Life

Lacul din România care e unic în lume i-a înnebunit pe turiștii străini. Își schimbă culoarea în funcție de anotimp

Lacul special și inconfundabil în Europa care atrage călători din toate părțile. Culoarea lui se modifică de mai multe ori.
07.01.2024 | 13:00
Lacul din Romania care e unic in lume ia innebunit pe turistii straini Isi schimba culoarea in functie de anotimp
Lacul special și inconfundabil în Europa care atrage călători din toate părțile. Culoarea lui se modifică de mai multe ori. Sursa foto: captură video Youtube
ADVERTISEMENT

Lacul din România care e unic în lume i-a înnebunit pe turiștii străini. Își schimbă culoarea în funcție de anotimp. În ultima perioadă a ajuns să fie o destinație turistică foarte căutată de oameni, care sunt de-a dreptul impresionați când ajung aici.

Lacul special și inconfundabil în Europa care atrage călători din toate părțile. Culoarea lui se modifică de mai multe ori

Lacul special și inconfundabil în Europa care atrage călători din toate părțile. Culoarea lui se modifică de mai multe ori. În fiecare toamnă se transformă din verde smarald în maro, aspect care îi cucerește pe oameni de la prima vedere.

ADVERTISEMENT

Acest lucru are loc datorită solubilizării compușilor sulfuroși din apa de culoare verde, care uneori are reflexe de smarald. În compoziția apei se află sulfat de fier și melanterit, substanțe care vin de la vechea mină.

Concret, specialiștii spun că aceste elemente duc la culoarea verde-albăstruie. Totodată, Lacul Albastru a fost declarat rezervație naturală și se află în custodia Administrației Parcului Natural Munții Maramureșului.

ADVERTISEMENT

Acesta se află foarte aproape de Baia Sprie din Maramureș, la o altitudine de 530 de metri. Destinația este unică în Europa datorită felului în care s-a format, prin prăbușirea unei galerii de mină și chimismul apei.

Lacul Albastru din Baia Sprie, situat într-o arie protejată

Lacul Albastru din Baia Sprie, aflat în teritoriul administrativ al orașului Baia Sprie, este situat într-o arie protejată într-o pădure tânără de gorun. Turiștii trebuie să urce pe versantul sudic al Dealului Minei la o altitudine de 530 metri.

ADVERTISEMENT

Acesta are o suprafată de 0,5 ha, în jurul său având mai multe exemplare de pin care dau un farmec cu totul aparte zonei. Și acesta este unul dintre motivele pentru care atrage turiști români, dar și din străinătate.

„S-au auzit lucruri frumoase despre el, că e albastru vara, dar acum se vede că nu e chiar albastru, dar nu contează, e foarte frumos, sunt şi răţuşte. E un peisaj de vis, e extrem de frumos.

ADVERTISEMENT

Nu am avut norocul să-l vedem vara, dar e foarte frumos şi acum. Nu trebuie neapărat să fie albastru sau verde smarald ca să fie frumos”, a spus o persoană care a ajuns la Lacul Albastru pentru observatornews.ro.

În aceeași notă, salvamontiștii din regiune transmit că turiștii au la dispoziție mai multe trasee care ajung la Lacul Albastru din Baia Sprie. Majoritatea dintre acestea au o dificultate medie și o durată de aproximativ 30 de minute.

ADVERTISEMENT