Sport

Leipzig – Universitatea Craiova 3-1. Vezi rezumatul video

09.08.2018 | 21:45
Leipzig  Universitatea Craiova 31 Vezi rezumatul video
ADVERTISEMENT

Leipzig a învins-o cu 3-1 pe Universitatea Craiova, în prima manșă din turul III preliminar al Europa League. Returul are loc joia viitoare, pe noul „Ion Oblemenco”.

Nemții au dominat autoritar partida pe toată durata sa, pe lângă cele trei goluri, având multiple alte ocazii de a marca. Leipzig a avut nevoie de 25 de minute pentru a deschide scorul prin Konate, în urma unei faze fixe. Craiova a rezistat apoi eroic, însă nu a mai avut ce face odată cu apariția pe teren a trei jucători de bază din lotul nemților: Forsberg, Sabitzer și Poulsen.

ADVERTISEMENT

Ultimul i-a pasat decisiv lui Cunha la golul din minutul 77, iar apoi și-a trecut chiar el numele pe lista marcatorilor zece minute mai târziu. Oltenii au marcat nesperat în minutul 90+4 prin Martic, grație pasei nou-venitului Fedele.

Leipzig a încheiat partida cu 23 de șuturi, dintre care 12 au prins spațiul porții, în timp ce Craiova a șutat de numai două ori.

ADVERTISEMENT

Leipzig – Universitatea Craiova 3-1. Vezi rezumatul video




Locul 3 în Liga I sezonul trecut, CSU Craiova a profitat de pe urma câștigării Cupei și a intrat direct în turul al treilea preliminar al UEFA Europa League. Oltenii vor avea însă o misiune aproape imposibilă în această fază. Vor da piept cu Leipzig, surpriza ultimilor doi ani din Germania. Dacă vor reușit totuși surpriza și se vor califica în playoff, elevii lui Devis Mangia vor lupta cu Zorya Luhansk sau cu Braga pentru calificarea în premieră în grupele competițiilor europene.

Leipzig – Universitatea Craiova 3-0. Vezi rezumatul video. Oltenii rămân fără victorie în această stagiune, în cinci meciuri meciuri. Craiova debutat cu un eșec în Supercupa României, 0-1 cu CFR Cluj, iar în campionat a obținut doar două puncte în primele trei etape: 0-0 cu Poli Iași, 0-1 cu Sepsi OSK și 2-2 cu FC Botoșani. Evoluțiile dezamăgitoare au fost puse pe seama plecărilor de la echipă din această vară. Băluță, Gustavo, Screciu și Popov au fost câteva din numele care au părăsit echipa. În locul lor au venit nume importante precum Pigliacelli (Pro Vercelli), Cicâldău (Viitorul), Donkor (Cesena), Mexa Colli (FK Keshla) și Matteo Fedele (Fogia).

ADVERTISEMENT

RB Leipzig este o echipă care a surprins pe toată lumea de la promovarea în Bundesliga, în urmă cu doi ani. Echipa a terminat pe locul 2 în Germania în primul sezon de la promovare, iar stagiunea trecută a încheiat-o pe locul 6. Sezonul trecut, Leipzig a luat startul în grupele UEFA Champions League, a terminat pe locul 3 și a făcut trecerea în primăvara UEFA Europa League. Aici, nemții au ajuns până în sferturile de dinală, fiind eliminați de finalista Olympique Marseille. De la finalul sezonului trecut, Leipzig a mai disputat doar două meciuri oficiale, în turul precedent din UEFA Europa League. A trecut de Hacken, din Suedia, după 4-0 pe teren propriu și 1-1 în deplasare.