Sport

Levana Ognean, cel mai tânăr pilot care participă în Campionatul Naţional! Printre adversari este şi tatăl ei. Foto

La 17 ani Levana Ognean e cel mai tânăr pilot din Campionatul Național de viteză pentru vehicule istorice. Între adversari se numără și tatăl ei cu care până nu demult făcea echipă.  
10.05.2022 | 15:30
Levana Ognean cel mai tanar pilot care participa in Campionatul National Printre adversari este si tatal ei Foto
Viorel și Levana Ognean, tată și fiică, sunt adversari în Campionatul Național de viteză pentru mașini istorice
ADVERTISEMENT

Până nu demult Viorel și Levana făceau echipă în cursele de raliuri pentru vehicule vechi. După ce au câștigat mai multe curse împreună, fiica a decis că e momentul să-și încerce norocul la volanul propriei mașini.

A debutat în motorsport, copilot, Acum are licență de pilot

Cel mai tânăr pilot din Campionatul Național de viteză pentru vehicule istorice este Levana Ognean. Are doar 17 ani și este pasionată de motoare. De la tatăl ei a moștenit dorința de adrenalină.

ADVERTISEMENT

A debutat în motorsport în 2020 și până nu demult concura alături de tatăl ei. Părintele, Viorel, la volan, Levana în calitate de copilot. Au făcut senzație pe circuitele de viteză dedicate mașinilor oldies.

Până într-o zi când Levana a decis că e momentul potrivit să-și ia licența de pilot și să înceapă o carieră pe cont propriu, concurând chiar împotriva părintelui.

ADVERTISEMENT

”Iubirea pentru mașini a apărut de la tata. El m-a luat la Off- Road și la raliuri, pe unde s-a mai dat el și mai nou la Istorice și mi-a plăcut mult. Ne-am dat într-un campionat, am câștigat multe trofee și am zis e super, mai vin.

Ne-am dat în campionat împreună și am ieșit pe niște locuri foarte bune, iar la ultima tură am zbârcit-o rău și m-am supărat pe tata. Și el mi-a zis, > Și am făcut cursuri, mi-am luat licența de pilot, mi-am făcut mașina și acum mă dau singură pe circuit”, povestește Levana.

ADVERTISEMENT

Senzații tari în caroserie mini

La cei 17 ani ai săi, Levana este cel mai tânăr pilot din Campionatul Național de viteză pentru vehicule istorice. În urmă cu doi ani tot ea era și cel mai tânăr copilot în Campionatului Național de regularitate pentru aceiași clasă a mașinilor de epocă.

În 2021 și-a obținut licența și a participat ca pilot la Romanian Retro Racing, la volanul unui Mini Cooper S istoric, prima mașină electrică de curse și singura de acest fel din întrecerile interne.

ADVERTISEMENT

A primit micul ”bolid” de la Dominic Marcu, pilotul cu performanțe notabile în Campionatul Național de Viteză în Coastă, în care aleargă pe o Tesla Model 3 Performance.

Levana nu putea să nu răspundă chemării organizatorilor Women Rally, competiție al cărei fondator este medicul clujean Laura Savu. Tânăra de 17 ani spune că nu poate descrie senzația pe care o simte atunci când este la volan.

”Merge foarte bine, este ușor de controlat și e micuță… îmi place că e micuță (mașina Mini Cooper – n.r.). E foarte tare, e adrenalina foarte mare, dar simți că ai controlul și e pur și simplu distracție foarte mare. Mie îmi place maxim”, își continuă povestea Levana Ognean.

Tatăl Levanei recunoaște că diferența de experiență e mare, dar îi place să concureze împotriva fiicei

Viorel Ognean nu este doar pilot de raliuri, ci și un antreprenor de succes. Deține una dintre cele mai mari companii de produse de panificație din Danemarca.

Este un împătimit al curselor auto, iar de când concurează împotriva fiicei lui, senzația este și mai ”tare”. Recunoaște că are emoții mari atunci când își vede fata pe traseu, dar este fericit că Levana a împărtășit aceiași pasiune.

”A fost foarte drăguț când era copilotul meu. În primul rând era foarte atentă la detalii și avea grijă tot timpul să țină minutul și secunda pentru fiecare punct și reper de pe traseu.

Am cele mai mari emoții! Prima dată când a fost singură pe circuit nu am avut curaj să mă uit după ea. Stăteam ascuns și pur și simplu nu eram în stare să mă uit. E diferență mare de experiență, nu e foarte corect, dar îmi face mare plăcere să fim adversari”, spune și tatăl Viorel Ognean.

ADVERTISEMENT
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în...
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în același timp. Avertismentul dur al medicilor specialiști
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul...
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul 632 mondial: ”Urăsc acest sport din tot sufletul”
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Coşmar interminabil pentru vedeta mutilată cu ciocanul de fostul soţ! Cine vrea să...
Coşmar interminabil pentru vedeta mutilată cu ciocanul de fostul soţ! Cine vrea să îi ia fetele, după ce a fost aproape de moarte
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au...
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au adus celebritatea VIDEO
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Anunțul trist despre Florin Piersic! Durerea care l-a urmărit: Dacă aş putea, m-aş...
Anunțul trist despre Florin Piersic! Durerea care l-a urmărit: Dacă aş putea, m-aş întoarce...
Slana cu ceapă, un mare pericol. Explicațiile specialistului
Slana cu ceapă, un mare pericol. Explicațiile specialistului
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce...
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce se întâmplă cu copiii
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română