Life

16 ani de la tragica moarte a Laurei Stoica! Ce a făcut mama artistei: ”Nu i-ar fi plăcut să mă vadă că sunt la pământ”

Elena Stoica, mama marii cântărețe Laura Stoica care a murit într-un accident de mașină, a vorbit, pentru FANATIK, despre cei 16 ani scurși de la tragedie.
09.03.2022 | 14:51
16 ani de la tragica moarte a Laurei Stoica Ce a facut mama artistei Nu iar fi placut sa ma vada ca sunt la pamant
Laura Stoica și-a pierdut viața acum 16 ani într-un cumplit accident de circulatie / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Acum 16 ani, Laura Stoica își pierdea viața într-un cumplit accident de circulație, în Ialomița. Pe 9 martie, seara, pe când se întorcea de la un concert pe care l-a susținut la Urziceni, talentata artistă își pierdea viața alături de Cristian Mărgescu, cel care urma să îi devină soț. Avea doar 38 de ani și, la acea vreme, visa la momentul în care urma să devină mamă, ea fiind însărcinată.

Ce a făcut mama Laurei Stoica la 16 ani de la accident

Elena Stoica, mama cântăreței care, ani la rândul, a fost considerată cea mai bună voce feminină a muzicii ușoare și rock românești, a vorbit, pentru FANATIK, despre ce se petrece acum, la 16 ani de la tragicul accident de circulație în care Laura Stoica, însărcinată, și logodnicul ei își pierdeau viața.

ADVERTISEMENT

”Nu este chiar un moment ușor sau plăcut despre care să vorbesc. Am făcut sâmbătă o pomenire, la mormânt, la cimitirul Bellu. Ne organizăm în așa fel încât în sâmbăta cea mai apropiată de această zi (9 martie, ziua în care, acum 16 ani, a avut loc tragicul accident în care Laura Stoica și-a pierdut viața, n. red.) să ne întâlnim cu toții, la București, și îi punem flori, îi aprindem lumânări și ne amintim de ea.

Suntem mai mulți oameni care ne vedem, vorbim despre ea, despre momentele plăcute petrecute alături de Laura”, ne-a spus, în exclusivitate, Elena Stoica, mama regretatei artiste.

ADVERTISEMENT

Elena Stoica ne-a explicat că, deși tragedia pierderii singurei sale fiice a fost una cumplită, la 16 ani de la eveniment, se bucură atunci când are ocazia să vorbească și să își amintească de talentata artistă. Doar că nu poate, încă, vorbi despre momentul în care a pierdut-o.

”Mie îmi face plăcere să îmi amintesc de fiica mea pentru că eu sunt mândră de ea și nu am de ce să sufăr când îmi amintesc de ea. Dar nu îmi place să vorbesc despre momentul acela, îmi place să vorbesc doar despre ea”, ne-a mai spus Elena Stoica.

ADVERTISEMENT

Mama cântăreței, alinată de nepoți

Laura Stoica a avut doi frați, pe Alexandru și pe Sebastian. În prezent, ei sunt marele sprijin moral al mamei lor, Elena Stoica. ”Îmi sunt alături și cei doi fii ai mei, Alexandru – care e în București și se ocupă de Fundație (Fundația Laura Stoica, o organizație caritabilă care încurajează descoperirea noilor talente în muzică, n. red.) și Sebastian, care este în Anglia și care mi-a dăruit doi nepoți.

Am fost la ei, în Anglia, au venit și ei aici. Am nepot de 25 de ani, nepoțică de 17 ani… Cel mare și-o amintește pe Laura, într-o oarecare măsură, că era mic pe când a cunoscut-o și au petrecut momente frumoase împreună”, a mai povestit, pentru FANATIK, Elena Stoica.

ADVERTISEMENT

De altfel, cu ceva timp în urmă, mama cântăreței și-a dat seama că trebuie să încerce să lase în urmă tragedia care a marcat-o și că, de dragul fiicei sale, să își continue viața. ”Dacă Dumnezeu mi-a dat zile, în continuare, am considerat că trebuie să le trăiesc. Și să le trăiesc bine.

M-am gândit și la ea și mi-am dat seama că nu i-ar fi plăcut să mă vadă că sunt la pământ. Am făcut tot ce am putut ca să fiu bine și sunt bine în continuare”, ne-a mai spus Elena Stoica.

Laura Stoica a murit într-un accident de circulație alături de logodnicul ei

Acum 16 ani, în seara zilei de 9 martie 2006, Laura Stoica își pierdea viața într-un accident provocat de șoferul unei mașini care adormise la volan. Alături de cântăreață – însărcinată la acea vreme – era și logodnicul ei, Cristian Mărgescu, bărbatul murind și el în accident, la fel ca și cel care a provocat coliziunea dintre cele două mașini din cauză că a adormit.

”În timp ce conducea o Dacie Papuc, Viorel Duia s-a izbit frontal cu autoturismul Renault Clio. Se bănuiește că șoferul Daciei a adormit la volan, a pierdut controlul volanului și a pătruns pe contrasens. La fața locului nu s-a găsit nici o urmă de frânare la autoturismul Dacia”, spuneau polițiștii despre accident, citați de Ziarul de Vrancea.

Laura Stoica a fost una dintre cele mai bune voci feminine ale muzicii ușoare și rock românești, iar melodiile ei celebre precum ”Un actor grăbit”, ”Focul”, ”Doar tu”, ”Cartierul cântă rock”, ”Toamnă pe autostradă”, ”Sunt cuminte”, ”Mereu mă ridic” sau ”Mai frumoasă” sunt ascultate și acum. De asemenea, colaborările sale cu muzicieni din lumea rock-ului au fost foarte bine primite de public, Laura Stoica fiind, de fapt, prima vedetă feminină a genului de la noi din țară.

Pe lângă muzică, Laura Stoica a dovedit că este un artist complet, rolurile făcute de ea în diverse piese de teatru și în filme aducându-i aprecierile criticilor.

ADVERTISEMENT