Sport

Legumele româneşti, aruncate! “Ne-a terminat coronavirusul, nu avem unde să le vindem!” Producătorii, apel disperat către Guvern

01.04.2020 | 13:19
Legumele româneşti, aruncate!
Legumicultorii se plâng că au fost lăsați de izbeliște. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Producătorii de legume au lansat un apel disperat către Guvern în plină pandemie de COVID-19! Micii fermieri sunt nemulțumiți de faptul că autoritățile au închis piețele, drept pentru care ei au rămas cu marfa nevândută. Mai mult de atât, decizia Ministerului Agriculturii de a lansa o platformă online pe care aceștia să își vândă marfa, pare ruptă de realitate.

Producătorii de legume, apel disperat către Guvern în plină pandemie de COVID-19!

Așa cum FANATIK  a scris AICI, micii fermieri au fost lăsați de izbeliște și investițiile de până acum sunt trecute la capitolul pierderi. Oamenii nu au unde să-și vândă marfa și s-au reorientat din mers.

ADVERTISEMENT

Unii, dezamăgiți de cele petrecute au aruncat marfa, în timp ce alții se chinuie să livreze la domiciliu și încearcă de zor să mai recupereze câte ceva.

„Ne-a terminat coronavirusul. Nu avem unde să vindem, aruncăm marfa”

„Trebuie să se spargă la un moment dat buba asta care colcăie de ani de zile. Despre ce vorbim aici? Am ajuns să ofer și transport prin județele apropiate, numai să reușesc să vând ceva. Asta e, e un an pierdut.

ADVERTISEMENT

O să bag motosapa și o să toc totul, după care pun roșii. Marfa noastră se strică, domnule. Nu avem unde să o vindem. Piețele sunt închise, suntem legați de mâini. Magazinele nu vor marfă de la noi.

Cumpără de afară, de la nemți sau de la alții. Și noi? Noi avem pământ, avem forță de muncă, facem tot ce trebuie, investim, ne chinuim și aruncăm marfa. În piețe, samsarii sunt numărul 1. Nimeni nu ia nicio măsură.

Nu știu ce să spun și despre platfoma asta. Deocamdată zero vânzări. M-a sunat cineva că vrea 30 de legături. Eu am câteva mii de vânzare. Mă costă 50 de lei motorina până la el ca să iau 30 de lei. O să mă duc, că n-am ce face. Marfa noastră românească nu o vrea Guvernul”, a transmis exclusiv pentru FANATIK, Gencă Marian, legumicultor din județul Argeș

ADVERTISEMENT

Despre faptul că Uniunea Europeană ar putea acorda fonduri micilor fermieri pentru pierderile cauzate de coronavirus, așa cum FANATIK a anunțat AICI, oamenii spun că nu știu nimic.

„Dificil an, ne-a terminat coronavirusul ăsta. Deocamdată nu m-a ajutat cu nimic platforma ministerului, dar eu am intrat de curând. Încercăm să avem profit constant, dar dăm în pierderi constante. Dacă aș putea, aș da un restart anului 2020”, a spus și Nicușor Popa din Siliștea

„Am intrat din întâmplare și pe platforma Ministerului. Nimeni nu o promovează, să se știe de ea. Ce să mai vorbim despre fonduri. Noi aveam nevoie de relația cu magazinele, ca magazinele să ne bage în seamă”, a transmis și Lugojan Marinel, un alt producător

ADVERTISEMENT

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE