ADVERTISEMENT
News

La nouă ani, șapte sunt de acasă. Dialogul incredibil al unei fetițe cu operatorul de la 112, după ce a găsit un portofel

Autor: Cerasela Stafie | 16.04.2021 | 23:44
La nouă ani, șapte sunt de acasă. Dialogul incredibil al unei fetițe cu operatorul de la 112, după ce a găsit un portofel
La nouă ani, șapte sunt de acasă. Dialogul incredibil al unei fetițe cu operatorul de la 112, după ce a găsit un portofel Sursa foto: Facebook/ STS

La nouă ani, șapte sunt de acasă. Dialogul incredibil al unei fetițe cu operatorul de la 112, după ce a găsit un portofel, a fost distribuit pe pagina de Facebook a Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

ADVERTISEMENT

Impresionați, reprezentanții instituției i-au dedicat micuței o postare. Ei au povestit cum fetița a contactat serviciul de urgență pentru că a găsit un portofel.

Copila are nouă ani și este din Bistrița-Năsăud. Ea a impresionat prin spirit civic, maturitate și responsabilitate.

ADVERTISEMENT

La nouă ani, șapte sunt de acasă. Dialogul incredibil al unei fetițe cu operatorul de la 112, după ce a găsit un portofel

Serviciul de Telecomunicații Speciale a distribuit pe pagina de Facebook dialogul copilei de nouă ani cu operatorul de la 112:

„112, ce urgență aveți?
– Bună ziua. Aș dori să îmi faceți legătura cu Poliția deoarece am găsit un portofel al unei doamne. L-am deschis să văd al cui e și nu l-aș lăsa aici să îl fure cineva.
– Așa, foarte bine. Dar unde te afli?

– În stația de autobuz, vizavi de (…).
– Cum te cheamă?
– R.C.E. și am 9 ani.
– Acum ne răspunde Poliția, te rog să nu închizi.
– Bine, mulțumesc mult.”

Reprezentanții STS au fost impresionați de această poveste: „Copiii sunt, uneori, mai responsabili decât adulții și dau dovadă de maturitate și spirit civil. Ne demonstrează acest lucru o fetiță din Bistrița-Năsăud care a sunat la numărul de urgență 112 pentru a anunța că a găsit un portofel uitat pe o bancă, într-o stație de autobuz”.

ADVERTISEMENT

Ei au precizat că micuța s-a gândit că persoana care l-a pierdut are nevoie de portofel și că dacă l-ar lăsa unde l-a găsit, altciveva ar putea să îl ia. Copila l-a deschis pentru a vedea dacă găsește un act de identitate. În dialogul cu operatorul 112, a comunicat numele persoanei căreia îi aparținea și a cerut să i se facă legătura cu Poliția.

„Cei șapte ani de acasă și educația civică învățată la școală au determinat-o pe fetiță să acționeze exemplar într-o situație neobișnuită, când ar putea veni în ajutorul semenilor. Copiii sunt sinceri și acționează din instinct, iar dacă sunt pregătiți și informați, vor proceda întotdeauna corect,” a mai trasmis Serviciul de Telecomunicații Speciale.

ADVERTISEMENT

La final, reprezentanții instituției i-au mulțumit micuței pentru gestul ei: „îi mulțumim micuței că a acționat așa cum ar trebui să procedeze orice cetățean responsabil, dar și părinților pentru educația oferită fetiței lor”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!