Life

Leguma care are mai mult fier decât carnea roșie. Mulți români au auzit de ea, dar nu știu ce proprietate uimitoare are

Ce legumă conține o cantitate de fier mai generoasă decât carnea roșie. Multe persoane știu de ea, dar nu îi cunosc beneficiile.
30.09.2023 | 13:00
Leguma care are mai mult fier decat carnea rosie Multi romani au auzit de ea dar nu stiu ce proprietate uimitoare are
Ce legumă conține o cantitate de fier mai generoasă decât carnea roșie. Multe persoane știu de ea, dar nu îi cunosc beneficiile. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Leguma care are mai mult fier decât carnea roșie. Mulți români au auzit de ea, dar nu știu ce proprietate uimitoare are. Planta se cultivă cel mai adesea în Canada, India, Australia și Turcia, dar se consumă în sud-vestul Asiei și în zona mediteraneană.

Ce legumă conține o cantitate de fier mai generoasă decât carnea roșie. Multe persoane știu de ea, dar nu îi cunosc beneficiile

Ce legumă conține o cantitate de fier mai generoasă decât carnea roșie. FANATIK îți dezvăluie în rândurile de mai jos care sunt proprietățile pe care le are. Multe persoane știu de ea, dar nu îi cunosc beneficiile.

ADVERTISEMENT

Planta care se culege o singură dată pe an se numește linte, numele său provenind din latinescul lens, datorită formei bombate și circulare a semințelor. Poate fi atât verde, cât și roșie. Se găsește în piețele românești, dar și în supermarketuri.

Gustul său este inconfundabil pentru că este bogată în proteine, fibre alimentare și potasiu. De asemenea, mai conține vitamine și minerale esențiale. Consumul regulat poate contribui la echilibrarea dietei.

ADVERTISEMENT

Totodată, consumul de linte este perfect pentru o bună sănătate. Tot ce trebuie să faci este să adaugi o cană de linte în supa sau salata preferată. Această legumă merge de minune alături de o friptură la grătar.

Foarte multe gospodine aleg să prepare o mâncărică similară cu cea de cartofi, care este delicioasă și sățioasă. Și unde mai pui că în felul acesta îi acorzi organismului o mai mare cantitate de fier decât în cazul cărnii roșii.

ADVERTISEMENT

Ce legume au o cantitate mare de fier

Spanacul este o altă legumă care o mare cantitate de fier, mai generoasă decât carnea roșie. În această categorie intră și broccoli-ul care are și o varietate destul de mare de nutrienți esențiali, cum ar fi vitamina C, vitamina K și magneziu.

Mai mult, specialiștii în nutriție sunt de părere că vitamina C din această leguminoasă verde îmbunătățește capacitatea de absorbție a corpului în ceea ce privește fierul. O linguriță de semințe de susan reprezintă 1,3 mg de fier.

ADVERTISEMENT

În aceeași notă, oamenii mai trebuie să știe că un cartof mare copt conține de 3 ori mai mult fier decât o porție de 85 de grame de carne de pui. De asemeena, năutul, fasolea roșie și ciocolata neagră au o cantitate mare de fier.

ADVERTISEMENT
Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama...
Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a...
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a asistat la Roma VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
"Ce-i aia, frate? Face cerculeţe". Locuitorii unei comune de lângă Capitală, şocaţi de ce au văzut pe cer în miez de noapte
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe...
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe italieni: Incredibil de frumoasă!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani...
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Exclusiv: Cu cine l-a înlocuit Simona Halep pe Toni Iuruc. Tenismena, surprinsă în...
Exclusiv: Cu cine l-a înlocuit Simona Halep pe Toni Iuruc. Tenismena, surprinsă în fapt
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie...
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie în următoarele zile
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie