News

Ladă cu grenade, descoperită într-un liceu din București. Au fost chemați pirotehniștii

Ladă cu grenade, descoperită într-un liceu din București.
29.06.2021 | 18:14
Lada cu grenade descoperita intrun liceu din Bucuresti Au fost chemati pirotehnistii
ADVERTISEMENT

Momente de panică la un liceu din București, după ce a fost descoperită o ladă plină cu grende. Cei care au făcut descoperirea au fost niște muncitori care efectuau lucrări de reabilitare.

Ladă cu grenade, descoperită într-un liceu din București

Având în vedere că elevii au terminat orele, pericolul nu a fost atât de mare pe cât putea fi, deoarece în incinta liceului se aflau doar câteva persoane.

ADVERTISEMENT

Dacă copiii ar fi făcut cursuri, atunci pericolul ar fi fost mult mai mare, pentru că în clădire s-ar fi aflat, cel mai probabil, sute de elevi.

Descoperirea a fost făcută la o unitate de învățământ din Sectorul 2 al Capitalei, iar oamenii legii s-au prezentat după un apel la 112 și au descoperit că la fața locului se afla, într-adevăr, o ladă plină cu grenade.

ADVERTISEMENT

Pirotehniștii au sosit de urgență la fața locului

Atunci, polițiștii au cerut sprijin din partea pirotehniștilor, iar în urma verificăriloe efectuate de aceștia, s-a stabilit că pericolul de explozie nu era real, pentru că grenadele respective erau doar de exercițiu.

„Marţi, 29 iunie ora 9.20, Secția 8 Poliție a fost sesizată telefonic că în incinta unui liceu în proces de reabilitare din sectorul 2, a fost găsită o ladă ce conținea grenade.

ADVERTISEMENT

La fața locului au sosit polițiștii Secției 8, care au constatat că cele sesizate se confirmă fiind solicitat sprijinul Detaşamentului Pirotehnic de la Unitatea Specială de Intervenţii din Ciolpani.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că grenadele erau de exercițiu și nu prezintă pericol de explozie”, arată informarea făcută de Poliția Capitalei.

ADVERTISEMENT

Două bombe funcționale, găsite de muncitori în Botoșani

Acesta nu este singurul eveniment de acest fel. De altfel, o mulțime de astfel de dispozitive au tot fost găsite, inclusiv în școli. Din fericire, în acest caz nu a fost un real pericol de explozie.

Dar, alte descoperiri nu au fost la fel de norocoase, din privința expunerii la pericol. Niște muncitori au fost la un pas să sară în aer, după ce au găsit două bombe perfect funcționale, în Botoșani, în urmă cu doar câteva zile.

Ulterior, alte două proiectile au fost descoperite de pirotehniștii care au sosit la fața locului. Și acestea puteau să explodeze oricând.

ADVERTISEMENT
Tags: