Sport

Kylian Mbappe, record istoric în PSG – Real Sociedad din optimile Champions League. Bayern, mesaj dur după eșecul cu Lazio

Favoritele Real Madrid, Manchester City și PSG s-au impus clar în turul „optimilor” UEFA Champions League, în timp ce Bayern s-a făcut de râs la Roma cu Lazio.
14.02.2024 | 23:49
Kylian Mbappe record istoric in PSG  Real Sociedad din optimile Champions League Bayern mesaj dur dupa esecul cu Lazio
Kylian Mbappe, record istoric în PSG - Real Sociedad
ADVERTISEMENT
14-02-2024
22:53

Dayot Upamecano, apărat de Bayern după criticile suporterilor

Bayern a pierdut lamentabil partida tur de pe „Olimpico” din Roma cu Lazio, iar unul dintre principalii vinovați a fost găsit fundașul central francez Dayot Upamecano, care a comis penalty și a fost eliminat.

Suporterii germani l-au criticat extrem de violent după meci pe Upamecano, iar unele dintre mesajele care i-au fost adresate au avut și tente rasiste, ceea ce a stârnit furia clubului german.

„Comentariile rasiste de pe rețelele sociale îndreptate împotriva lui Dayot Upamecano sunt absolut dezgustătoare. FC Bayern condamnă acest comportament în cel mai vehement mod posibil.  Oricine face astfel de comentarii nu este un suporter al lui Bayern Munchen. Suntem alături de tine, Upa”, este mesajul postat de oficialii lui Bayern.

14-02-2024
22:01

Kylian Mbappe, record istoric în PSG - Real Sociedad

Kylian Mbappe a înscris în minutul 57 primul gol al lui PSG în victoria 2-0 contra lui Real Sociedad din turul optimilor de finală ale Champions League și a bifat cu această ocazie un record istoric, ce cu greu mai poate fi egalat.

Cu golul marcat miercuri seara, Mbappe devine primul jucător din istorie care înscrie în 10 partide consecutive de pe teren propriu şi în care a fost titular. Până acum, el are la activ 44 de goluri în Liga Campionilor în 66 de partide disputate în tricoul lui PSG.

14-02-2024
19:08

Rezultatele meciurilor de miercuri, 14 februarie, din optimile Champions League

PSG – Real Sociedad 2-0 (Mbappe 57, Barcola 70)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 70: GOOOL PSG! Barcola face o cursă superbă pe stânga, pătrunde în suprafața de pedeapsă și înscrie cu un șut plasat din colțul careului mic.

Min. 63: Mbappe scapă singur spre poartă, șutează periculos din marginea careului, dar Remiro pune o palmă și respinge mingea în transversală.

Min. 57: GOOOL PSG! Corner de pe partea dreaptă pentru gazde, Marquinos prelungește balonul pe colțul lung, iar Mbappe, nemarcat, reia din 2 metri în plasă.

Min. 45: Merino șutează fabulos de la 18 metri, Donnarumma era bătut, însă mingea „mușcă” transversala și iese în aut.

Min. 22: Kubo centrează perfect de pe dreapta, Andre Silva reia cu capul din 8 metri, mingea se duce puțin pe lângă vinclu.

Min. 6: Mbappe scapă periculos în careu pe partea dreaptă, șutează la colțul lung, dar portarul Remiro respinge cu un reflex miraculos.

Min. 1: Andre Silva șutează de la 20 de metri, puțin pe lângă poarta lui Donnarumma.

Min. 1: A început meciul.

  • PSG: Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Pereira, Beraldo – Zaire-Emery, Ruiz, Vitinha – Dembele, K. Mbappe, Barcola. Rezerve: Navas, Tenas, L. Hernandez, Mukiele, Soler, Ugarte, Asensio, Kolo Muani, E. Mbappe, G. Ramos. Antrenor: L. Enrique
  • Real Sociedad: Remiro – Traore, Zubeldia, Le Normand, Galan – Mendez, Zubimendi, Merino – Kubo, Andre Silva, Barrenetxea. Rezerve: Marrero, Fraga, Aramburu, U. Gonzalez, Magunazelaia Argoitia, P. Marin, Olasagasti, Pacheco, Sadiq, Turrientes, Zakharyan. Antrenor: I. Alguacil

Lazio – Bayern Munchen 1-0 (Immobile 69 pen.)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+2: Pedro ratează o ocazie bună de a marca. Neuer este pe fază și reține din prima.

Min. 90: Felipe Anderson a fost aproape să dubleze avantajul. Șutul său a fost blocat de un adversar.

Min. 69: GOOOL Lazio! Ciro Immobile îl învinge pe Neuer de la punctul cu var. Portarul este trimis în colțul opus.

