Life

Leguma din România care ajunge un lux până la Paște. Prețul ei se dublează

Leguma pentru care românii vor plăti mai mult anul acesta, în apropierea Paștelui. Din cauza prețului piperat, mulți vor renunța să o mai consume.
06.04.2024 | 16:13
Leguma din Romania care ajunge un lux pana la Paste Pretul ei se dubleaza
Leguma pentru care vom plăti mai mult anul acesta, de Paște. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Mai puțin de o lună îi desparte pe credincioși de Paște. Anul acesta, Învierea Domnului se sărbătorește la începutul lunii mai, mai exact, pe data de 5. Gospodinele se pregătesc temeinic cu multă vreme înainte, iar unul dintre aspectele care le preocupă cel mai mult este masa de Paște.

Fructul pentru care vom plăti mai mult anul acesta, de Paște

Ca în fiecare an, românii se pregătesc intens pentru Paște. De obicei, masa de Paște a românilor este destul de încărcată și niciodată nu lipsesc preparatele ”vedetă”. Cum îl ultima vreme am asistat la o serie de scumpiri, noile prețuri vor fi resimțite în această perioadă mai mult ca niciodată.

ADVERTISEMENT

În zilele de Paște, românii se adună în jurul mesei îmbelșugate, de pe care nu lipsesc preparate pe bază de miel. Însă, cum specialiștii recomandă un echilibru alimentar, preparatele de miel sunt mereu însoțite de garnituri sau salate.

Anul acesta, unul dintre fructele pe care românii le consumă cel mai des va ajunge să fie considerat un produs de lux. În perioada Paștelui, prețul său va fi unul piperat și nu este de mirare că nu multă lume și-l va mai permite.

ADVERTISEMENT

Roșiile vor fi mult mai scumpe în această primăvară. Deși Uniunea Europeană a decis în 2001 că roșia este fruct, din punct de vedere legislativ, în România este considerată legumă. Pentru că se plantează în solar și în grădină alături de alte, cultura de tomate este asimilată legumelor.

În această primăvară, mai ales în apropierea Paștelui, prețul roșiilor va exploda. Acest lucru nu este deloc pe placul legumitorilor. Cei care cultivă roșii sunt nemulțumiți că adaosurile comerciale majorează prețurile roșiilor. Uneori, acestea ajung pe rafturile magazinelor sau în piețe chiar și de două ori mai scumpe.

ADVERTISEMENT

Cât costă, în prezent, un kilogram de roșii românești

Roșiile românești sunt la mare căutare, însă, prețul lor s-ar putea să îi sperie pe mulți. În prezent, în piețe, un kilogram de roșii românești ajunge și la 40 de lei, iar explicația este una simplă. Doar cei mai pricepuți legumicultori au reușit să iasă primii pe piață cu trufandalele de sezon.

Pofticioșii care vor să guste din roșiile românești, dar nu vor să plătească prea mult, trebuie doar să aștepte. Până la jumătatea lunii mai, mai mulți producători vor comercializa roșii românești, ceea ce înseamnă că și prețul va scădea.

ADVERTISEMENT

Este foarte posibil ca până pe 15 mai, prețul roșiilor să ajungă la jumătate. Astfel, românii vor plăti 20 de lei pentru un kilogram de fructe cultivate de producătorii locali.

Din cauza adaosurilor comerciale mari, românii preferă să își satisfacă pofta cu roșii din import. Deși nu au același gust, diferența de preț este una semnificativă. În România, direct de la producător, un kilogram de roșii costă între 25 și 32 de lei. În momentul în care ajung în supermarketuri sau în piețe, roșiile se vând cu 40 de lei.

ADVERTISEMENT
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a...
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a cheltuit-o la dineul Generației de Aur
Udrea comentează cazul Coldea: Stăpânul Cătușelor iese pe ușa DNA. Sper că va...
Udrea comentează cazul Coldea: Stăpânul Cătușelor iese pe ușa DNA. Sper că va duce și la căderea lui Kovesi
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Dosarul Coldea-Dumbravă. În ce două dosare celebre ar fi intervenit foștii șefi din...
Dosarul Coldea-Dumbravă. În ce două dosare celebre ar fi intervenit foștii șefi din SRI
Cu ce se poate ocupa fiul Romaniţei Iovan, la doar 17 ani: La...
Cu ce se poate ocupa fiul Romaniţei Iovan, la doar 17 ani: La 2-3 dimineața, mi-a venit ideea. M-am băgat în ceva greu
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Miodrag Belodedici a comis-o. A ajuns pe mâna Poliției
Miodrag Belodedici a comis-o. A ajuns pe mâna Poliției
Doliu în Generaţia de Aur la câteva ore după meciul de retragere. Anunţul...
Doliu în Generaţia de Aur la câteva ore după meciul de retragere. Anunţul trist, în urmă cu puţin timp
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt...
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt de «poftă», nu au gustul celor de iunie. Mai mult, ce găsești acum pe tarabă sunt din import”
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe...
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe mama acestor Sterpi la Măruță. A crescut niște animale”