Life

Leonardo Dicaprio, donație uriașă către cauza Ucrainei. Actorul a transferat 10 milioane de euro

Leonardo Dicaprio se numără printre vedetele internaționale care au făcut donații remarcabile pentru războiul din Ucraina. Actorul este de partea armatei lui Volodimir Zelenski.
08.03.2022 | 07:50
Leonardo Dicaprio donatie uriasa catre cauza Ucrainei Actorul a transferat 10 milioane de euro
ADVERTISEMENT

Starul american susține eforturile militare și cele umanitare din interiorul țării în contextul în care are rădăcini în Ucraina. Bunica din partea mamei sale s-a născut în teritoriul invadat de circa 2 săptămâni de militarii ruși.

Leonardo Dicaprio, alături de armata din Ucraina. Actorul a donat 10 milioane de euro

Leonardo Dicaprio a răspuns apelului făcut de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, care a solicitat sprijin atât militar, cât și financiar după ce Ucraina a fost invadată de Rusia. Un cont la o bancă ucraineană a fost deschis pentru oamenii care doresc să facă donații.

ADVERTISEMENT

Mila Kunis, care are cetățenie ucraineană, a donat alături de partenerul de viață o sumă de 3 milioane de euro. Mesajul lor este unul foarte clar: sprijină armată din Ucraina.

„Astăzi, sunt mai mândră că niciodată să fiu ucraineancă”, a declarat Mila Kunis, legat de situația cu care se confruntă Ucraina, țara în care a venit pe lume. Actrița este născută la Cernăuți, notează stirileprotvro.

ADVERTISEMENT

„Iar eu nu am fost mai mândru că sunt însurat cu o ucraineancă. Evenimentele care s-au petrecut în Ucraina sunt devastatoare. Nu există loc în această lume pentru acest tip de atac nedrept asupra umanității.

Oamenii din Ucraina sunt curajoși și puternici, dar asta nu înseamnă că nu trebuie ajutați. Trebuie să-i susținem, vă rugăm să ne ajutați”, a completat soțul vedetei, Ashton Kutcher.

ADVERTISEMENT

Regina Elisabeth a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii se numără, de asemenea, printre donatori. Suverana a transferat o sumă importantă către Comitetul britanic pentru situații de urgență (DEC) pentru a-i ajuta pe ucrainenii care fug de invazia rusă.

Totodată, jucătoarea de tenis ucraineană Diana Yastremskaya a declarat imediat după finala turneului WTA din Franța că își va dona premiile cauzei din Ucraina. Blake Lively și soțul ei, Ryan Reynolds dublează orice donație primită până se strânge un milion de dolari.

ADVERTISEMENT

Angelina Jolie, actrița care este ambasadoarea Agenției ONU pentru refugiați, a postat mai multe mesaje în mediul virtual, pe lângă donațiile făcute deja, pentru a veni în sprijinul ucrainenilor.

Ambasadorul ucrainean în Statele Unite ale Americii, Oksana Markarova, a vorbit despre o donație anonimă în valoare de 1 milion de dolari. Banii merg către armata ucraineană. Prim-ministrul provinciei canadiane Albert, Jason Kenny, a promis o donație de 5 milioane de dolari pentru inițiativa UWC „Uniți cu Ucraina”.

ADVERTISEMENT