Life

Laurențiu Cazan, umilințe fără sfârșit din cauză că este român: „Cetățean de mâna a doua”

Laurențiu Cazan a povestit că a fost umilit ani la rândul din cauză că este român. Ce a dezvăluit artistul despre viața sa petrecută pe scenă.
01.01.2023 | 16:00
Laurentiu Cazan umilinte fara sfarsit din cauza ca este roman Cetatean de mana a doua
Laurențiu Cazan, umilințe fără sfârșit din cauză că este român Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Laurențiu Cazan a povestit prin ce umilințe a trecut pentru a putea cânta. Acesta spune că a fost tratat mereu ca un cetățean de mâna a doua.

Laurențiu Cazan, umilințe fără sfârșit. Ce a pățit ani de zile

Artistul a povestit că s-a confruntat de multe ori cu umilințe, totul din cauza naționalității sale.

ADVERTISEMENT

Laurențiu Cazan a simțit că este batjocorit din cauză că este român, și nu de puține ori, ci ani la rândul.

Artistul a mărturisit că a văzut acest lucru prin prisma meseriei sale, fiind nevoit să călătorească mereu departe de țară. Umilințele începeau de la ambasadă până la aeroport, spune Laurențiu Cazan, conform Impact.

ADVERTISEMENT

Laurențiu Cazan a mai spus că mereu era tratat diferit pentru că era român, era amânat sau pus pe drumuri degeaba.

„Eu, circulând, prin natura meserie mele, în lume, am avut de-a face cu umilința. Mi se spunea, la ambasade, în așteptarea vizei: ‘Mai vino mâine, peste o săptămână!”, a povestit el.

ADVERTISEMENT

Laurențiu Cazan, umilințe la aeroport

Dar umilințele nu erau legate doar de ambasade, ci și de aeroport, unde Laurențiu Cazan spune că era tratat ca un cetățean de mâna a doua.

El a povestit o întâmplare în care de la ambasadă i s-au dat asigurări că nu avea nevoie de o viză de tranzit pentru Anglia, dar nu același lucru l-a aflat fiind la aeroport, unde ofițerii i-au cerut acest document.

ADVERTISEMENT

Pentru că a fost precaut, Laurențiu Cazan a putut trece fără probleme și a plecat cu avionul, dar doar pentru că se aștepta la acest lucru și era mereu „blindat de acte”, cum spune chiar el.

„Iar în aeroport, în Anglia, s-a întâmplat ce bănuiam. Un ofițer mi-a cerut exact viza de tranzit. Am luat pașaportul, i l-am băgat în nas și i-am zis: ‘Pentru un idiot ca tine am plătit niște bani, ca să iau viza de tranzit. Știam că voi da de unul ca tine.

Ce faci, acum, mă arestezi? Ce nu-ți convine, m-ai văzut că sunt din România? Uite viza, ce făceai, dacă nu o aveam, nu mă lăsai să mă duc? Pentru tine sunt doar un cetățean de mâna a doua?’. Mergeam blindat peste tot, aveam toate actele”, a spus Laurențiu Cazan.

ADVERTISEMENT