Life

Legătura dintre Carol al II-lea și prințul Harry. Gestul făcut de cei doi îi pune pe o listă selectă

Care este, de fapt, legătura dintre Carol al II-lea și prințul Harry. Ambii au făcut un gest care i-a pus pe o listă selectă, dar poate nu la fel de lăudată.
15.02.2023 | 18:36
Legatura dintre Carol al IIlea si printul Harry Gestul facut de cei doi ii pune pe o lista selecta
Legătura dintre Carol al II-lea și prințul Harry. Foto Colaj Fanatik / Capturi Youtube
ADVERTISEMENT

Care este legătura dintre Carol al II-lea și prințul Harry. Cei doi sunt puși pe o listă selectă și au ceva în comun ce îi distinge de celelalte regalități.

Legătura dintre Carol al II-lea și prințul Harry. Ce au în comun cei doi

Care este legătura neștiută dintre prințul Harry al Marii Britanii și regele Carol al II-lea, care a fost la putere în România. Ceea ce au în comun cei doi membri ai unei familii regale este faptul că au renunțat la statutul de regalitate din iubire.

ADVERTISEMENT

După cum bine știm, Prințul Harry a pus mai presus de orice iubirea lui pentru Meghan Markle. De asemenea, și siguranța acesteia ei au fost pe primul plan pentru prințul Marii Britanii.

Prințul Harry a spus că nu ar vrea în niciun caz să vadă o repetare a istoriei în cazul soției sale și să sufere din cauza acelor lucruri care i s-au întâmplat și mamei sale.

ADVERTISEMENT

Prințesa Diana a fost urmărită de presă efectiv, pe toată durata vieții sale, și aceasta a fost găsită drept un mare vinovat după moartea acesteia.

Astfel, Prințul Harry a decis că nu vrea să o pună în pericol în niciun fel de soția lui, mai ales că au existat și unele confruntări între acesta Meghan Markle și unii membri ai familiei regale, după cum au vorbit în faimosul interviu pentru Oprah. Acolo au existat inclusiv acuzații de rasism.

ADVERTISEMENT

Regele Carol al II-lea a renunțat la tron din iubire

În mod similar, și Regele Carol al II lea a fost forțat să abdice din dragoste. Totul s-a întâmplat în 1925, când Carol al II-lea a hotărât să renunte la tron pentru dragostea față de amanta lui. Elena Magdalena Lupescu este cea care i-a devenit soție în 1947 și femeia pentru care a renunțat la tron, doar din iubire.

Ca urmare, Regele Ferdinand l-a îndepărtat din familia regală și l-a numit pe fiul lui Carol al II-lea drept moștenitor. Regele Mihai, doar un copil la acea vreme, a fost tutelat de o regență condusă de Principele Nicolae al României.

ADVERTISEMENT

După multe negocieri, Carol al II-lea s-a întors în țară în 1930. Acesta a făcut totul pentru a-și aduce iubita la București și a exilat-o pe mama propriului său copil, regele Mihai I.

ADVERTISEMENT