Sport

Leo Messi plătește scump excursia în Arabia Saudită. Suma uriașă cu care l-a amendat PSG

După plecarea în Arabia Saudită, Leo Messi a fost suspendat două meciuri și va fi amendat cu salariul pe două săptămâni. Argentinianul nu duce însă lipsă de opțiuni.
03.05.2023 | 09:50
Leo Messi plateste scump excursia in Arabia Saudita Suma uriasa cu care la amendat PSG
Leo Messi rămâne fără salariul pe două săptămâni după excursia în Arabia Saudită. O investiție? Foto: twitter
ADVERTISEMENT

Dacă mai avea cineva dubii, acum lucrurile sunt clare. Aventura lui Leo Messi la PSG se va încheia în această vară. Suspendarea sa pentru două meciuri pentru plecarea în Arabia Saudită și amenda dictată împotriva sa este expresia indubitabilă a acestui fapt. Iar de-acum, este limpede, discuțiile se vor centra și mai mult pe viitoarea destinație a campionului lumii.

Amenda de 1,35 milioane de euro dictată de PSG, o investiție pentru Leo Messi?

Fie și în condițiile în care șansele procentuale ale eventualei prelungiri a șederii lui Leo Messi la PSG deveniseră subunitare, existau încă voci care susțineau că lucrurile se vor putea schimba. Totul s-a schimbat însă în decurs de câteva zeci de ore.

ADVERTISEMENT

Argentinianul a plecat în Arabia Saudită pentru a-și onora contractul de imagine cu țara din Golf. Nu fără a anunța, așa cum se speculase, însă fără a primi acceptul directorului sportiv Campos și al antrenorului Galtier.

Ultimul, de altfel, decisese să schimbe programul de pregătire al echipei după 1-3 cu Lorient. Înfrângere sinonimă cu o reducere la numai 5 puncte a avansului față de Marseille.

ADVERTISEMENT

Urmarea o cunoașteți deja. Messi a fost suspendat de club pentru două meciuri. Există însă și aspecte suplimentare. Mai exact faptul că el nu se va putea pregăti cu echipa pe această perioadă.

Și nici nu o să fie plătit timp de două săptămâni. Ceea ce înseamnă că va pierde 1,35 milioane de euro. Numai că, spun analiștii, s-ar putea că această pierdere să fie una asumată de campionul lumii.

ADVERTISEMENT

Aceasta în condițiile în care, susțin ei, deplasarea în Arabia Saudită a avut un dublu scop. Și aceasta pentru că, între posibilele sale destinații, începând din vară, se numărau nu doar FC Barcelona sau Inter Miami, ci și țara arabă.

Acolo unde este dorit de Al-Hilal și Al-Ittihad, rivalele lui Al-Nassr, trupa lui Cristiano Ronaldo. Iar un eventual duel dintre cei doi putea să atragă și mai mulți ochi către fotbalul din țara care-și dorește să găzduiască Mondialul din 2030.

ADVERTISEMENT

Apare însă și o altă pistă. Mai exact, Newcastle United. O formație cumpărată de Mohammed bin Salman, prințul moștenitor al Arabiei Saudite, și susținută de banii saudiților.

O variantă extrem de tentantă pentru că Messi ar beneficia de stimulentele pentru postura de Ambasador, dar ar putea rămâne-n Europa și Champions League. Și de a le da încă o palmă celor de la PSG și patronilor din Qatar. O afacere de urmărit.


  • Cota NETBET pentru PSG: 3,45 este cota pentru „total goluri: sub 2,5” la meciul Troyes – PSG!

ADVERTISEMENT