Life

Leguma care conține cea mai mare cantitate de proteine. Este perfectă pentru post

Leguma care conține cea mai mare cantitate de proteine. Este perfectă să o mâncăm în timpul postului. Iată cum poate fi gătită.
24.11.2023 | 14:41
Leguma care contine cea mai mare cantitate de proteine Este perfecta pentru post
Leguma care conține cea mai mare cantitate de proteine. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Leguma care conține cea mai mare cantitate de proteine. Aceasta este perfectă pentru perioada postului și ar trebui consumată mai des.

Leguma care conține cea mai mare cantitate de proteine

Această legumă este una pe care o consumăm poate fără să știm cât de benefică este pentru corpul nostru. Este vorba despre ciuperci, o sursă de proteine în post.

ADVERTISEMENT

Ciupercile au toate vitaminele din grupul B, după cum spune nutriționistul Mihaela Bilic. Au o cantitate mare de fier și care se absoarbe rapid în organism.

„Ciuperca, o legumă cu gust de pui. Deși conțin doar 2% proteine, multă lume consideră ciupercile o alternativă pentru carne, mai ales în timpul postului”, a scris nutriționistul pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Ciupercile conțin acid glutamic și datorită acestuia au un al cincilea gust. Acestea pot fi consumate fără o restricție de cantitate pentru că au 10 calorii pe 100 g.

„De ce ne plac așa mult ciupercile? Conțin acid glutamic, forma naturală a monoglutamatului de sodiu.

ADVERTISEMENT

Și când spunem glutamat, spunem al cincilea gust, adică delicios și irezistibil. De consumat fără restricție de cantitate, mai ales că au doar 10 cal/100g”, a explicat Mihaela Bilic în cadrul emisiunii “Doctor de bine” de la Pro Tv.

Sfaturi pentru a găti ciupercile

Mihaela Bilic ne recomandă să punem sare peste ciuperci de la începutul gătitului pentru că în acest fel va fi scoasă apa din ele și vor avea un gust mai intens. Nutriționistul ne recomandă să nu gătim prea mult ciupercile pentru că ele pot fi oricum consumate în stare crudă.

ADVERTISEMENT

Nutriționistul a dat și câteva exemple de feluri de mâncare cu ciuperci, unele dintre ele sunt potrivite inclusiv pentru perioada de post de Crăciun.

Spre exemplu, putem găti o tocăniță de ciuperci cu mărar și mămăligă sau o supă cremă de ciuperci cu crutoane. Pentru zilele în care nu ținem post, putem mânca ciuperci umplute cu cașcaval sau ficăței de pui ori le putem pune ca garnitură lângă carne.

ADVERTISEMENT