Sporturi

Laver Cup 2018 debutează pe 21 septembrie! Federer şi Djokovic vor fi colegi

20.09.2018 | 17:41
Laver Cup 2018 debuteaza pe 21 septembrie Federer si Djokovic vor fi colegi
ADVERTISEMENT

Laver Cup 2018 va debuta pe 21 septembrie şi este una dintre cele mai atractive întreceri din lumea tenisului, deşi nu are un statul oficial . Prima ediţie, disputată în 2017 la Praga, a fost un adevărat succes pentru întreaga suflare a tenisului. Rafael Nadal şi Roger Federer au fost principalele vedete care au făcut show la Praga, însă ibericul nu va putea participa în acest an.

Locul lui Rafael Nadal a fost luat în echipa Europei de Novak Djokovic, cel care a revenit în circuitul mondial după o serie de probleme medicale şi a reuşit să câştige ultimele două turnee de Mare Şlem ale sezonului. Sârbul a arătat un tenis de mare calitate şi va fi cu siguranţă un pion important în echipa Europei la Laver Cup.

ADVERTISEMENT

Laver Cup 2018 se joacă la Chicago, dar va avea absenţi importanţi

Windy City nu a ratat şansa de a revenit pe harta tenisului mondial după o pauză de 21 de ani de la ultimul turneu important găzduit. La Chicago s-a jucat tenis de înalt nivel ultima dată în 1997 cu ocazia turneului WTA  care se disputa an de an în oraşul în Michael Jordan a scris istorie.

Laver Cup 2018 debutează pe 21 septembrie! Federer şi Djokovic vor fi colegi
Laver Cup 2018 debutează pe 21 septembrie! Federer şi Djokovic vor fi colegi

Ediţia din acest an va avea câţiva absenţi de marcă, dar cu toate astea echipele arată precum un tablou de Grand Slam în a doua săptămână.  Echipa Europei nu îi va avea pe Dominic Thiem şi Marin Cilic, ambii fiind implicaţi în Cupa Davis, iar austriacul este de la St. Petersburg pentru turneul în sală din Rusia. Echipa Lumii nu îl va avea în componenţă pe Juan Martin Del Potro, cel care a resimţit anumite probleme medicale după parcursul lung de la US Open şi a decis să nu forţeze o eventuală agravare a situaţiei.

ADVERTISEMENT

În fiecare zi la întrecerea de la Chicago se vor disputa patru partide, iar în prima zi învingătorul primeste un punct, în a doua zi obţine două puncte, iar în a treia zi primeşte trei puncte pentru un succes. Echipa care acumulează prima 13 puncte câştigă un cec în valoare de 225.000 de dolari pentru fiecare membru. Ediţia de anul trecut a fost câştigată de Europa cu 15-9.

COMPONENȚA ECHIPELOR

Europa

Roger Federer 2 ATP
Novak Djokovici 3 ATP
Alexander Zverev 5 ATP
Grigor Dimitrov 7 ATP
David Goffin 11 ATP
Kyle Edmund 16 ATP
Jeremy Chardy 41 ATP
Căpitan: Bjorn Borg
Vicecăpitan: Thomas Enqvist

ADVERTISEMENT

Restul lumii

Kevin Anderson 9 ATP
John Isner 10 ATP
Diego Schwartzmann 14 ATP
Jack Sock 17 ATP
Nick Kyrgios 27 ATP
Frances Tiafoe 40 ATP
Nicolas Jarry 46 ATP
Căpitan: John McEnroe
Vicecăpitan: Patrick McEnroe