Sport

Leo Messi, de neoprit! A egalat un nou record al lui Luis Suarez cu golul contra Ecuador

Lionel Messi este de neoprit. La 36 de ani, argentinianul atinge performanțe, după performanțe și realizat un nou record în cariera sa.
09.09.2023 | 18:38
Leo Messi de neoprit A egalat un nou record al lui Luis Suarez cu golul contra Ecuador
Lionel Messi este de neoprit. La 36 de ani, argentinianul atinge performanțe, după performanțe și realizat un nou record în cariera sa.
ADVERTISEMENT

De la venirea sa în MLS, Leo a obținut performanțe, după performanțe. Messi este de neoprit la 36 de ani, iar în preliminariile din America de Sud a realizat un nou record de goluri și l-a egalat pe unul dintre prietenii săi din fotbal cu care a jucat la Barcelona într-una dintre cele mai bune echipe din istoria clubului.

Leo Messi, de neoprit! Un nou record pentru argentinian

Lionel Messi este de neoprit și a mai obținut un nou record în cariera sa. La 36 de ani, argentinianul încă domină sportul rege. În partida din preliminariile pentru Cupa Mondială din 2026 contra celor de la Ecuador, Leo a marcat un super gol din lovitură liberă. Meciul s-a încheiat cu victorie pentru Argentina, scor 1-0.

ADVERTISEMENT

După golul cu Ecuador, starul argentinian l-a egalat pe Luis Suárez pentru recordul cu cele mai multe goluri din istoria calificărilor la Cupa Mondială din America de Sud, cu 29 de goluri. Diferența dintre cei doi se face, însă, la numărul de meciuri în care au reușit numărul impresionant de goluri. Uruguayanul a atins cifrele după 62 de meciuri, iar argentinianul după 61 de partide.

Potrivit celor de la FanNation, Leo Messi a spus următoarele după meci: “Am jucat împotriva unei echipe grozave, cu jucători buni și puternici fizic. Toată lumea vrea mereu să învingă Argentina și cu atât mai mult acum că suntem campioni mondiali.

ADVERTISEMENT

Nu ne putem relaxa, trebuie să îmbunătățim ceea ce am făcut. Obiectivul este să ne calificăm din nou la Cupa Mondială. Ne-a plăcut foarte mult ceea ce am făcut, dar trebuie să privim înainte.”

Următorul meci al Argentinei în preliminariile pentru Cupa Mondială din 2026 este contra Boliviei, marți, 12 septembrie. Formatul pentru naționalele CONMEBOL este alcătuit din 10 echipe care vor juca 18 meciuri într-un format de ligă, până în septembrie 2025. La final, doar primele șase formații se vor califica mai departe, iar gruparea de pe locul 7 se va bate la play-off-ul inter-confederațional. Cupa Mondială va avea 48 de naționale.

ADVERTISEMENT

Motivul pentru care Messi a fost schimbat în partida din preliminariile pentru Cupa Mondială

După golul marcat în minutul 78, Messi a reușit să ajungă la borna de 104 în tricoul naționalei. Argentinianul a cerut 10 minute mai târziu să fie schimbat, spre uimirea tuturor. Mai erau doar câteva minute, iar partida avea să se încheie. Leo nu a mai fost schimbat de 9 ani într-un meci oficial al naționalei, iar acest lucru a ridicat semne de întrebare.

La conferința de presă, selecționerul a spus că nu l-ar fi scos pe argentinian dacă el nu ar fi vrut. În schimb, Messi a explicat motivul său pentru care a cerut să fie scos de pe teren: “A fost o partidă grea, foarte fizică și foarte dură”.

ADVERTISEMENT

La 36 de ani, Leo Messi a strâns foarte multe meciuri, într-un timp foarte scurt. 12 partide a jucat Leo pentru națională și Inter Miami, în 6 săptămâni. Pentru echipa de club, decarul a strâns 11 meciui, 11 goluri, 8 assist-uri și un trofeu. După ce a fost publicată lista candidaților pentru Balonul de Aur, Messi este, alături de Erling Haaland, favoritul fanilor pentru câștigarea trofeului.

  • Cotă NETBET pentru Inter Miami: 2,52 este pentru pronosticul „peste 3,5 goluri” la meciul Inter Miami – Sporting Kansas
ADVERTISEMENT