Sport

Legendarii antrenori Rafael Benitez și Maurizio Sarri, demiși în aceeași zi. Unul activa în La Liga, celălalt în Serie A

Rafael Benitez și Maurizio Sarri, doi antrenori importanți din fotbalul european, au fost demiși de la echipele Celta Vigo și Lazio Roma.
12.03.2024 | 19:49
Legendarii antrenori Rafael Benitez si Maurizio Sarri demisi in aceeasi zi Unul activa in La Liga celalalt in Serie A
Rafael Benitez și Maurizio Sarri, doi antrenori importanți din fotbalul european, au fost demiși de la echipele Celta Vigo și Lazio Roma.
ADVERTISEMENT

Aceste decizii vin la doar o zi după o altă schimbare la nivelul băncii tehnice. Roberto D’Aversa a fost dat afară de la Lecce, după ce i-a aplicat un cap în gură atacantului Thomas Henry, la finalul meciului pierdut cu Verona.

Rafael Benitez și Maurizio Sarri, demiși de la Celta Vigo și Lazio

Rezultatele modeste din ultima perioadă înregistrate de Celta Vigo și Lazio Roma în campionatele din Spania și din Italia au dus la demiterea antrenorilor Rafael Benitez și Maurizio Sarri, doi tehnicieni legendari.

ADVERTISEMENT

”Rafa Benitez și echipa sa de antrenori părăsesc RC Celta după 8 luni de dedicare absolută și angajament total, dar în care echipa nu a reușit să obțină rezultatele pe care clubul le spera”, a explicat clubul din La Liga într-un comunicat.

Benitez, în vârstă de 63 de ani, și-a început mandatul la cârma echipei Celta în iunie anul trecut, cu un contract stabilit inițial până în 2026. Fostul antrenor al lui Liverpool a subliniat în repetate rânduri în ultimele săptămâni că a semnat pentru un proiect pe 3 ani, dar rezultatele slabe ale echipei galiciene în anul centenarului său au dus la demiterea sa.

ADVERTISEMENT

Celta ocupă locul 17 în La Liga, cu 24 de puncte, la 2 puncte în fața lui Cadiz (18), prima echipă aflată pe loc retrogradabil. În 28 de meciuri de campionat din acest sezon, Celta a obținut doar 5 victorii.

Locul lui Rafael Benitez pe banca tehnică a celor de la Celta Vigo a fost luat de Claudio Giraldez, antrenorul echipei de rezervă. Acesta va debuta la partida din deplasare cu Sevilla, programată duminică, 17 martie, de la ora 15:00.

ADVERTISEMENT

Cine îi ia locul lui Sarri la Lazio

În ceea ce-l privește pe Maurizio Sarri încă nu este nimic oficial cu plecarea sa de la Lazio, însă presa italiană anunță că și-a depus demisia după a treia înfrângere consecutivă în campionat, pe teren propriu, cu Udinese, scor 1-2.

Cu 12 înfrângeri în 28 de meciuri, Lazio se află în prezent pe locul 9 în Serie A, în afara locurilor europene pentru sezonul viitor, și a fost eliminată în optimile Champions League de Bayern Munchen. Lazio rămâne în continuare în cursa pentru Cupa Italiei, unde va întâlni luna viitoare pe Juventus în semifinale.

ADVERTISEMENT

Cele două variante ale lui Lazio pentru funcția de interimar ar fi Tommaso Rocchi (46 de ani), antrenor la formația U18, și Miroslav Klose (45 de ani), fostul atacant al biancocelestilor, acum liber de contract după ce ultima oară a antrenat la Altach, în Austria.

ADVERTISEMENT
Tags: