Sport

Ladislau Boloni, mesaj pentru „tricolori” înaintea meciului cu Israel: „Îmi doresc ca România să câștige”

Ladislau Boloni a vorbit pentru FANATIK înainte de meciul dintre Israel și România care îi poate trimite pe „tricolori” la Campionatul European.
15.11.2023 | 23:06
Ladislau Boloni mesaj pentru tricolori inaintea meciului cu Israel Imi doresc ca Romania sa castige
Ladislau Boloni a fost timp de 1 an selecționerul României: iunie 2000 - iulie 2001. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ladislau Boloni a vorbit pentru FANATIK după victoria cu 3-1 a lui Metz împotriva lui Nantes despre meciurile naționalei în preliminariile Euro 2024. Antrenorul în vârstă de 70 de ani încearcă să nu pună presiune pe „tricolori” înainte de partida cu Israel și evită să facă prea multe declarații, mai ales după negocierile eșuate cu FRF.

Ladislau Boloni așteaptă victoria României în meciul cu Israel din Ungaria: „O să încerc să urmăresc partida”

Ladislau Boloni rămâne un gentleman și un om diplomat. Antrenorul lui Metz nu dorește să inflameze spiritele înainte de cel mai important meci al echipei naționale a României din ultimii ani, care poate marca revenirea la un turneu final după o pauză de 8 ani.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, „Loți” a transmis un scurt mesaj jucătorilor lui Edi Iordănescu prin intermediul FANATIK„Nu aș vrea să comentez foarte mult. Îmi doresc ca România să câștige cu Israel și să ne calificăm la Campionatul European.

Are cine să îi motiveze, nu trebuie să o fac eu. Doresc mult succes echipei naționale și o să încerc să urmăresc partida. Toate cele bune, mulțumesc”, a mai spus tehnicianul care e pe locul 11 în Ligue 1, cu 13 puncte după 12 meciuri.

ADVERTISEMENT

Ladislau Boloni: „Vreau să văd echipa națională la Campionatul European”

Ladislau Boloni declara într-o intervenție pentru FANATIK în debutul preliminariilor Campionatului European că România nu are voie să rateze calificarea: „Le doresc mult succes și să reușească niște prestații prin care să revină la nivelul dorit. Dorința mea e să văd din nou echipa națională a României calificată la Campionatul European.

Nu știu dacă presiunea e mare. Grupa este deosebit de atrăgătoare și dă într-adevăr posibilitate mare pentru a reintra în circuitul fotbalului mare și îi doresc multă baftă selecționerului.

ADVERTISEMENT

Nu vreau eu să vin acum cu sfaturi. Are săracul destule griji! Nu are nevoie de alte sfaturi sau cunoștințe legate de convocări”, mai spunea fostul selecționer al României.

„Cum să nu ne calificăm?! Doamne, iartă-mă”

Într-o altă intervenție la Digi Sport, Ladislau Boloni a fost și mai categoric: „Am urmărit rezultatele echipei naționale a României, cred că sunt rezultate bune. Nu vreau să ating pe nimeni, dar la grupa pe care o avem trebuie să te califici. Eu nu știam această grupă, când eram în discuții cu FRF.

ADVERTISEMENT

Ai o posibilitate deosebită pentru formarea unei idei ambițioase și pentru a relansa echipa națională. Este un moment extrem de favorabil, hai să fim serioși, suntem condamnați să ne calificăm. Dacă eram cu Anglia în grupă, mai discutam. Dacă Israelul sau Kosovo este adversar puternic, atunci nu suntem capabili sau nu suntem ambițioși.

Cum să nu ne calificăm? Doamne, iartă-mă! Trebuie să vă contrazic, hai să fim serioși, Elveția nu este între primele șase echipe ale Europei. Sunt Anglia, Portugalia, Spania, Franța, Italia, Germania. Apoi putem să vorbim despre nordici, Suedia, apoi Croația”.

Nici Elveția nu este un adversar de speriat în opinia lui Boloni: „După părerea mea, Elveția este o echipă de mâna a doua în Europa. Dar elvețienii au o politică bine pusă la punct, de vreo 20 de ani. Când am fost la Rennes, am vorbit cu Alex Frei despre cum au ajuns să crească fotbalul elvețian.

Elveția are doar echipa națională. Echipele de club n-au avut performanțe deosebite. Eu nu știu cum a fost scos punctul din Elveția, dar felicitări pentru rezultat. Până la urmă, asta contează”.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte:...
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte: „Avem o listă de așteptare și primim clienți de peste tot”
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit...
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit după ce s-a întors de la muncă din Italia
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac....
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac. Fanii au reacţionat imediat
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
ÎNȚELEGERE făcute de Iohannis cu Zelenski. Ce înseamnă pentru România
ÎNȚELEGERE făcute de Iohannis cu Zelenski. Ce înseamnă pentru România
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Omenirea, amenințată de mari cutremure. Cauza care provoacă mișcările seismice
Omenirea, amenințată de mari cutremure. Cauza care provoacă mișcările seismice
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Surprinzător ce a urmat
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e...
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e un colț de Rai, iar prețurile sunt mici