Premier League

Leicester are opt victorii consecutive în Premier League! Forma lor este peste cea din anul în care au luat titlul. Au nouă jucători importanţi “under 23”!

09.12.2019 | 13:17
Leicester are opt victorii consecutive in Premier League Forma lor este peste cea din anul in care au luat titlul Au noua jucatori importanti under 23
ADVERTISEMENT

Leicester City a câștigat în deplasarea de la Aston Villa cu 4-1 și a ajuns la opt victorii consecutive în Premier League. În acest moment, „vulpile” sunt principalii contracandidați la titlu ai lui Liverpool și traversează o perioadă mai bună în campionat decât în anul magic în care au câștigat titlul în Anglia.

Leicester City traversează o perioadă mai bună decât în anul în care au luat titlul

Leicester City a ajuns din nou între primele echipe din Premier League și traversează o perioadă mai bună decât în 2016, anul în care au câștigat titlul. Singura lor problemă este Liverpool, care își continuă forma perfectă din sezonul trecut și care este pe primul loc, la diferență de 8 puncte de „vulpi”.

ADVERTISEMENT

Echipa pregătită de Brendan Rodgers pare că a uitat cum este să piardă, iar ultima înfrângere suferită s-a întâmplat pe „Anfield” (1-2), la începutul lunii octombrie, atunci când „cormoranii” au câștigat confruntarea cu un gol dintr-un penalty transformat de James Milner în minutul 90+5.

Față de anul fantastic în care au câștigat Premier League sub comanda lui Claudio Ranieri, Leicester pare o echipă mult mai matură și care este conștientă de forța și de capacitățile ei. Spre deosebire de sezonul 2015-2016, „vulpile” nu mai sunt o surpriză pentru nimeni, iar adversarii îi tratează cu mult mai mult respect și atenție.

ADVERTISEMENT

În afară de felul în care echipa a evoluat, Leicester traversează o perioadă mult mai bună decât în atunci când au luat titlul, iar după 16 etape în Premier League, băieții lui Brendan Rodgers au strâns 38 de puncte.

Diferența dintre sezonul 2015-2016 și 2019-2020 al lui Leicester:

  • Leicester în sezonul 2015-2016, după 16 etape: 35 de puncte, 34 de goluri marcate, 22 de goluri primite, 10 victorii, 5 remize, 1 înfrângere
  • Leicester în sezonul 2019-2020, după 16 etape: 38 de puncte, 39 de goluri marcate, 10 goluri primite, 12 victorii, 2 remize, 2 înfrângeri
ADVERTISEMENT

Puștii U23 ai lui Leicester fac ravagii

Leicester City are mai mulți jucători U23 în echipă care își arată calitățile în fiecare meci, iar împreună cu veteranii echipei au reușit să schimbe total fața „vulpilor în actualul sezon. Ndidi, Soyuncu, Maddison sau Tielemans sunt doar câteva nume dintre tinerii care fac lucruri mărețe la Leicester.

Performanțele jucătorilor “under 23” de la Leicester City în Premier League:

  • James Maddison (mijlocaș, 23 de ani) – 5 goluri și 4 pase decisive
  • Youri Tielemans (mijlocaș, 23 de ani) – 3 goluri și 3 pase decisive
  • Kelechi Iheanacho (atacant, 23 de ani) – 2 goluri și 2 pase decisive
  • Ben Chilwell (fundaș stânga, 22 de ani) – 1 gol și 3 pase decisive
  • Caglar Soyuncu (fundaș central, 23 de ani) – 1 gol și 1 pasă decisivă
  • Wilfred Ndidi (mijlocaș, 23 de ani) – 2 goluri
  • Harvey Barnes (mijlocaș, 23 de ani) – 1 gol și 4 pase decisive
  • Demarai Gray (mijlocaș, 23 de ani) – 1 pasă decisivă
  • Hamza Choudhury (mijlocaș, 23 de ani) – 1 pasă decisivă
ADVERTISEMENT

Jamie Vardy rămâne talismanul lui Leicester

Chiar dacă Leicester City are foarte mulți fotbaliști sub 23 de ani de calitate, Jamie Vardy rămâne talismanul „vulpilor” și a reușit să marcheze în ultimele opt meciuri consecutive ale echipei sale. Vardy, care până la vârsta de 25 de ani nu a jucat în nicio ligă profesionistă de fotbal, este din nou golgheter în Premier League cu 16 goluri.

Jamie Vardy, killer-ul de la Leicester. Sursă foto: hepta.ro
Jamie Vardy, killer-ul de la Leicester. Sursă foto: hepta.ro

Cel mai bun sezon din cariera lui Jamie Vardy a fost în sezonul în care a luat titlul, în care a marcat 24 de goluri, iar acum atacantul lui Leicester are o șansă foarte mare să-și bată propriul record de goluri.

  • 20.000.000 este cota de piață a lui Jamie Vardy, conform transfermarkt.com
  • 32 de ani a împlinit Jamie Vardy pe 11 ianuarie
ADVERTISEMENT