Life

Leguma banală din România care e peste orice carne. Devine un miracol pentru organism. Oamenii nu o includ în meniu, deși prețul ei este foarte mic

Ce legumă banală din România este mai bună decât orice carne. Este ieftină și un miracol pentru organism, dar puțini oameni o consumă.
10.12.2023 | 13:35
Leguma banala din Romania care e peste orice carne Devine un miracol pentru organism Oamenii nu o includ in meniu desi pretul ei este foarte mic
Proprietățile legumei sunt numeroase. Sursa foto: doc.ro
ADVERTISEMENT

Zilnic trebuie să consumăm legume, potrivit specialiștilor, pentru a avea o sănătate curată. Unele dintre ele le mâncăm foarte des, iar altele mai rar. Acestea din urmă nu ar mai trebui ignorate, deoarece pot ascunde proprietăți miraculoase pentru organism.

Ce legumă banală este mai bună decât orice carne

Legumele sunt recomandate în alimentația zilnică deoarece facilitează digestia, în primul rând, spre deosebire de carne, care nu face decât să o îngreuneze. Din varietatea cu care obișnuim să ne hrănim, există o legumă despre care se spune că ne vindecă organele interne de boli grele. Se găsește în orice piață sau magazin/supermarket și are un preț mic.

ADVERTISEMENT

Dacă o evitai până acum, fă bine și hrănește-te cu sfeclă roșie. Diferite studii au demonstrat de-a lungul timpului că poate purifica organismul de paraziți, în special ficatul de grăsime și, mai mult decât atât, poate elimina celulele canceroase.

În privința cancerului, sfecla nu trebuie consumată foarte des, ce-i drept, pentru a nu se coagula sângele, însă veți proceda bine dacă o veți include în regimul alimentar. Sfecla roșie nu costă mai mult de 2-3 lei bucata sau 8, 9 lei un pachet sigilat, din magazine și este ideală și pentru cei care vor să slăbească.

ADVERTISEMENT

Sfeclara roșie, considerată leguma cu cele mai bune beneficii pentru sănătate

Această legumă conține foarte puține calorii, doar 43kcal/100g și poate fi consumată crudă, coaptă sau fiartă sub formă de salată, suc sau piure. Sfecla roșie este benefică și pentru femeile însărcinate, deoarece substanțele sale active hrănesc fetusul și îl ajută să evolueze corespunzător.

”Sfecla roșie este considerată leguma cu cele mai multe beneficii pentru sănătate. De-a lungul timpului a fost utilizată în tratarea anumitor afecțiuni, iar acum este adăugată în dieta de zi cu zi datorită multitudinii de vitamine și minerale.

ADVERTISEMENT

Beta vulgaris sau sfecla are rădăcinile în zona mediteraneeană. La începutul vremurilor, oamenii obișnuiau să îi mănânce frunzele, iar rădăcina să o folosească în tratamente. Abia în perioada romană a început și rădăcina să fie consumată. În 1800, bucătarii francezi au prăjit-o și, astfel, a sfecla a devenit celebră pe plan internațional.

Culoarea roșie a sfeclei provine de la betacianină, care, de fapt, este un antioxidant foarte puternic. S-a realizat un studiu care confirmă că betacianina a încetinit progresia cancerului până la 12,5%. Studiile s-au făcut pe bolnavii de cancer de prostată și de cancer mamar”, a explicat dr. Oana Cuzino pe doc.ro

ADVERTISEMENT

Tot potrivit dr. Oanei Cuzino, sfecla roșie are și efect antistres sau antidepresiv. Contribuie la relaxarea minții datorită conținutului de triptofan și betalaină, aceasta din urmă fiind adesea adăugată în medicamentele antidepresive. Așa poți avea grijă în fiecare zi și de sănătatea ta mintală!

ADVERTISEMENT
Tags: