News

Legătura dintre explozia de la Crevedia și accidentul de pe Valea Oltului. Cine este proprietarul cisternei GPL răsturnate

Un accident produs sâmbătă dimineața pe Valea Oltului, între o cisternă GPL și un TIR, se putea transforma într-o nouă tragedie.
16.09.2023 | 14:31
Legatura dintre explozia de la Crevedia si accidentul de pe Valea Oltului Cine este proprietarul cisternei GPL rasturnate
Cisterna GPL care s-a răsturnat ar aparține firmei care deține stația de la Crevedia / Foto: GDS
ADVERTISEMENT

La doar trei săptămâni de la exploziile de la Crevedia, un accident auto în care a fost implicată o cisternă GPL a dat din nou emoții autorităților, dar și celor care locuiesc în apropiere.

O cisternă GPL s-a lovit de un TIR, pe Valea oltului

Incidentul s-a produs sâmbătă dimineața, pe DN7, în localitatea Racoviță, pe Valea Oltului. O cisternă GPL care se deplasa către Sibiu a lovit un TIR și s-a răsturnat la marginea drumului.

ADVERTISEMENT

În urma impactului, unul dintre șoferi a avut nevoie de îngrijiri medicale, iar pompierii vâlceni s-au deplasat la fața locului cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare.

Potrivit primelor informații, nu au existat scurgeri de gaz, însă rezervorul uneia dintre mașini s-a spart, iar pe carosabil s-a scurs motorină. Acesta a fost motivul pentru care autoritățile au decis să recurgă la evacuarea persoanelor care locuiesc în zonă.

ADVERTISEMENT

Proprietarul cisternei GPL este fiul primarului din Caracal

Un amănunt extrem de interesant este faptul că cisterna care s-a răsturnat în șanț ar aparține societății Flagas SRL, deținută de Ionuț Doldurea, fiul primarului din Caracal, anunță Antena 3. Aceeași societate este și proprietara fostei stații GPL din Crevedia, care a explodat la sfârșitul lunii august, provocând un adevărat dezastru.

”Echipajele de la Stația Brezoi au sosit la fata locului, au stabilit un perimetru de siguranță și au evacuat persoanele din zonă. În urma recunoașterii și a măsurătorilor efectuate cu dozimetrul din dotare, nu sunt scurgeri de GPL sau depășiri ale valorilor normale. Pe carosabil sunt scurgeri de motorină”, au transmis cei de la ISU Râmnicu Vâlcea.

ADVERTISEMENT

Ionuț Doldurea și partenerul lui de afaceri, Cosmin Stângă, se află în arest preventiv, fiind acuzați de distrugere din culpă, care a avut ca urmare un dezastru.

Mai multe bunuri ale firmei de GPL au fost puse sub sechestru

În acest dosarul, procurorii au instituit sechestru pe mai multe imobile aparținând societății: 5 în județul Botoșani, 4 în Călărași, 27 în Dâmbovița, 6 în Giurgiu, 19 în Ilfov și unul în Olt.

ADVERTISEMENT

În urma scandalului, Ion Doldurea, primarul orașului Caracal, a fost suspendat din PSD, iar edilul din Crevedia, Florin Petre, a fost exclus din partid.

ADVERTISEMENT
Tags: