Life

Lia Bugnar se desparte de Clanul! Cum a lucrat cu Anghel Damian și ce spune despre prieteniile din lumea actorilor

Lia Bugnar va scăpa cu greu de personajele din Clanul, de care s-a atașat enorm, și face câteva destăinuiri despre munca cu echipa de la PRO.
29.02.2024 | 16:00
Lia Bugnar se desparte de Clanul Cum a lucrat cu Anghel Damian si ce spune despre prieteniile din lumea actorilor
Lia Bugnar se desparte de Clanul. Cum a lucrat cu Anghel Damian. Foto: Facebook/ Instagram/ Montaj foto: FANATIK
ADVERTISEMENT

Lia Bugnar se desparte de Clanul și povestește, în exclusivitate pentru FANATIK, cum a lucrat cu Anghel Damian la scenariul fiecărui episod, dar și ce a încercat să facă și a reușit, în mare parte, pentru producția de la PRO TV.

Lia Bugnar se desparte de Clanul, copilul ei de suflet: „Toate personajele îmi bântuie în cap”

PRO TV difuzează în fiecare luni seara, imediat după buletinul de știri, episoadele ultimului sezon din Clanul, serial pentru care Lia Bugnar a scris de la bun început. Actrița a mărturisit, pentru FANATIK, că va dura probabil o perioadă până când își va scoate din minte personajele cărora le-a scris replicile.

ADVERTISEMENT

„Scriind de patru sezoane la povestea asta, toate personajele îmi bântuie în cap. Probabil o să îmi trebuiască o vreme să scap de ele. Deocamdată, am toate amintirile, pentru că eu scriu povestea și atunci e diferit”, a declarat Lia Bugnar, pentru FANATIK.

Scenarista serialului Clanul a povestit, în continuare, și cum a făcut echipă cu Anghel Damian, fostul ei partener de viață. Regizorul a făcut scheletul pentru personaje, iar Lia a venit cu replicile, dându-le viață.

ADVERTISEMENT

Întrebată dacă s-a documentat despre lumea interlopă pentru a surprinde clanurile din serial, Bugnar ne-a spus că nu a fost nevoie de asta și că ceea ce văd telespectatorii în serial nu are legătură cu vreun clan interlop din realitate.

Anghel Damian a făcut scheletul personajelor, iar Lia Bugnar le-a dat viață: „Nu m-am documentat, inventez”

„Nu m-am documentat, inventez. Sunt un om destul de leneș și nici nu știu cât de înțelept ar fi să mă avânt în inima cartierelor bântuite de interlopi ca să mă documentez.

ADVERTISEMENT

E o chestiune de imaginație, până la urmă, împreună cu Anghel Damian, el face un soi de schelet, așa, după care eu trebuie să fac acele personaje să pară reale și vii, să fie atașante, să vrei să le urmărești.

Chiar nu e nevoie nici să mă duc la închisori sau în alte locuri. Eu zic că nu reușesc să surprind neapărat lumea asta, eu zic că o inventez, dar având o fărâmă de har în sensul ăsta, ea pare o lume reală. Lumea din Clanul e totalmente inventată”, a mărturisit Lia Bugnar, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Lia Bugnar ne-a mai vorbit și despre prieteniile frumoase și durabile pe care le are cu colegii de breaslă. Toată lumea știe cât de mult o apreciază pe Maria Obretin și cât de mult îl admiră pe Marius Manole. Scriitoarea de scenarii ne-a zis dacă i-a fost sau nu greu să lucreze în special cu prietenii, iar actrița ne-a oferit un răspuns surprinzător!

Lia Bugnar, despre prieteniile din teatru: „Niciodată n-am fost angajată să iau leafă de la stat”

„Nu, deloc, nu e greu. Eu nu știu să fac altfel. Eu fac teatru cu prieteni și prieteniile astea nu sunt prietenii că bem beri împreună, ci sunt prietenii care au la bază admirația artistică. Atunci sunt niște prietenii care din artă pornesc.

Nu ne-am împrietenit în discotecă sau în club, în restaurante. Ne-am întâlnit undeva în zona teatrului și, din admirație, ne-am îndrăgostit unii de alții. Eu nu știu să fac altfel decât teatru cu prietenii, plus că eu sunt și independentă.

Niciodată n-am fost angajată să iau leafă de la stat. Am câștigat numai pe munca mea și e foarte bine așa. Am încercat și în Clanul să aduc dintre oamenii din sistemul independent pe care publicul de televiziune nu îi știe, să îi vadă lumea, să se minuneze cât de buni sunt.

Maria Obretin e o exponentă a teatrului independent și, după mine, e o actriță fenomenală. Am încercat chiar și în Clanul să îi aduc pe cât mai mulți la casting. E mândria mea imensă asta”, ne-a mai spus Lia Bugnar.

ADVERTISEMENT