Sport

LeBron James a intrat în istoria NBA! Vedeta lui Los Angeles Lakers, cel mai bun marcator din istorie. Video

Considerat de mulți cel mai mare baschetbalist al momentului, LeBron James a stabilit un record uluitor la meciul Golden State Warriors - Los Angeles Lakers prin care intră direct în istoria NBA.
13.02.2022 | 09:41
LeBron James a intrat in istoria NBA Vedeta lui Los Angeles Lakers cel mai bun marcator din istorie Video
Considerat de mulți cel mai mare baschetbalist al momentului, LeBron James a stabilit un record uluitor la meciul Golden State Warriors - Los Angeles Lakers prin care intră direct în istoria NBA. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Superstarul de 37 de ani și-a prelungit contractul cu Lakers la finalul lui 2020, urmând să încaseze 124 de milioane de dolari în 3 ani.

James este printre cei mai bogați sportivi ai lumii având o avere de peste 500 de milioane de dolari, bani strânși din salariu dar și din sponsorizări și investiții în afaceri rentabile.

ADVERTISEMENT

LeBron James scrie istorie în NBA

În ciuda faptului că nici el și nici echipa sa Los Angeles Lakers nu au un sezon prea reușit, LeBron James a reușit să intre în istoria NBA după meciul pierdut în fața celor de la Golden State Warriors, scor 115-117, devenind cel mai bun marcator din toate timpurile din liga nord-americană.

Conform cotidianului Marca, cu cele 26 de puncte marcate în partida de sâmbătă noapte, James a ajuns la 44.157 de puncte reușite în întreaga sa carieră. Dintre acestea, 36.526 au fost realizate în sezonul regulat și 7.631 în meciurile din play-off.

ADVERTISEMENT

A depășit astfel cele 44.149 de puncte cu care s-a retras legendarul pivot al celor de la Lakers, Kareem Abdul-Jabbar (38.387 în sezonul regulat + 5.762 în play-off). LeBron a reușit această performanță în 181 de meciuri mai puțin disputate decât Andul-Jabbar, ceea ce dă mai multă valoare performanței sale.

De ce NBA nu validează acest record

LeBron James a stabilit recordul cu o aruncare de 3 puncte în sfertul al treilea, dar recordul său are un gust amar, pentru că în ultimele secunde a ratat două aruncări libere care ar fi dus meciul cu Warriors în prelungiri.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, LeBron nu este considerat de NBA drept cel mai mare marcator al tuturor timpurilor, deoarece statistica oficială numără doar punctele realizate de sportivi în sezonul regulat.

Acolo, starul lui Lakers este la 1.861 de puncte în spatele lui Abdul-Jabbar, o distanță pe care ar putea-o parcurge în următoarele sezoane. Mult mai probabil este ca în acest sezon să urce pe treapta a doua a acestei ierarhii, deoarece îl despart doar 402 puncte de o altă legendă: Karl Malone.

ADVERTISEMENT

Laude din partea adversarilor

Recordul baschetbalistului lui Lakers este, de asemenea, o recompensă pentru longevitatea și perseverența sa, el aflându-se la al 19-lea sezon în NBA. Deși în actuala stagiune a jucat puțin din cauza accidentărilor, este al doilea cel mai bun marcator al sezonului, în spatele lui Kevin Durant.

LeBron James are a patra cea mai bună medie a carierei sale, cu 29,1 puncte realizate în actualul sezon, și a adunat 22 de jocuri consecutive în care a reușit cel puțin 25 de puncte.

”Este o statistică spectaculoasă. Poate că nu va fi sărbătorită ca și cum ar fi recordul sezonului regulat, dar asta este uimitor când te gândești la toți jucătorii care au jucat în această ligă. Oameni precum Michael Jordan, care a jucat într-un milion de jocuri de play-off. Vorbește despre strălucirea lui LeBron, dar și despre longevitatea lui.

Cea mai subestimată calitate a sa este felul în care a reușit să aibă grijă de corpul său și să continue să joace la un nivel atât de înalt atât de mult timp. El este încă în vârful carierei sale, în vârful Ligii”, a declarat Steve Kerr, antrenorul lui Golden State Warriors.

ADVERTISEMENT