Min. 67: Isaksen obține lovitură de la 11 metri după un fault dur în careu. Upamecano este eliminat.

Min. 48: Cea mai mare ocazie a meciului îi aparține lui Lazio. Isaksen ratează din fața lui Manuel Neuer.

Min. 40: Jucătorii lui Bayern au combinat perfect. Șutul lui Musiala trece puțin peste poartă.

Min. 32: Ocazie importantă pentru Bayern Munchen. Leroy Sane trimite puțin pe lângă poartă cu un șut de la marginea careului.

Min. 22: Luis Alberto șutează de la mare distanță, mingea se duce puțin peste poartă.

Min. 2: Joshua Kimmich a șutat milimetric pe lângă bara din dreapta porții lui Provedel.

Min. 1: A început meciul.

  • Lazio: Provedel – Hysaj, Gila, Romagnoli, Marusic – Guendouzi, Vecino, Luis Alberto – Isaksen, Immobile, Felipe Anderson. Rezerve: Magro, Sepe, Casale, Castellanos, Cataldi, Kamada, Patric, Pedro. Antrenor: M. Sarri.
  • Bayern: Neuer – Mazraoui, Upamecano, Kim, Guerreiro – Kimmich, Goretzka – Sane, Muller, Musiala – Kane. Rezerve: Schmitt, Ulreich, Boey, de Ligt, Dier, Pavlovic, Tel, Zaragoza, Choupo-Moting. Antrenor: T. Tuchel
14-02-2024
16:20

Cine transmite la tv PSG - Real Sociedad și Lazio - Bayern Munchen

PSG o înfruntă pentru prima oară în istorie pe Real Sociedad. Prima manșă a „dublei” din optimile UEFA Champions League are loc pe Parc de Princes, miercuri, 14 februarie, de la ora 22:00. 

De cealaltă parte, Bayern Munchen vrea să treacă peste eșecul din campionat cu Leverkusen, scor 0-3. „Bavarezii” o înfruntă pe Lazio în turul „optimilor” UEFA Champions League, miercuri, 14 februarie, ora 22:00. 

  • ora 22:00 PSG – Real Sociedad (Digi Sport 2, Orange Sport 3, Prima Sport 2)
  • ora 22:00 Lazio – Bayern Munchen (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)
13-02-2024
20:18

Rezultatele meciurilor de marți, 13 februarie, din optimile Champions League

  • Leipzig – Real Madrid 0-1 (Brahim Diaz 49)
  • FC Copenhaga – Manchester City 1-3 (Mattsson 34 / De Bruyne 11, Silva 45+1, Foden 90+2)
13-02-2024
20:17

Echipele de start la meciurile Leipzig – Real Madrid, FC Copenhaga – Manchester City

Echipele de start:

Leipzig: Gulacsi – Simakan, Klostermann, Orban, Raum – Henrichs, Schlager, Olmo, Simons – Openda, Sesko. Rezerve: Baumgartner, Bitshiabu, Blaswich, Elmas, Haidara, Jatta, Kampl, Lenz, Lukeba, Poulsen, Seiwald, Zingerle. Antrenor: Marco Rose.

Real Madrid: Lunin – Mendy, Fernandez, Tchouameni, Carvajal – Camavinga, Kroos, Valverde, Diaz – Rodrygo, Vinicius Jr. Rezerve: Arizzabalaga, Carillp, Ceballos, Fran, Garcia, Guler, Joselu, Lucas, Martin, Modric, Paz, Ramon. Antrenor: Carlo Ancelotti.


FC Copenhaga: Grabara – Jelert, Vavro, McKenna, Diks – Mattsson, Falk, Goncalves – Achouri, Claesson, Elyounoussi. Rezerve: Ankersen, Bardghji, Buur, Clem, Cornelius, Froholdt, Hojlund, Larsson, Meling, Oskarsson, Runarsson, Sornsen. Antrenor: Jacob Neestrup.

Manchester City: Ederson – Ake, Stones, Dias, Walker – Rodri, De Bruyne, Silva – Foden, Grealish, Haaland. Rezerve: Akanju, Alvarez, Bobb, Carson, Doku, Lewis, Nunes, Ortega, Susoho, Wright. Antrenor: Pep Guardiola.

Am revenit la spectacolul lumii din fotbalul mondial, adică meciurile din Champions League. După ce în decembrie 2023 s-a încheiat faza grupelor acestei ediții acum, la mijloc de februarie au loc pe parcursul a patru săptămâni cele două manșe ale optimilor de finală, programste câte patru pentru fiecare săptămână. Marți, 13 februarie și miercuri, 14 februarie, se joacă manșa tur a primelor patru optimi: Leipzig – Real Madrid, FC Copenhaga – Manchester City, Lazio – Bayern Munchen și .PSG – Real Sociedad.

