, a declarat tehnicianul catalanilor la finalul partidei cu Valladolid. 

23-05-2023
17:28

Rezultatele și programul etapei a 36-a din La Liga

Marți, 23 mai

  • Celta Vigo – Girona 1-1 (Perez 42 / Stuani 59-pen.)
  • Real Sociedad – Almeria 1-0 (Kubo 45+4)
  • Valladolid – FC Barcelona 3-1 (Christensen 2-a.g., Larin 20-pen., Pena 74 / Lewandowski 84) – VIDEO

Echipele de start:

Valladolid: Masip – Fresneda, Fernandez, Sanchez, Olaza – Piano, Mesa, Aguado – Plata, Larin, Machis; Rezerve: Asenjo, Rofino – Bikoue, Escudero, Kenedy, Leon, Monchu, Perez, Rosa, Torres, Tunde Akinsola; Antrenor: P. Pezzolano

Barcelona: ter Stegen – Roberto, Christensen, Alonso, Balde – de Jong, Garcia, Gavi – Raphinha, Lewandowski, Torre; Rezerve: Pena, Tenas – Alba, Busquets, Casado, Dembele, Fati, Kessie, Torres; Antrenor: Xavi

Miercuri, 24 mai

  • ora 20:30 Elche – FC Sevilla
  • ora 20:30 Villarreal – Cadiz
  • ora 20:30 Real Madrid – Rayo Vallecano
  • ora 23:00 Betis Sevilla – Getafe
  • ora 23:00 Espanyol – Atletico Madrid

Joi, 25 mai

  • ora 20:30 Mallorca – Valencia
  • ora 22:30 Osasuna- Athletic Bilbao

Pe perioada a trei zile, marți, 23 mai – joi, 25 mai au loc partidele etapei a 36-a din La Liga, o rundă intermediară necesară întrucât prima divizie a Spaniei este campionatul care mai mare cele mai multe etape până la final. Primele trei locuri sunt bine știute, FC Barcelona oficial campioană de două etape, Atletico și Real Madrid completează podiumul. În privința top 4 mai există un mic semn de întrebare -pentru locul 4, Real Sociedad având cinci puncte peste Villarreal.

Valladolid – FC Barcelona și Real Madrid – Rayo Vallecano sunt două dintre partidele interesante din etapa 36 din La Liga

Liderul FC Barcelona vine după dușul rece din etapa precedentă, acasă 1-2 cu Real Sociedad și joacă acum la echipa aflată pe primul loc retrogradabil, Valladolid. Gazdele au maximă nevoie de puncte pentru a ieși din situația dificilă, dar e greu de crezut că trupa lui Xavi Hernandez ar -putea suferi al doilea eșec consecutiv, chiar dacă este deja campioană.

ADVERTISEMENT

Cu un sezon în care doar trofeul Cupei Spaniei a salvat cât de cât situația Real Madrid se află în fața unei partide în fața propriilor fani în compania concitadinei Rayo Vallecano în fața căreia trebuie să își ia revanșa după înfrângerea din tur. Chiar dacă pentru ambele echipe sezonul e deja încheiat Real Madrid trebuie să își adune forțele și să joace la victorie pentru blazonul clubului.

Marți, 23 mai, ora 20:30

  • Celta Vigo – Girona
  • Real Sociedad – Almeria

ora 23:00 Valladolid – FC Barcelona

Miercuri, 24 mai, ora 20:30

  • Elche – FC Sevilla
  • Villarreal – Cadiz
  • Real Madrid – Rayo Vallecano
  • ora 23:00 Betis Sevilla – Getafe
  • ora 23:00 Espanyol – Atletico Madrid
ADVERTISEMENT

Joi, 25 mai

  • ora 20:30 Mallorca – Valencia
  • ora 22:30 Osasuna- Athletic Bilbao

Cine transmite Valladolid – FC Barcelona, Real Madrid – Atletico Madrid și alte meciuri din etapa 36 din La Liga

O veste excelentă pentru fanii fotbalului spaniol și nu numai pentru ei. Absolut toate cele zece partide din cadrul etapei intermediare cu numărul 36 vor putea fi urmărite în direct pe micile ecrane. Avem trei meciuri marți, 23 mai, cinci jocuri miercuri, 24 mai și ultimele două, joi, 25 mai. Vom putea vedea la lucru tot ce se întâmplă la ambii poli ai clasamentului.

