Fotbal international

Ladislau Boloni pleacă de la Antwerp: „Simt că nu mai putem progresa”

09.04.2020 | 10:53
Ladislau Boloni pleaca de la Antwerp Simt ca nu mai putem progresa
ADVERTISEMENT

Ladislau Boloni a anunțat că ia în considerare despărțirea de Antwerp în vară, în momentul expirării actualei înțelegeri. Antrenorul român a declarat că gruparea belgiană nu poate „trece la nivelul următor”, după ce a încheiat pe loc de cupă europeană stagiunea 2019 – 2020.

Ladislau Boloni vrea să plece de la Antwerp

Ladislau Boloni a preluat Antwerp în vara anului 2017, când formația revenise, după 13 ani de pauză, în prima ligă.

ADVERTISEMENT

Antrenorul român a creat la Antwerp o formația puternică pentru prima ligă a Belgiei, reușind să încheie sezonul actual, suspendat din cauza pandemiei de coronavirus, pe locul patru, calificabil în preliminariile Europa League.

În ciuda performanței, Ladislau Boloni a anunțat că vrea să plece de la Antwerp în vară, când îi expiră contractul, considerând că echipa sa nu mai poate progresa.

ADVERTISEMENT

Nu pot spune că nu mă simt bine la Antwerp, dar am atins un nivel înalt, iar următorul pas ar fi să câștigăm campionatul. Un astfel de obiectiv presupune o altă filosofie, iar eu simt că nu mai putem progresa.

Îmi doresc să rămân activ în fotbal. Sunt încă suficient de naiv încât să cred că mai sunt capabil să transmit energia și cunoștințele mele”, a declarat Ladislau Boloni la televiziunea maghiară M4 Sport.

ADVERTISEMENT

La un pas de primul trofeu cu Antwerp

Antwerp, sub comanda lui Ladislau Boloni, a reușit să se califice în finala Cupei Belgiei în acest sezon, după ce a trecut de campioana Genk, Standard Liege și Kortrijk, în penultimul act.

Pentru primul trofeu câștigat cu Ladislau Boloni pe bancă, Antwerp urma să joace finala Cupei cu Brugge, însă, cel mai probabil, meciul nu se va mai disputa din cauza pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Oficialii fotbalului din Belgia au decis încheierea sezonului în curs și validarea clasamentului actual drept final. După disputarea a 29 de etape, Antwerp ocupa locul patru, care asigură calificarea în preliminariile Europa League.

ADVERTISEMENT