Programul primelor patru partide din manșa tur a optimilor de finală ale Champions League

Marți, 13 februarie, ora 22:00

  • Leipzig – Real Madrid (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)
  • FC Copenhaga – Manchester City (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 2)
ADVERTISEMENT

Miercuri, 14 februarie, ora 22:00

  • Lazio – Bayern Munchen (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)
  • PSG – Real Sociedad (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 2)

Panică pentru madrileni, implicați într-un accident rutier în Germania

La Leipzig vine recordmana de trofee Champions League, Real Madrid, care tocmai a zdrobit principala concurentă la titlu în La Liga, revelația Girona și are acum drum liber pentru a câștiga campionatul. Leipzig nu este nici pe departe în forma echipei iberice, în ultima etapă de campionat făcând un modest 2-2 pe terenul lui Ausburg. Sosirea în Germania nu pare a fi una de bun augur pentru spanioli, care au fost implicați luni într-un accident rutier, o Toyota albă a cărui șofer vroia să facă poze pe telefon cu autocarul lui Real, a pierdut controlul volanului și a intrat chiar în autocar, dar din fericire fără urmări pentru nici una dintre părți!

ADVERTISEMENT

Însă nu va fi ușor pentru madrileni, pentru că în afara mai vechilor absențe, portarul Courtois, fundașii Alaba și Militao, s-a adăugat săptămămâna trecută alt fundaș central, Rudiger iar după partida cu Girona a venit lovitura cea mai grea, englezul Bellingham este și el out! Să amintim și faptul că această dublă a mai avut loc în 2022, când Real a avut mari probleme, pierzând cu 3-2 la Leipzig și câștigând, mai greu decât arată scorul, acasă, cu 2-0.

Danezii în fața tancului norvegian al lui Manchester City

Manchester City este considerată mare favorită la Copenhaga, deși echipa daneză este cea care a lăsat-o pe ultimul loc în grupă pe Manchester United. Diferența de valoare dintre loturile celor două echipe este imensă, în plus gazdele au nu mai puțin de cinci absențe, dintre care trei din rândul titularilor.

ADVERTISEMENT

Nu este prima dată când City are în față pe Copenhaga. Istoricul arată că au mai fost patru meciuri directe, în 2022 0-0 și 5-0 pentru englezi și în 2009, foarte greu, 2-1 și 2-2, cu mențiunea că în ambele situații remizele au fost obținute la Copenhaga, ceea ce înseamnă că trupa lui Pep Guardiola și cea a predecesorului său nu a reușit să se impună în capitala Danemarcei.

Bayern vrea să răzbune la Roma umilința din Bundesliga din derbyul cu Leverkusen

Lazio așteaptă detașată vizita lui Bayern Munchen. Italienii nu au nimic de pierdut și promit că nu se vor băga la cutie, ci vor ataca poarta bavarezilor. Care vin la Roma după un usturător 0-3 la Leverkusen, rezultat ce mărește acum ecartul la titlu la cinci  puncte în favoarea farmaciștilor și povestea cu blestemul lui Harry Kane de a nu putea să iasă campion pe unde se duce prinde tot mai mult contur, pentru că după 11 ani de monopol odată cu venirea englezului Bayern riscă tare să piardă hegemonia.

ADVERTISEMENT

La Roma va fi greu și pentru că la bavarezi sunt foarte mulți jucători indisponibili, cei mai reprezentativi fiind Coman, Davies, Gnabry, Sarr și Marusic. Foarte greu va fi pentru ultracontestatul antrenor Thomas Tuchel să alcătuiască o formulă de start puternică. În unica dublă, în 2021, Bayern s-a impus de două ori, 2-1 la Paris și 4-1 acasă.

PSG poate aduce bascilor primul eșec în Champions League

Parc des Princes din Paris este gazda celei de-a patra optimi tur. Campioana Franței, PSG, va avea în față o revelație a acestei ediții de Champions League, încă neînvinsă, gruparea bască Real Sociedad. Ambele echipe au câteva absențe, dar nu decisive. Este clar că oaspeții vor adopta o tactică defensivă, dar e greu să reziști acasă la Kylian Mbappe.

Atacantul francez nu va lipsi, deși zvonurile privind plecarea sa în vară la Real Madrid sunt tot mai numeroase. Șeicii lui PSG au promis să îl îngroape în aur doar să îl determine să rămână, dar starul lui PSG pare a fi foarte decis să ajungă pe stadionul pe care visa încă din copilărie, Santiago Bernabeu. Este singura dublă fără meciuri precedente.

ADVERTISEMENT