Sport

Ladislau Boloni, la un pas să o ducă pe Metz în Ligue 1. Ce spune de prelungirea contractului și cum îl caracterizează pe „rivalul” Alexi Pitu. Exclusiv

Ladislau Boloni e aproape de promovarea în Ligue 1. Antrenorul român a vorbit despre lupta cu Bordeaux și l-a lăudat pe Alexi Pitu
05.05.2023 | 00:18
Ladislau Boloni la un pas sa o duca pe Metz in Ligue 1 Ce spune de prelungirea contractului si cum il caracterizeaza pe rivalul Alexi Pitu Exclusiv
Ladislau Boloni are 20 de meciuri consecutive fără înfrângere la Metz și e la 3 puncte de promovare. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ladislau Boloni e pe locul 3 în Ligue 2, cu trei puncte mai puține decât Bordeaux, cu cinci etape înainte de finalul campionatului. Antrenorul nu știe însă dacă va mai continua la Metz din sezonul viitor.

Ladislau Boloni a analizat pentru Fanatik lupta la promovare în Ligue 1: „Am pierdut niște momente importante”

Ladislau Boloni a vorbit pentru FANATIK despre parcursul lui Metz și șansele la promovare în Ligue 1, după o serie de 20 de meciuri fără înfrângere: „Din păcate, eu cred că e foarte complicat acest final de campionat. Atunci când vorbesc cu cei de acasă și aud cuvintele lor, mă mângâie pe suflet, pentru că mulți îmi sunt prieteni și cunoscuți. Mulți își doresc ca eu să promovez cu Metz”.

ADVERTISEMENT

În ultimele cinci etape, Metz va întâlni pe Niort, Grenoble, Guingamp, Sochaux și Bastia: „E bine că suntem în luptă încă, dar programul nostru și puțin puterea noastră, parcă am pierdut niște momente importante când ar fi trebui să negociem mai bine anumite puncte. Bineînțeles că speranța moare ultima. Sunt doar trei puncte de Bordeaux”.

Ladislau Boloni nu știe ce va face din sezonul viitor: „Tragem cât putem pentru fotbal și pentru fiecare dintre noi. Este o meserie grea și întrebarea e dacă vreau să mai continui sau nu. Omul trăiește pentru pasiunea pe care o are pentru sport și avantajele pe care le ți le oferă”.

ADVERTISEMENT

Ladiuslau Boloni, victorii importante cu două forțe: Bordeaux și Saint-Etienne: „Apoi am făcut doar egal cu Paris”

Ajuns la 70 de ani, Ladislau Boloni a făcut carieră în Hexagon: „Să lucrezi în Franța e mare lucru și nu e deloc ușor să o faci. Cred că sunt în fotbalul francez de vreo 16-18 ani. Nici nu i-am socotit. Între timp am avut și alte ieșiri. Nu știu dacă o să continui sau nu. În mod normal, da. Dar timpul trece și îmi pun întrebarea să nu pierd ceva din timpul care mi-a mai rămas și mie.  

Am reușit să câștigăm două meciuri importante cu Bordeaux și Saint-Etienne, însă apoi am făcut doar un meci egal acasă cu Paris FC. Sigur, în România știm doar echipele mari: Bordeaux, Saint-Etienne, Le Havre, Bastia, echipe care au istorie. E bine să poți să lucrezi aici și vom vedea ce putem face și ce nu”.

ADVERTISEMENT

Antrenorul îl laudă pe Alexi Pitu: „Am discutat după meci”

Ladislau Boloni l-a avut adversar în derby-ul câștigat cu Bordeaux pe Alexi Pitu„L-am urmărit pe Alexi Pitu dinainte de meciul cu Bordeaux, când am făcut analiza video a meciului. M-am uitat la el și chiar am discutat scurt după meci. Bravo pentru că a ajuns să fie și titular. Nu e ușor să ajungi în Franța și după o lună-două să fii titular”.

Fostul selecționer i-a dat mijlocașului transferat de la Farul câteva sfaturi prețioase: „Dar trebuie să stabilizeze situația lui. Am vorbit cu el despre treaba aceasta și cum văd eu lucrurile și pe ce sectoare ar trebui să insiste. Dar rămâne între noi ce am discutat. Este și inteligența lui”.

ADVERTISEMENT

Boloni îl felicită pe Hagi pentru ascensiunea extraordinară a lui Alexi Pitu: „Sunt ferm convins că Gică Hagi poate să îl sfătuiască în continuare foarte bine. A venit din mâini bune. Nu îndrăznesc să spun foarte multe despre asta, Hagi poate să spună dacă poate forma jucători. 

Eu cred că Hagi a scos foarte mult din acest jucător și i-a oferit o șansă extraordinară să realizeze ceva într-un fotbal care după părerea mea e printre cele mai bune din Europa. Fără ajutorul lui Gică nu cred că ar fi reușit”, a mai spus tehnicianul, în exclusivitate pentru site-ul nostru.

ADVERTISEMENT