Vom vedea campioana Barcelona jucând pe terenul unei echipe cu cuțitul la os, pe Real Madrid nevoită să joace bine contra vecinilor de la Rayo Vallecano, pentru a mai atenua din furia fanilor după acel 0-4 de la Manchester, contra lui City, în semifinala retur a Champions League. Atletico Madrid are un meci greu la Barcelona, unde dă de un Espanyol obligat să câștige pentru a ieși de pe penultimul loc.

ADVERTISEMENT

Marți, 23 mai

  • ora 20:30 Celta Vigo – Girona (Digi Sport 3, Orange Sport 3, Prima Sport 2)
  • ora 20:30 Real Sociedad – Almeria (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 1)
  • ora 23:00 Valladolid – FC Barcelona (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)

Miercuri, 24 mai

  • ora 20:30 Elche – FC Sevilla (Orange Sport 4)
  • ora 20:30 Villarreal – Cadiz (Digi Sport 4, Orange Sport 3, Prima Sport 3)
  • ora 20:30 Real Madrid – Rayo Vallecano (Digi Sport 3, Orange Sport 2, Prima Sport 2)
  • ora 23:00 Betis Sevilla – Atletico Madrid (Digi Sport 4 Orange Sport 4)
  • ora 23:00 Espanyol – Atletico Madrid   (Digi Sport 3, Orange Sport 3 Prima Sport 3)
ADVERTISEMENT

Joi, 25 mai

ora 20:30 Mallorca – Valencia (Digi Sport 3, Orange Sport 3, Prima Sport 3)

ora 22:30 Osasuna – Athletic Bilbao (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 2)

Barcelona vrea să strice planurile brazilianului Ronaldo la Valladolid în etapa 36 din La Liga

FC Barcelona a câștigat absolut la pas titlul în această ediție de La Liga, primul după patru ani, la debutul lui Xavi Hernandez pe banca echipei cu care a cucerit multe trofee ca jucător, inclusiv două Champions League. Dar exigentul tehnician al catalanilor a luat pur și simplu foc la primul meci jucat pe Nou Camp după câștigarea titlului, pentru că Barca a pierdut în fața lui Real Sociedad.

Xavi și-a acuzat elevii de superficialitate, de neprofesionalism, pentru că din punctul său de vedere nu este admisabil ca o echipă după ce a ieșit campioană să își iasă din ritm. A declarat că așteaptă ca la Valladolid, unde va lipsi mijlocașul Pedri, să revadă motivația existentă de-a lungul anului, altfel vor urma măsuri. Asta chiar e o veste proastă pentru clubul patronat de brazilianul Ronaldo, cei de la Valladolid sperând că vor da peste o Barcelona mult clementă.

Carlo Ancelotti vrea un Real Madrid reactiv cu Atlhetic Bilbao în etapa 36 din La Liga

După ce a fost spulberată la Manchester de City în semifinala retur din Champions League și a pierdut apoi pe terenul Valenciei antrenorul echipei Real Madrid, italianul Carlo Ancelotti speră ca echipa să să vadă la partida de acasă cu Athletic Bilbao o schimbare mult în bine a jocului echipei și galacticii să se întoarcă la victorie.

Îl are absent pe atacantul brazilian Vinicius, eliminat la Valencia după ce și-a pierdut cumpătul în urma actelor de rasism ale fanilor locali, a ripostat și a fost eliminat. Karim Benzema nu a mai făcut cam de mult un meci mare și acum ar fi momentul să reintre în rolul de golgheter. Bascii vin după puncte, pentru că vor să termine pe locul și să prindă un loc de Conference League.

ADVERTISEMENT