News

Legea ”2 Mai”, depusă în Parlament. Alina Gorghiu: ”Traficanții de droguri nu vor mai scăpa de închisoare”

Alina Gorghiu, ministrul justiției, anunță că Legea ”2 Mai” a fost depusă în Parlament. Actul normativ prevede pedepse aspre pentru traficanții de droguri.
04.10.2023 | 12:03
Legea 2 Mai depusa in Parlament Alina Gorghiu Traficantii de droguri nu vor mai scapa de inchisoare
Ministrul justiției, Alina Gorghiu, anunță depunerea legii ”2 Mai” în Parlament. Pedepse aspre pentru traficanți. Sursa foto: Facebook/Alina Gorghiu
ADVERTISEMENT

Legea ”2 Mai” a fost depusă în Parlament. Ministrul justiției, Alina Gorghiu, dă asigurări că, prin acest act normativ, ”traficanții de droguri nu vor mai scăpa de închisoare”.

Ministrul justiției, Alina Gorghiu, anunță depunerea legii ”2 Mai” în Parlament. Pedepse aspre pentru traficanți

După modelul Legii Anastasia, adoptată în iunie 2023, parlamentarii vor să introducă Legea ”2 Mai” prin care niciun traficant de droguri să nu mai scape fără închisoare cu executare.

ADVERTISEMENT

Miercuri, 4 octombrie, ministrul justiției, Alina Gorghiu, a anunțat depunerea de către liberali a propunerii legislative ”2 Mai”. Legea prevede ca traficanții de droguri să nu mai scape de închisoare. Se elimină posibilitatea suspendării executării pedepsei. În plus, cresc pedepsele pentru anumite fapte.

Traficanții de droguri nu vor mai scăpa de închisoare! Legea “2 mai” a fost depusă azi în Parlament, în procedură de urgență. Măsurile propuse vizează combaterea traficului, iar rigorile noilor prevederi legislative vor fi suportate de traficanți!

ADVERTISEMENT

Este răspunsul Partidul Naţional Liberal la tragediile din această vară. Prin acest proiect, traficanții de droguri de mare risc vor executa pedeapsa în închisoare! Nu vor mai exista traficanți de droguri cu pedepse suspendate, lăsați de fapt liberi să vândă în continuare substanțe psihoactive tinerilor.

De asemenea, proiectul propune creșterea de la 2-7 ani la 3-10 ani a pedepselor pentru anumite fapte de efectuare de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive”, scrie ministrul, într-o postare pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Alina Gorghiu: ”Dacă am fi avut această lege mai devreme, Roberta și Sebastian ar fi fost alături de colegii lor la facultate”

Inițiatorii acestei legi sunt senatorii PNL Alina Gorghiu, Daniel Fenechiu, Cristian-Augustin Niculescu-Țâgârlaș, dar şi deputaţii PNL Gabriel Andronache, Ioan Cupşa şi Cristina Trăilă.

Ministrul justiției mai spune că o astfel de lege aflată deja în vigoare i-ar fi putut salva pe Roberta și Sebastian, tinerii uciși de Vlad Pascu la 2 Mai. ”Tragediile din ultima vreme, precum cea de la 2 Mai, impun îmbunătățirea cadrului legislativ pentru a lupta eficient împotriva drogurilor.

ADVERTISEMENT

Dacă am fi avut această lege mai devreme, Roberta și Sebastian, victimele accidentului din vara aceasta produs pe fondul consumului de droguri, poate ar fi fost alături de colegii lor la facultate acum”, mai precizează oficialul Guvernului.

ADVERTISEMENT