Sport

Leo Messi a ales cel mai frumos gol al carierei! Pentru cine l-a marcat

Cu peste 800 de goluri marcate în carieră, multe dintre ele demne de orice generic TV, Leo Messi nu a avut o misiune ușoară în a-l alege pe cel mai frumos. Și, totuși, a făcut-o.
02.11.2023 | 11:25
Leo Messi a ales cel mai frumos gol al carierei Pentru cine la marcat
Lionel Messi a câștigat Balonul de Aur 2023, a opta oară când ridică prestigiosul trofeu. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Leo Messi a cucerit, la Paris, al optulea Balon de Aur al carierei. O performanță unică în istoria fotbalului și foarte greu de repetat. A urmat apoi un discurs în care a mulțumit familiei și a adus un nou omagiu lui Diego Armando Maradona.

Leo Messi a răspuns la o întrebare dificilă. A ales cel mai frumos gol al său dintre toate cele 821 pe care le-a marcat în carieră

Ulterior, Leo Messi a oferit și un amplu interviu pentru France Football, publicația care organizează Balonul de Aur. Printre întrebările francezilor a fost și una la care Messi a avut nevoie de ceva timp de gândire.

ADVERTISEMENT

“Care a fost cel mai frumos gol pe care l-ai marcat în întreaga carieră?”,a fost întrebarea dificilă pe care a primit-o Messi. Argentinianul a analizat cu mare atenție printre cele 821 de reușite semnate de-a lungul carierei și a venit cu un răspuns.

A mers mulți ani în urmă, până în 2011, când marca o dublă pe Santiago Bernabeu în fața lui Real Madrid. FC Barcelona se impunea cu 2-0 în manșa tur și după 1-1 în returul de pe Camp Nou se califica în finala Champions League. Pe care avea să o și câștige în fața lui Manchester United.

ADVERTISEMENT

Messi a ales: golul său preferat a fost marcat în 2011, în poarta lui Real Madrid. Barcelona se impunea 2-0 pe Santiago Bernabeu în semifinalele UCL

“Mereu spun că acele goluri speciale sunt cele care sunt și importante. Am reușit să marchez în finala Champions League și în finala Cupei Mondiale.

Dar dacă este un gol de care îmi aduc mereu aminte și îmi place și pentru modul în care l-am marcat și pentru ceea ce a însemnat, este cel de pe Bernabeu. Când am câștigat cu 2-0 în semifinalele Ligii Campionilor. Eu pe acesta l-aș alege”, a spus Messi pentru France Football.

ADVERTISEMENT

La acea partidă, Real Madrid era antrenată de Jose Mourinho și i-a avut în teren, printre alții, pe Cristiano Ronaldo, Ozil, Di Maria, Sergio Ramos, Marcelo și Casillas. Catalanii, pregătiți de Pep Guardiola, mergeau pe Bernabeu cu Xavi, Alves, Villa alături de Messi.

Leo Messi, sezon de vis în 2010-2011. A câștigat campionatul și Champions League cu Barcelona. A marcat 53 de goluri și a dat 23 de pase decisive

Messi deschidea scorul în minutul 76, cu o reluare din șase metri la centrarea lui Afellay. Dar reușita la care argentinianul face referire este cea de 2-0, în minutul 87. Messi a preluat aproape de mijlocul terenului și după o scurtă combinație cu Busquets a depășit întreaga defensivă a madrilenilor și a plasat apoi pe lângă Casillas.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi reușea 53 de goluri și 23 de pase decisive în 55 de apariții pentru Barcelona în sezonul 2010-2011 în toate competițiile. Catalanii câștigau Champions League, titlul în La Liga și Supercupa Spaniei, dar pierdeau finala Cupei Regelui în fața rivalei Real Madrid.

ADVERTISEMENT
Tags: