Fotbal intern

Laude pentru super transferul lui Gardoş în Bănie: “Au dat lovitura!”

Emil Săndoi este de părere că Mihai Rotaru, patronul celor de la CS Universitatea Craiova, a făcut unul dintre cele mai bune transferuri din Liga 1 Betano prin aducerea lui Florin Gardoş în Bănie.
20.02.2018 | 20:13
Laude pentru super transferul lui Gardos in Banie Au dat lovitura
ADVERTISEMENT

Florin Gardoş a fost transferat în 2014 de către Gigi Becali la Southampton pentru 6,8 milioane de euro, dar fotbalistul român revine după patru ani în Liga 1 Betano. Patronul celor de la CS Universitatea Craiova, Mihai Rotaru a obţinut împrumutul fostului internaţional pentru şase luni, însă este convins că jucătorul ajuns acum la 29 de ani o să semneze definitiv de la vară cu echipa din Bănie.

FANATIK.RO a luat legătura cu Emil Săndoi, fostul mare căpitan al Universităţii Craiova, cel care l-a debutat pe Florin Gardoş la naţionala Under 21. “Pot să spun fără nici o reţinere că Mihai Rotaru a reuşit un adevărat transfer. Florin a trecut cu bine peste accidentarea gravă din 2015, atunci când a suferit o ruptură de ligamente şi a trebuit să stea pe tuşă mai bine de şase-şapte luni. Dacă era refăcut sută la sută, fiţi convinşi că nea Puiu Iordănescu îl convoca pentru Campionatul European din Franţa”, a spus Săndoi.

ADVERTISEMENT

“Poate să joace şi mijlocaş la închidere!”

Emil Săndoi este convins de calităţile lui Florin Gardoş şi crede că Devis Mangia are un mare avantaj că îl va putea folosi şi la mijlocul terenului. “Îl cunosc bine pe acest jucător deoarece eu l-am debutat la naţionala de tineret pe vremea în care eram selecţioner. L-am convocat pe Florin la lot de la Concordia Chiajna care era pe atunci în Liga 2. Pe vremea aia aveam patru jucători foarte buni pentru posturile de fundaşi centrali.

Îi aveam pe Vlad Chiricheş, Valerică Găman, Paul Papp şi Florin Gardoş. Am avut o generaţie de U 21 foarte bună atunci. Pe Florin Gardoş l-am debutat la naţionala de tineret cu Polonia, iar el a şi marcat un gol în acel meci. Este şi era un tip foarte serios. Profesionist sută la sută. El a crescut în valoare după ce Victor Piţurcă l-a transferat la Steaua. Devis Mangia îl poate folosi pe Gardoş şi la închidere dacă este cazul. Şi eu l-am folosit în trei meciuri pe Gardoş la U 21 pe acest post. Dacă o să fie folosit în defensivă în sistemul cu trei fundaşi, atunci Florin este potrivit să joace pe centru sau în partea dreaptă din apărare”, a spus Săndoi.

ADVERTISEMENT

“Gardoş o să revină şi la echipa naţională”

Emil Săndoi este convins că Florin Gardoş o să revină după transferul de la Craiova şi la echipa naţională a României. “Sunt convins că o să facă treabă bună în Bănie. Are experienţă, iar dacă o să joace bine la Craiova, atunci el va putea să revină chiar şi la echipa naţională. Şi eu am avut o accidentare gravă în carieră, nu ruptură de ligamente.

Eu am avut fractură de tibie şi peroneu şi cred că mi-am revenit destul de bine. Singurul meu regret este că din cauza accidentării respective am ratat Campionatul Mondial din SUA 1994. Gardoş mai poate să joace la un nivel mare încă patru-cinci ani fără  probleme. Are doar 29 de ani şi nu cred că şi-a spus ultimul cuvânt în fotbal “, a încheiat Emil Săndoi.

ADVERTISEMENT

14 selecţii are la echipa naţională Florin Gardoş

81 de meciuri a jucat Gardoş pentru Steaua în Liga 1