Sport

Leo Messi, confesiune pentru fani. De ce nu îi place să i se spună “Dumnezeu”. Și Papa Francisc a intervenit

Într-un interviu oferit pentru Rac1, Leo Messi a explicat de ce nu îi place când fanii îl numesc "Dumnezeu". Ce a avut Papa Francisc de spus despre asta.
27.09.2023 | 12:21
Leo Messi confesiune pentru fani De ce nu ii place sa i se spuna Dumnezeu Si Papa Francisc a intervenit
Leo Messi se simte excelent la Inter Miami, în SUA. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Pentru foarte mulți microbiști din întreaga lume, Lionel Messi este “Dumnezeul fotbalului”. Cei care folosesc o asemenea exprimare vor să fie lauda supremă pentru starul argentinian, dar chiar Messi este cel care le transmite că nu îi place să audă asta.

Leo Messi ar prefera că fanii săi să nu îl mai considere “Dumnezeu al fotbalului”: “O fac cu intenții bune, dar cu siguranță nu îmi place “

“Nu pot să spun că mă îngrijorează să fiu numit așa, dar cu siguranță nu îmi place. Este frumos atunci când lumea te laudă și simți respectul pentru tine. Această exprimare nu este folosită cu răutate, ba din contră. Doar că mi se pare extrem de exagerat să mă numească așa”, a explicat Messi pentru Rac1.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Leo Messi spune că fiii săi de multe ori au tendința să copieze ceea ce aud, ceea ce duce la situații hilare. “Fiul meu Mateo mă strigă prin casă numai Leo Messi, exact așa. Îl aud când îmi zice ‘Leo Messi, hai să mergem afară’. Este ciudat, dar și amuzant”, a mai povestit Messi.

Papa Francisc, fan recunoscut al lui Leo Messi, nu este nici el de acord cu cei care îl numesc pe argentinian “Dumnezeul fotbalului”. Jurnalistul Jordi Evole a avut o discuție cu Papa Francisc în 2018, pentru La Sexta, și a cerut clarificări pe acest subiect. A urmat o discuție interesantă.

ADVERTISEMENT

Papa Francisc îl preferă pe Messi în fața lui Maradona și Pele. Dar nu este de acord cu cei care îl numesc “Dumnezeu al Fotbalului”

Jordi Evole: Este un sacrilegiu să spui că Leo Messi este Dumnezeu?

Papa Francisc: Da, este! Nu poți să spui așa ceva și eu nu cred așa ceva. Tu crezi asta?

Jordi Evole: Da, eu chiar cred!

Papa Francisc: Eu nu cred (râde)! Acestea sunt doar simple expresii ale oamenilor. Că este “Dumnezeu când are mingea la picior”, sau lucruri de genul ăsta. Dar nu putem să aprobăm așa ceva.

Jordi Evole: Dar joacă bine fotbal, nu?

Papa Francisc: Da, e foarte bun. Dar nu este “Dumnezeu”.

Leo Messi l-a cunoscut pe Papa Francisc în 2013, la scurt timp după ce și-a început pontificatul. Încă de atunci, Papa Francisc s-a declarat fanul lui Messi când a fost provocat să aleagă între fostul star al Barcelonei și Diego Maradona sau Pele.

ADVERTISEMENT

Antrenorul lui Houston Dynamo, convins că Messi va fi pe teren pentru Inter Miami: “Nu am glonțul magic pentru a-l opri”

Leo Messi a lipsit de la ultimele partide ale lui Inter Miami, din cauza unor probleme musculare provocate de programul aglomerat. Ar putea să revină pe teren în această noapte, la finala US Open Cup contra lui Houston Dynamo.

“Sunt convins că Messi va juca, eu îmi pregătesc echipa pentru asta. Mii de antrenori au încercat să îl oprească, mii de antrenori au eșuat constant. Nu am glonțul magic pentru a-l opri pe Messi. Nu îl are nimeni. Dar toți încercăm același lucru, să îi limităm zona de acțiune și să o aglomerăm”, a explicat Ben Olsen, antrenorul lui Houston Dynamo.

ADVERTISEMENT

  • Cotă NETBET pentru Inter Miami: 1,88 este cota pentru „1 solist” la meciul Inter Miami – Houston Dynamo

ADVERTISEMENT
Tags: