Sport

Leo Messi, huiduit copios de fanii lui PSG. Presa din Franța, notă extrem de mică și critici dure după înfrângerea cu Lyon: „Și-a pierdut fotbalul”

Leo Messi a fost huiduit de fanii lui PSG la meciul pierdut de campioana Franței, scor 0-1 cu Lyon. Tratamentul de care a avut parte Kylian Mbappe.
03.04.2023 | 14:43
Leo Messi huiduit copios de fanii lui PSG Presa din Franta nota extrem de mica si critici dure dupa infrangerea cu Lyon Sia pierdut fotbalul
Lionel Messi, criticat de presa din Franța după PSG - Lyon 0-1. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
03-04-2023
11:52

Lionel Messi, nota 3 din partea presei franceze după PSG - Lyon 0-1

PSG a suferit a doua înfrângere consecutivă în Ligue 1, scor 0-1 cu Lyon în etapa a 29-a. După ce a fost huiduit de fanii de pe Parc des Princes, Lionel Messi nu a fost scăpat din vedere nici de presa din Franța. Cu evoluții modeste, starul argentinian a fost criticat de jurnaliștii din Hexagon, iar cel mai titrat ziar din Franța, L’Equipe, i-a acordat doar nota 3 lui Messi. 

„Total neputincios, Lionel Messi nu a putut preveni înfrângerea lui PSG în fața lui OL. Messi și-a pierdut fotbalul de la revenirea din Qatar, care l-a transformat într-un zeu. În ochii suporterilor, argentinianul reprezintă unul dintre motivele prăbușirii lui PSG, de la începutul lui 2023”, a fost caracterizarea făcută de jurnaliștii francezi. 

Aceleași calificative le-au primit și Marco Veratti sau Kylian Mbappe. Spre deosebire de Messi, atacantul francez a fost întâmpinat cu aplauze de fanii lui PSG, înaintea duelului cu Lyon. 

Leo Messi a fost huiduit din nou de fanii lui PSG, de această dată înaintea meciului pierdut de echipa condusă de Christophe Galtier, scor 0-1 cu Lyon în etapa a 29-a din Ligue 1. Suporterii aflați pe Parc des Princes l-au fluierat pe starul argentinian când a fost anunțat de crainicul stadionului.

Leo Messi, huiduit copios de fanii lui PSG, înaintea înfrângerii cu Lyon

Tensiunea dintre Leo Messi și fanii lui PSG a pornit din momentul în care campionul mondial a părăsit antrenamentul condus de Galtier, înaintea meciului cu Rennes din etapa a 28-a din Ligue 1. Argentinianul a fost huiduit la meciul cu Rennes, iar fanii nu l-au „slăbit” nici înaintea derby-ului cu Lyon.

ADVERTISEMENT

„Decarul” naționalei Argentinei a fost huiduit de fani când crainicul stadionului i-a strigat numele. Criticile venite din partea suporterilor francezi vin chiar la sfârșitul unei săptămâni în care s-a vehiculat tot mai intens o posibilă revenire a lui Leo Messi la Barcelona. Starul argentinian nu și-a prelungit încă înțelegerea cu PSG, scadentă la finalul lunii iunie.

Astfel, Lionel Messi are parte de o relație tot mai tensionată cu fanii lui PSG. Campioana Franței a ajuns la două înfrângeri consecutive în campionat, însă a rămas pe prima poziție cu 66 de puncte, la 6 lungimi în fața principalelor urmăritoare Lens și Marseille.

ADVERTISEMENT

Kylian Mbappe, „tratat” diferit de fanii lui PSG

La fel ca Lionel Messi, Kylian Mbappe a fost întâmpinat cu fluierături la primul meci acasă, cel cu Rennes, după eliminarea lui PSG din Liga Campionilor. Totuși, atacantul naționalei Franței a avut parte de un „tratament” diferit din partea fanilor la meciul cu Lyon.

În momentul în care crainicul stadionului a anunțat numele lui Kylian Mbappe, suporterii l-au întâmpinat cu aplauze. Căpitanul Franței ar putea bifa un transfer istoric la Real Madrid în vara anului viitor, când atacantul intră în ultimul an de contract cu PSG, iar francezii ar putea accepta o sumă de transfer pentru a nu pierde gratis jucătorul în vara anului 2025.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, revenirea lui Lionel Messi pe Camp Nou devine din ce în ce mai plauzibilă. Rafa Yuste, vicepreședintele Barcelonei, a anunțat că au existat o serie de negocieri pentru transferul argentinianului în tricoul „blaugrana”.

Oficialii Barcelonei confirmă interesul pentru Lionel Messi

La finalul Cupei Mondiale din Qatar, câștigată de Argentina cu Lionel Messi pe teren, starul selecționatei „Albiceleste” lăsase de înțeles că își va prelungi contractul cu PSG. Totuși, nu s-a luat o decizie oficială până în prezent, iar Rafa Yuste a precizat că revenirea lui Messi pe Camp Nou reprezintă principala misiune a „catalanilor”.

ADVERTISEMENT

„Am luat legătura cu oameni din anturajul lui Lionel Messi. Messi știe cât de mult îl apreciem și mi-ar plăcea ca el să revină aici, la Barcelona. Am fost implicat în discuțiile despre prelungirea contractului lui Lionel Messi și acum doi ani, și încă îmi amintesc cât de greu a fost să-l lăsăm pe Leo să plece.

Cu siguranță, Lionel Messi iubește Barcelona și de asemenea și orașul, și sper să găsim condițiile potrivite ca el să-și poată continua povestea”, a declarat Rafa Yuste, potrivit jurnalistului Fabrizio Romano.


  • Cotă NETBET pentru PSG: 1,77 este cota pentru „2 solist” la meciul Nice – PSG

ADVERTISEMENT