Sport

Leo Messi stabilește încă un record fabulos. A luat două premii la aceeaşi ediţie a galei Laureus

Leo Messi și-a mai pus în CV un record cu care se poate mândri, fiind primul sportiv care primește două premii la aceeași ediție a galei Laureus.
09.05.2023 | 00:32
Leo Messi stabileste inca un record fabulos A luat doua premii la aceeasi editie a galei Laureus
Leo Messi și-a mai pus în CV un record cu care se poate mândri, fiind primul sportiv care primește două premii la aceeași ediție a galei Laureus. Sursă foto: Twitter Laureus
ADVERTISEMENT

Argentinianul se află în centrul unei controverse uriașe după o deplasare neautorizată de PSG în Arabia Saudită care i-a adus o suspendare de două săptămâni din partea clubului și o amendă uriașă.

Record incredibil realizat de Leo Messi la gala Laureus

Deși evoluțiile sale la PSG nu s-au ridicat niciodată la prestațiile fantastice din perioada FC Barcelona, Leo Messi a primit două premii în cadrul ceremoniei Laureus World Sports Awards, fiind primul sportiv care reușește acest lucru în cadrul aceleiași gale.

ADVERTISEMENT

Superstarul a primit trofeul pentru cel mai bun sportiv al anului, iar împreună cu naționala Argentinei, alături de care la finalul lui 2022 a câștigat Cupa Mondială, a luat titlul la categoria echipa anului.

”Întotdeauna mi-a plăcut această recunoaștere, dar este dificil pentru că fotbalul este un sport de echipă. Cu toate acestea, în 2022 am realizat ceea ce urmăream, adică am câștigat Cupa Mondială.

ADVERTISEMENT

Am avut multe bucurii cu Barcelona și multe înfrângeri cu echipa națională, dar am continuat în angajamentul meu. Am putut să-mi îndeplinesc visul și să bucur o țară întreagă. Deși a durat să ajung la acest vis, s-a împlinit”, a declarat Messi, conform Marca.

Shelly-Ann Fraser-Pryce, cea mai bună atletă a anului

La categoria cel mai bun sportiv, Messi i-a depășit pe coechipierul său de la PSG, Kylian Mbappe, pe pilotul olandez de Formula 1 Max Verstsppen, pe atletul suedez Mondo Duplantis, pe tenismenul spaniol Rafael Nadal şi pe baschetbalistul american Stephen Curry.

ADVERTISEMENT

La echipa anului au mai fost nominalizate Real Madrid, naționala feminină de fotbal a Angliei, echipa de rugby a Franței, formația americană de baschet Golden State Warriors și echipa austriacă de Formula 1 Red Bull Racing.

Cea mai bună sportivă a fost desemnată atleta jamaicană Shelly-Ann Fraser-Pryce, revelaţia anului a fost ales tenismenul spaniol Carlos Alcaraz, iar la revenirea anului s-a impus fotbalistul danez Christian Eriksen.

ADVERTISEMENT

Chiar înainte de gala Laureus, presa spaniolă a anunțat Lionel Messi că ar fi bătut palma cu șeicii arabi și din vară va merge la Al Hilal, cel mai prestigios club din zona Golfului, acolo unde va primi un salariu anual de 363 de milioane de euro.


  • Cota NETBET pentru PSG: 2,87 este cota pentru „sub 2,5” la meciul PSG – Ajaccio!

ADVERTISEMENT