Interviu

Laurențiu Reghecampf, interviu despre pericolul coronavirus: „Mi-e foarte teamă să nu ajungem ca în Italia! Și nu știu dacă vom face față!” EXCLUSIV

25.03.2020 | 17:37
Laurentiu Reghecampf interviu despre pericolul coronavirus Mie foarte teama sa nu ajungem ca in Italia Si nu stiu daca vom face fata EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Laurențiu Reghecampf antrenează în Emiratele Arabe Unite, pe Al Wasl. Deși campionatul e întrerupt, iar antrenamentele sunt speciale, Reghe e tot la Dubai, alături de familia sa.

Fostul antrenor al celor de la FCSB, cu care a câștigat două titluri în carieră (2013 și 2014), a discutat cu FANATIK despre subiectul zilei… Sau teama zilei… Criza provocată de coronavirus a paralizat toată lumea. A blocat totul. Cum și când vom depăși acest război biologic?

ADVERTISEMENT

Laurențiu Reghecampf, interviu FANATIK: „Sunt precaut în tot ceea ce fac, dar frică îmi este doar de Dumnezeu!”

Ți-e frică de coronavirus?

– Sunt precaut în tot ceea ce fac, pentru că așa este normal. Frică îmi este doar de Dumnezeu! Dar dacă suntem cerebrali, putem să oprim răspândirea acestui virus și putem proteja oamenii.

Stai mult pe net ca să afli mai multe despre acest virus?

– Normal. Ne uităm la televizor, citim de pe net, ne documentăm. Încercăm să vedem cum putem să ne ajutăm.

ADVERTISEMENT

Ești updatat cu știrile de ultimă oră sau încerci să te detașezi cumva și să te informezi doar dimineața și seara?

– Ana Maria stă non-stop pe știri… America, Europa, peste tot… Asta și pentru că Sarah (n.r. – una dintre fiicele Anei) este încă în America. De fapt așa e când stai în casă. Te uiți peste tot, să afli cât mai multe de pretutindeni.

ADVERTISEMENT

„În câteva zile ne facem testele de coronavirus”

Cum se comportă lumea acolo în Dubai?

– Aici este liniște. Oamenii sunt super-cooperanți. Mall-ul este închis, la fel cafenele sau restaurante. Nu toate, dar majoritatea… Încet-încet lumea se adaptează. Eu merg mai rar la cumpărături, stau în casă.

Cum arată programul tău zilnic în această perioadă?

– La noi nu s-au schimbat foarte multe. Facem antrenamente zilnic, pe grupe mici. În câteva zile ne facem testele de coronavirus și intrăm la antrenament normal!

ADVERTISEMENT

„Prietenii mei din România sunt speriați! Dar putem să stopăm această nenorocire de virus!”

Ai vorbit cu prietenii și rudele din România? Cum resimt ceea ce se întâmplă?

– Vorbesc mereu cu toți de acasă. Cu prietenii, cu familia… Sunt speriați! Dar eu cred că, dacă ascultăm și rămânem în case, putem să stopăm această nenorocire de virus.

Ți-e teamă de o nenorocire în țară așa cum se întâmplă în Italia?

– Da. Îmi este teamă să nu se întâmple și la noi ce este în Italia. Realizez cum stăm în momentul ăsta ca țară! Vorbesc de sistemul medical… O să fie tare greu pentru România ca să-și revină din punct de vedere economic! De asta trebuie să-i obligăm pe oameni să stea în casă!

„Jucătorii mei intră în sala de forță doar câte patru! Pe serii”

Ai încredere în sistemul medical românesc? Cum e la tine acolo?

– Avem medici foarte buni. Senzaționali! Dar nu știu dacă vom face față la o nenorocire cum vedem în Italia… De asta mi-e așa teamă…

Ai vreo cunoștință (din fotbal sau de oriunde) care a fost diagnosticată cu Covid 19?

– Nu. Nu știu pe nimeni infestat…

Ce le-ai cerut jucătorilor tăi zilele acestea?

– Ei trebuie să înțeleagă că igiena este sfântă în perioada asta. Nu stau în grupuri mari. Nu au voie. În sala de forță intră câte patru. Pe serii… Îi sfătuiesc să meargă direct acasă după antrenament. Să stea departe de orice și de oricine…

„E cumplit! Toți se concentrează doar pe acest virus… Nimeni nu vede dincolo de el!”

Ce spun șeicii de toată nebunia asta mondială?

– Este liniște deocamdată… Nu știu mai multe…

Cu ce crezi că se poate compara situația prin care trece lumea acum?

– Ceea ce se întâmplă acum este cumplit… Lumea se concentrează numai pe acest virus. Nimeni nu vede dincolo de el. Economia mondială este la pământ. Aproape de colaps. Asta este adevărata problemă.

Când crezi că lucrurile vor reveni la normal?

– Sper cât de curând! Dar depinde numai de noi… Dacă putem să stăm liniștiți în casă…

„Sper să mă înșel, dar un calcul matematic simplu spune că fotbalul o va lua în jos”

Cum vezi viitorul sportului și al fotbalului după ce situația se liniștește?

– O să fie foarte greu. Nu se vor mai investi atât de mulți bani. Prețurile vor ajunge jos. Mă refer la vânzări de jucători, achiziții de jucători… Sper să mă înșel… Dar un calcul matematic simplu cam asta spune. Că fotbalul o va lua în jos! Trebuie să regândim societatea și nevoile ei.

Cresc șansele naționalei României de a ajunge la Euro după amânarea turneului final cu un an?

– Șansele… nu este totul legat de noroc în lumea asta… Este adevărat, putem să vorbim și de șansă, și de noroc… dar trebuie să înțelegem că este nevoie de enorm de multă muncă!

  • 6 ianuarie 2019 este data la care Laurențiu Reghecampf a semnat cu Al Wasl Dubai, cu care are contract până în 2022
  • 3 formații a antrenat Laurențiu Reghecampf în zona arabă: Al Hilal Riad (mai 2014 – februarie 2015), Al Wahda Abu Dhabi (mai 2017 – noiembrie 2018) și actuala sa echipă
ADVERTISEMENT