Sport

Un antrenor din Serie A, demis după un gest golănesc. I-a dat un cap în gură unui adversar. Video

Un gest reprobabil s-a petrecut în ultima etapă din Serie A. Antrenorul lui Lecce l-a lovit cu capul în gură pe un jucător de la Verona, iar pentru această ieșire a fost demis.
11.03.2024 | 14:55
Un antrenor din Serie A demis dupa un gest golanesc Ia dat un cap in gura unui adversar Video
Un gest reprobabil s-a petrecut în ultima etapă din Serie A. Antrenorul lui Lecce l-a lovit cu capul în gură pe un jucător de la Verona, iar pentru această ieșire a fost demis. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Roberto D’Aversa, în vârstă de 48 de ani, i-a aplicat o lovitură cu capul în figură lui Thomas Henry, după ce echipa sa a pierdut, scor 0-1, în partida din etapa a 28-a a campionatului Italiei.

Antrenorul lui Lecce, demis după ce a lovit un adversar din Serie A

La finalul meciului din Serie A, antrenorul lui Lecce a intrat pe teren și s-a îndreptat țintă către atacantul francez Thomas Henry de la Hellas Verona pe care l-a lovit cu capul în gură. După acest incident, oficialii lui Lecce au decis demiterea lui D’Aversa.

ADVERTISEMENT

”În urma evenimentelor care au avut loc la finalul meciului Lecce – Verona, clubul anunţă că l-a demis pe antrenorul D’Aversa. Mulțumim antrenorului și personalului său pentru munca depusă”, se arată într-un comunicat al clubului Lecce, postat pe rețelele de socializare.

La finalul jocului de pe Stadio Ettore Giardiniero au existat pe teren incidente între jucătorii celor două formații. În toată această tensiune, Roberto D’Aversa i-a aplicat un cap în gură lui Thomas Henry. Ambii au primit ulterior cartonaşul roşu din partea arbitrului Daniele Chiffi.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul lui Lecce a minimizat incidentul și a mărturisit că nu a fost vorba de o lovitură. ”Am intrat pe teren pentru a evita ca jucătorii mei să fie eliminaţi, pentru că au existat multe provocări din partea jucătorilor Veronei în ultimele minute ale meciului şi după fluierul final.

Nu a fost o lovitură, a fost un contact fizic, cap la cap”, a declarat D’Aversa, care ulterior i-a cerut scuze lui Henry, clubului Verona, managerilor săi, fanilor lui Lecce şi fotbalului italian.

ADVERTISEMENT

Lecce a intrat în hora retrogradării

Duelul dintre Lecce și Verona a contat pentru etapa a 28-a din Serie A. La gazde, portarul Alexandru Borbei s-a aflat pe banca de rezerve, în timp ce atacantul Rareș Burnete nu a fost inclus în lot.

Lecce, care a ajuns la 5 meciuri consecutive fără victorie, a intrat serios în hora retrogradării. Echipa se află pe locul 15, cu 25 de puncte, unul mai mult decât Frosinone, formație aflată pe prima poziție retrogradabilă.

ADVERTISEMENT

Roberto D’Aversa, care fusese numit în funcție la începutul sezonului, înlocuindu-l pe Marco Baroni, a mai antrenat în cariera sa formațiile Virtus Lanciano, Parma și Sampdoria Genova.

ADVERTISEMENT