Fotbal intern

Dusan Uhrin a mai dat afară un titular din toamnă! Laurențiu Corbu a semnat cu o echipă din play-out. FANATIK confirmat

10.02.2020 | 17:00
Dusan Uhrin a mai dat afara un titular din toamna Laurentiu Corbu a semnat cu o echipa din playout FANATIK confirmat
ADVERTISEMENT

Lista plecărilor de la Dinamo nu este închisă, deși partea a doua a campionatului a început. Și nu este vorba doar despre transferurile pe bani, ci și despre disponibilizările pe care le forțează staff-ul tehnic.

Dusan Uhrin a decis să nu mai conteze pe unul dintre cei mai vechi jucători din lot, fundașul Laurențiu Corbu, 25 de ani. Acesta nu a suportat să fie trecut pe linie moartă și a cerut să plece. Acum încearcă să-și găsească echipă până la finalul perioadei de transferuri, luni, 17 februarie.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 10 februarie, 17:02. Dinamo a confirmat, oficial, informația oferită în exclusivitate de FANATIK duminică, 9 februarie. Echipa lui Dusan Uhrin l-a cedat definitiv pe Laurenţiu Corbu la Chindia Târgoviște, se anunță într-un comunicat postat pe contul oficial de Facebook al ”câinilor”.

”Oficial. Dinamo București și Chindia Târgoviște au ajuns la un acord pentru transferul definitiv al fundașului Laurențiu Corbu la clubul dâmbovițean”, scriu dinamoviștii.

ADVERTISEMENT

Știrea inițială, 9 februarie, ora 16:17

Laurențiu Corbu pleacă de la Dinamo! Dusan Uhrin renunță la el, deși i-au mai plecat doi fundași dreapta!

Decizia staff-ului dinamovist este cel puțin ciudată în condițiile în care Laurențiu Corbu era unul dintre fundașii care jucau ambele benzi. Iar pe partea dreaptă Dinamo chiar are o problemă în acest moment.

În această pauză competițională, de la „roș-albi” au plecat deja doi fundași dreapta, Denis Ciobotariu vândut la CFR Cluj pentru 150.000 de euro și Gabriel Moura, plecat la Gaz Metan după ce a reziliat cu trupa lui Uhrin.

ADVERTISEMENT

Într-adevăr, Uhrin și-a adus doi fundași de bandă slovaci, Kristian Kostrna (26 de ani) în partea dreaptă și Lukas Skovajsa (25 de ani), în banda stângă. Cei doi au fost titulari în prima etapă contra Astrei și cehul a mers pe mâna lor și în deplasarea de la Voluntari.

Corbu putea acoperi oricare dintre aceste posturi. El a fost suspendat pentru meciul cu Astra și nici nu a mai prins lotul la partida de la Voluntari. S-a antrenat în dimineața meciului de la Voluntari, cerând conducerii să fie lăsat să plece!

ADVERTISEMENT

Laurențiu Corbu câștigă 2.500 de euro pe lună la Dinamo. „Aștept să-mi dea actele, pentru că vreau să plec!

Interesant este că Laurențiu Corbu nu era dintre cei cu salarii mari la Dinamo, așa cum a fost Brito pe care Negoiță și Bălănescu s-au chinuit câteva săptămâni să-l rezilieze.

Laurențiu Corbu se întorsese în vară din împrumutul la scoțienii de la St. Mirren și rulează pe 2.500 de euro lunar, unul dintre cele mai mici salarii din lotul „câinilor”.

„Nu pot să stau rezervă sau să nu prind lotul. Și cred că trebuia să știu acest lucru înainte, nu acum, în ultimele zile ale perioadei de transferuri. Aștept să-mi dea actele, pentru că vreau să plec!” – Laurențiu Corbu pentru FANATIK

În acest moment, Corbu ar avea două discuții în străinătate și două în Casa Pariurilor Liga 1, una dintre ele fiind Chindia Târgoviște, acolo unde este dorit de antrenorul Viorel Moldovan. În săptămâna care urmează Corbu va semna probabil cu noul club.

  • 18 meciuri a jucat Corbu în acest sezon la Dinamo, 16 în prima divizie și două în Cupa României
  • 400.000 de euro este cota fundașului născut pe 10 mai 1994, care a semnat cu Dinamo pe 1 iulie 2015, transferat de la Urban Titu
ADVERTISEMENT