Sport

Tricourile lui Messi de la Cupa Mondială din Qatar, vândute! Suma colosală scoasă după licitaţie

Cele 6 tricouri folosite de Leo Messi la Cupa Mondială 2022 s-au vândut pentru o sumă uriașă. Totuși, recordul nu a fost doborât.
14.12.2023 | 22:15
Tricourile lui Messi de la Cupa Mondiala din Qatar vandute Suma colosala scoasa dupa licitatie
Leo Messi și cel mai important moment al unei cariere stelare. Victoria din finala Cupei Mondiale 2022. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT
14-12-2023
20:18

Tricourile lui Messi de la CM 2022 s-au vândut pentru 7,8 milioane de dolari

Cele 6 tricouri purtate de Leo Messi la Cupa Mondială din Qatar 2022 au fost vândute joi la casa de licitații Sotheby’s din New York pentru suma uriașă de 7,8 milioane de dolari (7,09 milioane de euro).

Licitația a început pe 30 noiembrie și s-a încheiat pe 14 decembrie. Deși suma este de-a dreptul uriașă, recordul în licitațiile colecțiilor de îmbrăcăminte sport nu a fost doborât. 

Tricoul lui Michael Jordan din finala NBA 1998 a fost vândut cu 10,1 milioane de dolari. La un moment dat, s-a estimat că lotul de tricouri al lui Messi va fi vândut pentru o sumă de peste 10 milioane de dolari. 

Conform Sotheby’s, în lotul de tricouri vândute nu s-a aflat și cel pe care Leo Messi l-a purtat în momentul în care a câștigat Cupa Mondială. O parte din cei 7,8 milioane de dolari vor merge către proiectul UNICAS de la Spitalul de Pediatrie Sant Joan de Déu din Barcelona. 

14-12-2023
07:51

6,5 milioane de dolari s-au oferit deja pentru tricourile lui Messi

Mai sunt 9 ore până la finalul licitiației pentru tricourile purtate de Leo Messi la Cupa Mondială din Qatar. Sotheby’s New York, cei care organizează licitația, se așteaptă să stabilească un nou record.

În prezent, cea mai mare ofertă este de 6,5 milioane de dolari, dar este de așteptat ca aceasta să crească pe măsură ce se apropie ora limită, ora 19:00 a României. Michael Jordan și Diego Maradona dețin recorduri care ar putea fi bătute de Leo Messi.

10,1 milioane de dolari s-au plătit în septembrie 2022 pentru tricoul purtat de Michael Jordan în finala NBA din 1988. Este recordul de cel mai scump tricou vândut vreodată. 

Diego Maradona are cel mai scump tricou de fotbal vândut vreodată, 9,3 milioane de dolari în mai 2022. S-a vândut atunci tricoul pe care Maradona l-a purtat în meciul contra Angliei la Cupa Mondială din 1986.

Luni s-a împlinit un an de la startul Cupei Mondiale din Qatar, care avea să devină piesa de rezistență din palmaresul lui Leo Messi. Iar starul Argentinei vrea să celebreze momentul așa cum se cuvine. Cele 6 tricouri pe care le-a purtat la turneul final vor fi expuse în New York, la Sotheby’s.

Tricourile purtate de Leo Messi la Cupa Mondială din Qatar au fost expuse la New York. Vor fi scoase la licitație începând cu 30 noiembrie

Tricourile au fost expuse în New York, la Sotheby’s, iar în perioada 30 noiembrie – 14 decembrie doritorii vor putea să liciteze pentru a le obține. Suma încasată va merge aproape în totalitate în scopuri caritabile.

ADVERTISEMENT

“Astăzi, prietenii de la @acmomento vor anunța că la @sothebys vor fi expuse cele șase tricouri pe care le-am folosit pe parcursul Cupei Mondiale din Qatar. Inclusiv tricoul pe care l-am purtat în finală!

Apoi, între 30 noiembrie și 14 decembrie se pot face oferte online pentru a le achiziționa. Parte din încasări va fi donată în proiectul UNICAS, către Spitalul de Copii Sant Joan de Deu, din Barcelona, pentru a acoperi necesitățile copiilor cu afecțiuni rare”, a scris Leo Messi pe pagina sa de Instagram.

ADVERTISEMENT

10 milioane de dolari este suma preconizată din licitație după vinderea tricourilor lui Messi. Ce recorduri au stabilit Michael Jordan și Diego Maradona

Conform primelor estimări, este de așteptat ca suma obținută pentru cele 6 tricouri să fie de aproximativ 10 milioane de dolari. Desigur, cel purtat în finală va asigura cea mai mare parte din această sumă.

Tot la Sotheby’s, New York, au fost stabilite cele mai importante recorduri în materie de triocuri din sport scoase la licitație. 10,1 milioane de dolari s-au încasat în septembrie 2022 pentru un tricou purtat de Michael Jordan în finala NBA din 1998. Este record în materie.

ADVERTISEMENT

Cel mai scump tricou de fotbal care a fost vândut vreodată, tot la Sotheby’s, este cel al lui Diego Armando Maradona din sfertul de finală cu Anglia, în 1986. 9,3 milioane de dolari s-au obținut în mai 2022 pentru tricoul purtat de Maradona la meciul în care a trimis Anglia acasă cu “Mâna lui Dumnezeu”.

Ce au scris cei de la Sotherby’s despre tricourile lui Leo Messi, pe care le vor avea expuse în următoarea perioadă

“Aceste tricouri folosite în timpul meciurilor sunt artefacte ale moștenirii lui Messi. Simbolizează punctul culminant al unei cariere pline de muncă dură și o pasiune eternă pentru sportul rege. Călătoria lui Messi la Cupa Mondială din 2022 a fost mai mult decât o simplă victorie.

ADVERTISEMENT

A inspirat generații de fotbaliști și iubitori ai sportului. În următorii ani, aceste tricouri vor aminti de măreția lui Messi și de tezaurul lăsat în lumea fotbalului. Folosite în prima repriză a fiecărei partide, sunt simbol al triumfului și perseverenței”, au scris cei de la Sotherby’s.

ADVERTISEMENT
Tags: